Ga naar inhoud

spoonzor

Lid
  • Items

    127
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door spoonzor

  1. @Heksenboot ik zie dat het inderdaad nogal verschilt per regio en per systeem. Noppes Adam was geloof ik 30 euro... Als je er heel actief gebruik van maakt is dat de moeite vast wel, maar als je er zo actief gebruik van maakt zit de belasting er dus weer in no time bovenop...

     

    Zoals ik al zei, dan kunnen we beter allemaal een bedrijfje in Belize hebben en alle transacties zoveel mogelijk tussen die bedrijfjes houden (en creditcard van dat bedrijf gebruiken, kan gewoon een NL rekening zijn maar beter is om dat wéér in een ander land te doen... euh... zeggen ze, ik weet niet hoor. :) Dat is net zo illegaal belasting ontduiken als een LET systeem en je kan er gewoon mee in de supermarkt betalen, maar of we daar dan lange termijn beter van worden met z'n alle?? Iig kunnen we op die manier misschien de staat dwingen om daadwerkelijk te gaan bezuinigen ipv lasten verzwaren...

  2. LETS en ruilhandel en etc etc zijn (officieel) gewoon belast in NL. Het is dus eigenlijk belasting ontduiking. Maar omdat het meestal maar op kleine schaal is wordt er (nog) niet tegen opgetreden. Wordt zoiets te populair dan komt de belasting even met een huiszoeking die server ophalen en vervolgens krijgt iedereen een aanslag over zijn LETS inkomsten plus rente plus boete.

     

    Als jij mij een dienst verleend en ik betaal jou met een taart, dan is die taart inkomen en moet ik de waarde van de taart bij je inkomsten rekenen en zodoende inkomstenbelasting betalen. Zolang het om een taartje hier en daar gaat kom je er mee weg maar als je op grote schaal gaat uitbetalen / betaling ontvangen in taartpuntjes dan komt de belasting vanzelf bij je aankloppen.

     

    Maw: dergelijke systemen zullen uiteindelijk aan hun eigen succes ten onder gaan, of nooit succesvol worden, of het wordt belast door de overheid. Als je toch al belasting wil gaan ontduiken, open dan meteen een bedrijfje in Belize ofzo...

     

    P.s.: ik vind LETS duur (25 euro per jaar + een % van je positieve saldo) en behalve sommige diensten die wel aantrekkelijk zijn is het aanbod ong. gelijk aan sites als gratisaftehalen.nl

  3. hmmm.. mijn buren heeft idd klomop en aan mijn kant wil ik juist moestuinbakken neerzetten. Houden de slakken zo van klimop?

    ze houden niet zo heel erg van klimop om te eten (te hard), maar ze vinden het een fijne plek om te schuilen tijdens zon. In de avond en in de regen komen ze dan uit de klimop tevoorschijn en eten ze jou tuin op.

  4. @Angela > ik zou eerst zelf eens wat maken / experimenteren en dan beslissen welke soort je wil en wat je er aan uit wil geven.

    Ik zag in België een parabool te koop maar ben je dus wel even 250 euro kwijt: http://www.solarcooking.be/solarcooker-eco3. Kan me voorstellen dat deze het best goed doet in NL.

     

    Deze lui kunnen je vast wel verder helpen: http://www.solarcooking.nl/

     

    En hier is nog een Nederlandse webshop: http://metzon.nl/Solar

     

    Ik heb geen ervaring met bovengenoemde sites, het zijn gewoon de eerste paar zoekresultaten. Ik denk dat er wel goedkopere sites zijn...

  5. @Overlever - even opgezocht, mijn telefoon laad pas vanaf +1 amp, en dan gaat het niet echt snel. Op een oude USB poort van .5 amp zal die totaal niet laden. Op een USB v3 poort (tot 5 amp) of met de meegeleverde adapter (2 amp) gaat het pas vlot (enkele uren). Dan doet 'ie het gelukkig wel een paar dagen daarna.

