Ga naar inhoud

Extreme Fuselier

Lid
 • Aantal items

  55
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Extreme Fuselier

 1. Vind het eigenlijk nog wat aan de prijzige kant, kan ook een sleufje graven, vuurtje maken en daar mijn pannetje op zetten, ik wacht tot ze wat goedkoper zijn, dan zal ik er een aanschaffen.
 2. Ik ben bezig en mij aan het oriƫnteren om een eigen prepperboek te gaan maken, tegenwoordig kun je al heel erg veel survival boeken op de markt krijgen. Maar geen van hen wat ik specifiek zoek zit er tussen, dus ik dacht waarom ga je zelf geen boek maken - schrijven - met veel illustraties en uitleg over hedendaagse dingen. Een boek wat mee kan in de BOB met allerlei handige weetjes. Diverse onderwerpen over overleven komen aan bod, niet alleen over hoe je een hut moet bouwen maar ook hoe een auto in elkaar zit hoe elektriciteit werkt en hoe je zelf kunt opwekken, maar ook Astrologie ( navigeren ) Biologie, Natuurkunde en Permacultuur. Graag wil ik tips van mensen om mijn boek mee te helpen aanvullen, ikzelf ook prepper zie dat er een hoop boeken op de markt zijn waar de hedendaagse prepper wel wat aan heeft maar het mist ontzettend veel info, ik wil deze info gaan aanvullen in een eigen versie hiervan. Ik ga ook tips uit deze forum halen en in het boek invoegen, uiteraard alleen met toestemming van de beheerder, uiteraard privacy staat hoog in het vaandel, er komen geen namen in alleen haal ik de tips en handige weetjes eruit. Greetz Extreme Fuselier.
 3. Zelf in bezit van de meindl army pro, fijne schoen, maar heb ook n paar lage schoenen, ik pas mij dus aan de situatie aan wat er aan de hand is en kan daarop anticiperen, in principe heb je in NL niet veel aan de Meindl's maar eerder aan goede wandelschoenen, in arctische gebieden en waar veel rotsen zijn en onherbergzaam gebied zijn de Mindls ideaal, ik zou zeggen kijk ook op TV naar survival en defensie programma's en laat je inspireren. 1 tip - als je eruit bent en je hebt je schoenen binnen, inlopen is zo ontzettend belangrijk!!!!
 4. Ik ben zelf ook op zoek naar een goed boek waarin survival technieken in staan beschreven maar waar ook eetbare en giftige planten in staan. Ik ben uitgekomen op de SAS boeken, maar ik wil er maar 1 in mijn BOB doen, er zijn zo ontzettend veel boeken van de SAS ( J Lofty Wiseman ) dat ik door de bomen het bos niet meer zie, heeft iemand tips wat een goed overlevingsboek is? Nadere tips IPV SAS zijn ook welkom. Alvast bedankt
 5. Ik vind dit eigenlijk wel een goede topic, ik ben zelf ook op zoek naar een goed boek waarin survival technieken in staan beschreven maar waar ook eetbare en giftige planten in staan. Ik ben uitgekomen op de SAS boeken, maar ik wil er maar 1 in mijn BOB doen, er zijn zo ontzettend veel boeken van de SAS ( J Lofty Wiseman ) dat ik door de bomen het bos niet meer zie, heeft iemand tips wat een goed overlevingsboek is? Nadere tips IPV SAS zijn ook welkom.
 6. Mijn dobermann is een getrainde prepperhond, doet alleen maar alles op commando, en kan goed waken als ik slaap. ze mag mee ;-)
 7. @ xinix klinkt mij bekend in de oren, totdat het doek valt...
 8. Als ie nou ook nog over water kan?!?!?
 9. Volgens mij krijg je metaline verband gewoon in de winkel, altijd verstandig om in huis te hebben.
 10. Ik vind het een fijn systeem, nou ligt alles opgeslagen in plastic kisten, neemt wel meer plaats in beslag dit systeem, maar het is zeker overzichtelijker!
 11. Lekker hoor dat spul, heb hier 8 jaren bij defensie van genoten, fijne was toen ik eens een ruil heb gemaakt met wat russische strijders, noodrantsoen van hun was niet te pruimen, Ze moesten roeien met de riemen die ze hadden, ze vonden daarintegen ons rantsoen een delicatesse.
 12. @ partizan, stuur mij die link eens door op marktplaats.
 13. Extreme Fuselier

  Mijn BOV.

