Ga naar inhoud

mathsay

Lid
 • Aantal items

  22
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

mathsay's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

10

Community reputatie

 1. Spiegeltje dient voor lassen te controleren. Vermoed dat je dit in doe het zelf zaken vinden. Sleuteltje kan je gebruiken voor elektrische borden te openen. Voor liftdeuren zie ik het juiste type er niet bij liggen (uitwendige driehoek)
 2. Als er iemand gebruikte luiers nodig heeft . We hebben dit geprobeerd in water waar bloemen instaan, en ze lijken wel langer goed te blijven.
 3. mathsay

  Composteren

  Ik haal mijn paardenmest bij een manage in de buurt. daar zijn ze content dat ze er vanaf geraken.
 4. Bij mij ligt het hout met de lengte richting in de overheersende windrichting. Af en toe bij het stapelen enkele blokken dwars leggen. Ikzelf heb geen goede ervaringen met een afdekzeil direct boven het hout (vocht kan minder goed weg en scheuren snel bij veel wind) een afdak erboven en beetje speling laten zodat hier ook wind onder kan, is volgens mij de beste oplossing.
 5. In principe komt er gedemineraliseerd water uit je droogkast, en je kan dit drinken. Alleen krijg je niet voldoende mineralen binnen. waarom zou je dat water eigenlijk willen drinken?
 6. Heb ook een kachel van DDG waarmee ik alles verwarm (heb geen cv ketel). Buffervat is wel aan te raden, als je de kachel laat branden en alle thermostaten op radiatoren zijn dicht (omdat temp gehaald is) kan de kachel zijn warmte niet meer kwijt waardoor je stoom krijgt. heb dit bij mij ook al voorgehad. De spiraal in de kachel verwarmd de spiraal in het buffervat (hierdoor is dit een relatief klein systeem en moet je buffervat niet al te groot zijn). Hierop staat, aan de kachel een overdrukventiel en aan het buffervat een automatische vulling. Het nodige CV water word dan uit het buffervat getrokken en rondgestuurd. Het koude retourwater komt onderaan in het buffervat. Je moet er wel op letten dat je het water dat naar je kachel gaat rond de 60°C is, kouder dan dit verhoogt de kans op condens in de kachel. Heb de volledige regeling zelf geschreven op PLC die ik van werk mocht meenemen.
 7. Prei Courgette Paprika Kersttomaten Witte kool, Rode kool, bloemkool en broccoli Selder (witte en groene) Sla (verschillende soorten) Kervel Bonen Pompoenen Tomaten zijn mislukt (volgend jaar in kas) samen met de wortelen (slecht zaad vermoed ik) Appels Pruimen (1 stuk, maar volgens mij is de boom aan het einde van zijn leven)
 8. Zout doe ik er ook bij. Ik verwacht morgen mijn weck boek, en vandaag nog 54 bokalen gekocht.
 9. @Saved Bro Het faken van netspanning kan je eventueel doen met een UPS (ben er niet zeker van aangezien deze geen mooie sinus genereerd)? Ben er ook niet zeker van dat het zal werken.
 10. Nee heb ze niet voorgekookt. De andere groenten die ik weck, daar doe ik dit ook niet bij, maar daar heb ik geen problemen mee. Heb met net wel het weck inmaakboek boek besteld.
 11. Heeft er iemand een idee waarom volgend probleem zich voordoet? Ik heb enkele bokalen gevuld met stukjes pompoen (om nadien pompoensoep te maken), maar nu na enkele weken komen de deksels los. Heb ook selder ingemaakt op zelfde manier en hier heb ik dit probleem niet. Alle potten zijn gesteriliseerd in kokend water, samen met deksels en ringen. Daarna bokalen gevuld met stukjes pompoen tot 2 cm onder de rand. Pot opgevuld met water tot 2 cm onder de rand en daarna 30 minuten in weck ketel op100°C. De bokalen en ringen zijn in goed staat (geen beschadigingen aan de randen). Zou het zonde vinden dat ik de rest van de pompoenen ook moet weggooien als ik deze ga inmaken. greetz Mathsay
 12. Ik heb dit onlangs geprobeerd met een ontsapper in weck ketel. Het sap is redelijk makkelijk eruit te halen. De smaak is iets anders, smaakt veel te flauw. Kan wel aan de appelsoort liggen (heb geen idee welk dat is boompje stond hier al toen we het huis kochten. Dit weekend nog eens proberen met eventueel wat suiker bij te voegen. Of als iemand een goed recept heeft, laat maar komen. Nu enkel nog deftige flessen zoeken om het sap in te bewaren.
 13. Ik zit in de donkerrode zone. dat betekend dat wij als eerste afgeschakeld zullen worden. Kan ik direct zien of mijn preps voldoen. ik vraag me af wanneer ze afschakelen de straat verlichting op autostrades in niet afgeschakelde zones wel zal branden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...