     

    5.5 volt by 6 watt is als ik het goed heb ong. 1 amp. (dus de 3 watt uitvoering zou 0.5 amp zijn) Dat is echter het PIEK vermogen van dat paneel. Dus dat zou zijn als de zon er vol op staat en tegelijk het paneel nog niet warm is. Dus in de praktijk zal het altijd onder 1 amp uitkomen met de 6watt versie, wat voor mijn stroom zuipende smartphone dus al onvoldoende is. Een nokia 3310 kan je er natuurlijk wel heel goed mee laden, als noodtelefoon.

     

    Bij 99% van de mobiele telefoons zit er een laadregelaar in de mobiel ingebouwd. Die laadregelaar beslist bij hoe veel amp die zal gaan laden, dat verschilt dus per telefoon. Kan best zijn dat jou telefoon er wel mee op te laden is. Test even hoe lang je telefoon er over doet om op te laden op een oude USB v1.0 poort (0.5 amp) dan heb je een idee hoe lang het zal duren om te laden via het 6watt/p paneeltje.

     

    De van 99.95, 18 volt / 20 watt kom ik ook weer op ~1 amp uit (bij 18 volt). Dus ruim onvoldoende voor mijn laptop. Vraag me af hoe veel amp die op 5.5 volt zou leveren, misschien voldoende om een tablet mee te laden? zou leuk zijn, en idd onder de 100 euro als de verzending gratis zou zijn... ;)

     

    Ik blijf er iig nog even bij dat ik de mobiele panelen onder de 100 euro voor mij in de praktijk nutteloos zijn. Zal wel door mijn te geavanceerde smartphone komen. Misschien als je de hele dag laat laden terwijl je maar kort gebruik wil maken van de telefoon? Voor mezelf ben ik op zoek naar een mobiel paneel waarmee ik GPS en HSDPA kan gebruiken zonder dat de accu leeg raakt.

  6. @Overlever Die site wil niet laden bij mij momenteel. Zal straks nog eens proberen. Heb jij enige affiliatie met die site toevallig?

    Heb je wel eens gemeten hoe veel watt ze in de praktijk geven (met volle zon en halve zon etc.)? Zit er 'iets' van een laadregelaar op, op zn minst om te zorgen dat de panelen de aangesloten apparatuur niet gaan ontladen als er geen zon is?

     

    Ziet er iig interessant uit, als ze écht werken. Lijkt mij mooi om die panelen op een rugzak te bevestigen.

     

    Over de dynamo's: de linkjes die ik gaf bevatten een aantal user reviews. Daar geven verschillende mensen aan hoe veel moeite ze moeten doen om hun telefoon op te laden. Hoe veel stroom die precies opwekt is natuurlijk moeilijk te zeggen want dat hangt er vanaf hoe hard je draait. Als je te hard draait levert die iig zo veel stroom dat het je apparatuur kan slopen, dus houtje touwtje is het wel.

     

    Edit/aanvulling: Groot voordeel van de dynamo vind ik dat die altijd werkt. Dus als je in het donker door een noodsituatie GPS op je mobiel nodig hebt om thuis te komen, dan lukt dat, ookal zou je je misschien elke 5 minuten een paar minuten de dynamo moeten aandraaien om het aan de gang te houden, dat kan prima tijdens het wandelen... (ja, ik verdwaal wel eens in de jungle omdat ik weiger om met een gids te gaan).

  7. Zonnepanelen lijken me altijd nuttig. Met laadregelaar en accu's er bij is het wel even rekenen om te zien of het zichzelf ooit terug verdient. Zonnepanelen gaan niet voor altijd mee, als je nu in de 30 bent heb je er tegen de tijd van je pensioen niet zo veel meer aan. Let wel op dat je een goede laadregelaar en (indien gewenst) een goede omvormer koopt. De mindere modellen gaan om de haverklap kapot en dan wordt goedkoop als snel duurkoop. Bekijk eens wat gebruikerervaringen op internet en geloof niet wat zomaar wat de verkoper zegt.

     

    @Alex behalve die oprolbare zonnepanelen raad ik aan ook eens te kijken naar dynamo's waar je je kleine apparaten mee kan opladen. Die dingen gaan wel kapot, maar ze zijn ook heel goedkoop, dus je kan er een aantal op voorraad hebben. Een nuttig oprolbaar zonnepaneel om een smartphone e.d. op te laden kost al snel een paar 100 euro. Die dingen van

     

    Voor degene die niet begrijpen wat ik bedoel:

    http://dx.com/p/dynamo-hand-crank-usb-cell-phone-emergency-charger-24036 (koop er gewoon een stuk of 10)

    http://dx.com/p/solar-powered-hand-crank-2-mode-3-led-white-light-flashlight-106098

    http://dx.com/s/crank+radio

    Er zijn ook sites waar ze nog goedkoper zijn, je kan b.v. zoeken naar "DX alternatives".