  Hoe lachen was dat dan ;-) Zelf ook een camper liefhebber BOV Gelukkig hoef ik niet met al dat gewicht te slepen achter mijn camper.
 14. De inspectiedatum is 2014 dus de productiedatum is 2011, dat is vrij nieuw denk ik zo. IIG heb ik ze goed opgeslagen ( niet te warm ) Ik heb de MRE's al eerder gebruikt in uitzendgebied bij defensie toen ik met de Amerikanen aan het werken was. Ik weet gelukkig hoe het werkt, ik wist alleen niet hoe ik de datums moest lezen. IIG bedankt voor je uitgebreide uitleg. Greetz
 15. Ik heb de MRE's wel in huis, maar dit is puur voor noodverziening, verder een hoop blikvoer en droogvoer. De MRE's heb ik aangeschaft voor een snelle bug out, het andere voedsel wil ik gewoon op teren bij een bug in. Als ik voorbereidingstijd heb gaat natuurlijk alles mee, mijn plan is dan ook om met mijn camper naar mijn niet nader te omschrijven locatie te gaan en het daar uit te zitten. En daar past VEEL in als ik wil. De MRE's waren best prijzig, en ik weet niet of het de moeite waard was om het uit te geven maar better safe then sorry! Dat voedsel duur is in verhouding weten we allemaal, maar vergeet niet dat het voor mij ook een soort van hobby is, een lifestyle.
 16. Hier enkele links waar je dit spul gewoon kunt verkrijgen, gebruik is op eigen risico!!! http://www.gezondenzo.net/apotheek-drogist/doxycycline/ http://www.dokteronline.com/tramadol/ Lees voor je koopt de bijwerkingen en instructies door. Greetz
 17. Ik ben eigenlijk de enige die weet hoe het exact is, en mijn beste vriendin die bij mij inwoont is ervan op de hoogte, alleen niet de hoeveelheid en het fanatisme wat ik erin steek. Mijn ouders en famillie weten het niet, ik ben na het lezen hiervan wel aan het overwegen om ze duidelijk te maken dat ik dit doe en dat WTSHTF ze zich ook moeten voordbereiden op het onverw8e. Alhoewel ik ook in medische spullen prep om op deze manier ook mijn steentje te kunnen bijdragen aan de medemens
 18. Je kunt bijvoorbeeld afspreken dat met bepaalde nog nader overeen te komen radio frequenties hulp ingeroepen kan worden. bijvoorbeeld als jezelf in de penarie zit of je andere hulp nodig hebt, Je zou bijvoorbeeld 1 groep verantwoordelijk kunnen stellen voor veiligheid, je kunt ze dan raadplegen. Ze kunnen een landkaart bijhouden met risicogebieden, je kunt dit ook per provincie doen met ieder zijn eigen frequentie. Zo kun je van te voren vragen voor een eventuele veilige reisroute, uiteraard moet je dit soort dingen wel regelen voor TSHTF anders kun je niemand meer vertrouwen en in een val lopen. Zo ook een eventuele noodschuilplaats of onderduikadres. ( hoeft natuurlijk niet je eigen BOL te zijn, maar bijvoorbeeld een locatie die je verkend hebt.
 19. Als je op Marktplaats MRE intikt ( Overijssel ), daar heb ik ze besteld wordt IIG gezegd dat de productiedatum 2011 is, ben dus benieuwd... zijn 2 dozen van 1 tot 12 menus en 2 dozen 13 tot 24
 20. De titel is een van mijn motto's, als op een gegeven moment de SHTF scenario naderd en iedereen in zijn BOL zit dan ga je op een gegeven moment toch op zoek naar je medemens of de medemens gaat op zoek naar jouw! Wanneer weet je of iemand goed volk of kwaad volk is? Als iemand in je groep ernstig ziek of gewond raakt? Voedsel of schoonwater tekort? Voertuigproblemen of problemen met plunderaars? Samen sta je sterk, ik heb het niet over een sekte, ik heb het over overleven, met ieder zijn taak. Uiteraard niet in het begin stadium, dan kies je uiteraard voor jezelf en je partner.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...