  8. oh, bij de weg, zuurdesem is dus veel makkelijker te vangen maar smaakt heel anders dan bakkersgist. In de natuurwinkel e.d. kan je eens een desem brood kopen voor je er te veel moeite in stopt. Sommige mensen vinden het niet lekker. Dus straks niet denken dat je brood niet goed is als het zuur smaakt met je zelf gevangen desem.

  9. @hippo daarom wachte ik eerst even je reactie af voor ik me suf ga zoeken naar 'bewijs'. Uiteindelijk, of ik het nu hier plak of dat je het elders leest, je kan altijd als argument noemen: ach, dat het op internet staat betekent nog niet dat het waarheid is. En met dat argument ben ik het 100% eens. Vandaar dat ik geen zin had om hier een hele lijst met bronnen te gaan plaatsen (om dat vervolgens in 1 regel al die bronnen afgekraakt te zien).

     

    Ik denk dat daarom voor jou het meest interessant zou zijn die rechtzaak the Catholic Women's League of the Philippines vs UNICEF (die je overigens even vergeet te noemen in je reactie waarin je het geheel verder alleen wilt ontkrachten?). Lijkt me dat je daar redelijk officiële documentatie over kan vinden. Ik kan me herinneren dat er meer rechtzaken zijn geweest, op latere datums. Als je interesse gewekt is door dit topic en je doet zelf wat research vinden we het leuk als je hier je bevindingen post. :)

  10. Het gaat mij niet zo zeer om wat dit artikeltje beweert,ik vind dat er momenteel zoveel tegelijk in de wereld aan de hand is dat het zonde van de tijd is makkelijk weerlegbare artikeltjes in allerlei obscure blogjes,compleet met linkjes naar andere "betrouwbare" blogjes de aandacht van echte zaken teveel af leid.

    Het lijkt wel alsof het verboden is om zelf na te denken;iedere idioot heeft beschikking over internet en de grootst mogelijke onzin word er maar geplemd en voor "de waarheid" verkocht.

    En ik geloof wel degelijk dat er veel meer aan de hand is als we via de officiele media te horen krijgen,alleen als dan weer blijkt dat een of andere "onthulling" weer eens gebaseerd is op gebakken lucht en/of een dikke zuigduim,kan ik me vervloeken dat ik er weer eens in getrapt ben;zonde van de tijd zoals gezegd.

    Ik probeer dan ook iig nieuws zeer sceptisch te bekijken en zo mogelijk,voor me zelf, te weerleggen en zeker ook alle debunk info er over te lezen,na verloop van tijd krijg je dan van zelf een neus voor onzin verhalen.Zonder alles voor zoete koek te slikken wat "the web's" je voorschotelen, aan te nemen word je wereld beeld trouwens een stuk realistischer,toegegeven; ik heb ook niet alle antwoorden, of wijsheid in pacht maar dat maakt me nog niet minder betrokken als de gene die alles blindelings gelooft wat hij leest.

    Het ging mij dus ook al niet meer om wat er in dat artikeltje werd beweerd. Het ging mij om jou opmerking "als dat waar zou zijn zou de halve wereld op zn kop staan". Maar als je daarmee bedoelde, zoals je hier nu aangeeft dat je niet blindelings geloofd wat iemand op zijn blogje typt, dan ben ik het volledig met je eens. Maar geloof me, als jij zoiets ontdekt, en je probeert dat aan de grote klok te hangen, dan zullen ze tegen jou precies hetzelfde zeggen. En dan win je een rechtzaak (of 10) en nog steeds zeggen ze tegen je: och, als dat waar zou zijn zou heel de wereld toch op zn kop staan!". Lees iig. dat artikel van Pamela Hemelrijk eens (aanrader), dat was echt een pittige tante die niet zomaar uit het niets aan het blaaten was, dat zie je ook duidelijk terug in haar artikelen. En als het het dan nóg niet geloofd, dan kan je alles gemakkelijk zelf natrekken met de informatie die zij verschafte. En als je dat allemaal weet dan vraag je je af: waarom staat heel de wereld eigenlijk niet op zijn kop?

  11. @hippo door door een onafhankelijk laboratorium het vaccin te laten onderzoeken. Dan vervolgens het lijstje ingrediënten volgens de fabrikant vergelijken met het lijstje werkelijke ingrediënten.

     

     

    KADUNA, Nigeria, March 11, 2004 (LifeSiteNews.com) - A UNICEF campaign to vaccinate Nigeria's youth against polio may have been a front for sterilizing the nation. Dr. Haruna Kaita, a pharmaceutical scientist and Dean of the Faculty of Pharmaceutical Sciences of Ahmadu Bello University in Zaria, took samples of the vaccine to labs in India for analysis.

     

    Using WHO-recommended technologies like Gas Chromatography (GC) and Radio-Immuno assay, Dr. Kaita, upon analysis, found evidence of serious contamination. "Some of the things we discovered in the vaccines are harmful, toxic; some have direct effects on the human reproductive system," he said in an interview with Kaduna's Weekly Trust. "I and some other professional colleagues who are Indians who were in the Lab could not believe the discovery," he said.

     

     

    In 1995, the Catholic Women's League of the Philippines won a court order halting a UNICEF anti-tetanus program because the vaccine had been laced with B-hCG, which when given in a vaccine permanently causes women to be unable to sustain a pregnancy. The Supreme Court of the Philippines found the surreptitious sterilization program had already vaccinated three million women, aged 12 to 45. B-hCG-laced vaccine was also found in at least four other developing countries.

     

    Er in kan me meer gevallen herinneren, maar ik wacht eerst even je reactie af. :)

  12. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Sjalotje en knoflook pellen en fijnsnippperen. In kom boter, sjalotje en knoflook door elkaar scheppen. Peterselie erboven fijn knippen en erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Slakken laten uitlekken. Slakken in schelpen stoppen en opening royaal bestrijken met kruidenboter. Slakken met opening naar boven op slakkenschaaltje leggen en midden in oven 4 à 5 minuten warm laten worden. Direct serveren met knapperig stokbrood.

     

    Openhaard zal al snel boven de 200 °C zijn dus een minuut of 3 max?

     

    Ze een paar dagen in een potje laten staan zou ik overigens niet doen voor consumptie, probeer het voor de grap maar eens ;) Ik heb wel eens een tuintje gehad en ging dan op slakkenjacht, als je veel slakken bij elkaar in een potje stopt dan gebeurd er in no-time iets raars. Smerig stinkende smurrie wordt het, alsof ze e.o.a. gif afscheiden als ze bang zijn o.i.d. (geen idee). Ze waren iig allemaal in een half uur tijd dood.

     

    Je kan ze wél een paar dagen sla voeren zodat hun darminhoud veilig is gesteld, anders weet je niet wat voor een giftige zooi ze allemaal gegeten hebben.

  13. @zwellever Tsja, je opmerking "Mocht er iets bestaan wat in de verste verten lijkt op wat hier gezegd wordt,stond de halve wereld op z'n kop" kan ik maar niet loslaten. Ik zie daar zo een gigantisch probleem! Zelfs al zou het vaccinatie verhaal complete onzin zijn (ookal is er gewoon bewijs geleverd dat bepaalde vaccinaties die in Afrika werden uitgedeeld de vrouwen onvruchtbaar maakte), er zijn zo veel voorbeelden waar niemand zich druk om lijkt te maken. Bijvoorbeeld dat biologische boeren 2 x zoveel werkend zaad aanmaken dan boeren die met genetisch gemanipuleerde gewassen + bijbehorende gif werken. Ja, ik heb het over het zaad van de boer, niet over het zaad van zijn gewassen. Of lees dit artikel van wijlen Pamela Hemelrijk eens. Zij heeft meer dan 10 jaar gevochten om die informatie bekend te maken. Zij heeft verschillende harde bewijzen aangedragen. Maar geen mens die op zijn kop staat, het wordt keihard de kop ingedrukt zoiets. Ze is hierdoor gigantisch in de problemen gekomen maar gaf nooit op, tot ze onder mysterieuze omstandigheden een plotselinge hartstilstand kreeg. En dan reageren mensen als jij met "ach, als dat echt waar was dan zou half Nederland op zijn kop staan"?! Dat gaat mij echt aan het hart.

     

    Voor de duidelijkheid, het gaat me er hier dus niet eens om of je het eens bent met de Bill Gates vaccinatie issue of niet, het gaat me puur om het argument wat je aandroeg, dat is wat mij zo dwars zit. En als dat nou een argument was wat alleen van jou uit komt, dan zou ik me niet zo druk maken. Maar ik heb dus het gevoel dat met name Nederlanders met zijn alle in slaap zijn gevallen. Oh wat zijn we toch tolerant, alles vinden we best, als het maar niets met Islam te maken heeft, al weten we allemaal niets van de Islam hoor, maar dat klinkt gewoon heel eng. Maar onze eigen overheid zal toch het beste met ons voor hebben? Anders zou half Nederland toch op zn kop staan?

  14. Mijn keuze: een mooie lichtfiets met hulpmotortje. En dan bedoel ik zo een volle banaan, en natuurlijk een zonnepaneel er op om de accu voor de motor bij te vullen. En de begrenzer van de motor af (in NL mag het motortje tot 15km per uur ofzo helpen, maar zonder die berenzer gaat ie 40pm p/u). Past overal mooi tussendoor en gaat snoeihard, ook als je accu leeg is kan je met relatief weinig kracht snel grote afstanden afleggen. En voldoende ruimte om er een flinke rugzak in te proppen, alhoewel je het gewicht natuurlijk wel zo veel mogelijk moet beperken. Afdakje tegen de regen / vulkanische as, etc, gps'je voor me neus (mag ook nog wel aan die accu)

     

    Iets in deze richting.

     

    Helaas kost de volledig uitgeruste versie die ik dan het liefste zou hebben over de 10.000 euro. En voor mij is dat een beetje over de grens voor een fiets. Daarnaast ben je al levensmoe als je uberhoubt aan het verkeer deelneemt hier in Bangkok, in zo een laag liggend ding waar ze hier totaal niet aan gewend zijn ben ik binnen een week zekerweten plat gereden. Anders had ik intussen wel een (goedkoper) model gekocht. Wie weet over een paar jaar zit ik vast weer in een ander werelddeel...

     

    Met een auto denk ik dat je al snel verstrikt zal raken in allerlei files en checkpoints en andere vervelende dingen. Daarom lijkt een smal voertuig mij een must. Als het dan ook nog eens zonder benzine alsnog 40+ km p/u kan dan is het helemaal mooi.

     

    Daarna lijkt een offroad brommertje (tsja, 250cc noem ik brommer)me ook een fijne optie. Paardrijden kan ik ook nog wel een beetje, maar dat kost door de tijd heen nog meer dan bovengenoemde ligfiets.

  15. @Raycoupe aha. En is het nu niet zo dat toch ook in al die welvarende landen de bevolking (in mindere mate, maar alsnog) blijft groeien? Indien ja: dan blijft je met het probleem zitten alleen heb je wat uitstel. Tenzij je aan de andere kant van de wereld mensen gaat uitroeien die toch niet veel inbrengen in de wereldeconomie.

    @hippo Inderdaad een aantal jaren terug had Duitsland het eindelijk (met moeite) voor elkaar dat hun bevolkingsgroei in de min ging. Daar moest toen inderdaad snel op ingegrepen worden omdat het systeem zo werkt dat de werkenden voor de ouderen betalen. Het is ook nooit goed!

  16. @Coco even kort en simpel: je voert het dagelijks met gelijke delen (in gewicht) bloem en water.

     

    'Normaal' is om dagelijks de helft van je (zelfgemaakte) starter weg te nemen (brood bakken, weg geven of desnoods composteren) en die helft vul je aan met een papje van water en bloem. De volgende dag is dat papje ook weer vergist and so on. Elke dag vers zelfgemaakt brood! Met de huidige idiote prijzen voor (lekker) brood in NL misschien niet eens een gek idee. Gist is behoorlijk smaak bepalend dus ik zou dan wel even op zoek gaan naar iets dat jou bevalt. Daarbij raad ik nogmaals aan om een poging te doen dit van een pizzeria o.i.d. te verkrijgen i.p.v. het zelf proberen te vangen. Anders valt het misschien toch steeds tegen en zie je er weer vanaf.

     

    Je kan het ook in de koelkast bewaren, waardoor de gist gaat slapen, dan voer je het 1 keer per week ipv elke dag. Als je het er uit haalt moet je dan een paar dagen voeren (water + meel) om het weer goed op gang te krijgen voor gebruik.

    Anderen voeren weer 2x per dag, anderen doen er een beetje suiker bij en zo heeft iedereen zijn eigen manier. Dus het is best de moeite waard om eens wat te experimenteren om te zien wat voor jou het beste werkt. Je kan goed aan het papje zien of het aan het vergisten is (bubbels), dus dan weet je dat je goed bezig bent.

     

    http://www.wildyeastblog.com/2007/09/29/maintain-starter/

    http://www.maltosefalcons.com/tech/yeast-propagation-and-maintenance-principles-and-practices

    http://www.greydragon.org/library/culturing_yeast.html

    Sorry, alle bovenstaande linkjes zijn weer Engelstalig. Komt denk ik omdat ik over het algemeen in het Engels communiceer en daardoor ook in het Engels nadenk en het dus makkelijker voor me is Engelstalige bronnen te vinden. Als ik de zoekwoorden die ik in me hoofd heb naar Nederlands vertaal krijg ik allemaal onzinnige resultaten.

  17. @zwellever Apart dat je het niet wil lezen maar wel je oordeel klaar hebt dat het onzin is (ofwel dat ik hier onzin post). Je argument "anders zou de halve wereld op zijn kop staan" vind ik zwak. Het is weldegelijk verschillende malen aangetoond dat ze allerlei soorten troep in de vaccins hebben gestopt (idd in de meeste gevallen door religieuze instanties) die in de 3de wereld landen worden gedumpt waardoor er meer kans op complicaties is dan dat het goed doet. Ik zal maar even niet te veel moeite doen om goede bronnen te vinden, want jij gaat het toch niet lezen. Ik vergelijk dit met als die Nederlanders die zeggen "ach ik heb toch niets te verbergen" en daarmee hun laatste beetje privacy door de plee spoelen. Van de meeste Nederlanders verwacht ik tegenwoordig niet meer dat ze ergens voor op hun kop gaan staan, hoe erg het ook is, als je het er niet mee eens bent kunnen we hier een compleet nieuw topic over suffe Nederlanders gaan starten, best interessant...

     

    @mr T @hippo Ik zei "ALS ze een vaccin GAAN verplichten in Nederland" Dus daarmee bedoelde ik inderdaad niet te zeggen dat het nu al verplicht is. In België al wel begreep ik? Daarmee bedoel ik overigens voor de duidelijkheid ook niet te zeggen dat ze in NL de zelfde troep als in die 3de wereld landen zullen gebruiken. Wij krijgen natuurlijk de meest prijzige zooi als de farma lobby zijn zin krijgt.

     

    @Raycoupe Persoonlijk denk ik dat een slimme man als Gates (ok, hij heeft zijn succes grotendeels aan zijn moeder te danken, maar toch) dat dan toch anders zou verwoorden, maar ik hoop dat je gelijk hebt. Ik denk dat zulke machtige mensen met heel andere ogen naar de wereld en wereld problemen kijken dan jij of ik.

     

    Ook ik denk dat er wel wat aan overbevolking dient te worden gedaan. Het probleem dat ik zie is dat de wereldbevolking maar blijft groeien en groeien. Dus zelfs al is er nu misschien nog geen probleem (behalve oneerlijke verdeling van resources), uiteindelijk houd het een keer op. Ik geloof dat we nu op een verdubbeling per 50 jaar zitten? Hier een leuk filmpje over statistiek en verdubbeling tijden (ja normaal een saai vak, maar deze man maakt het écht leuk vind ik). Hier de verkorte versie van 10 minuten.

  18. @hippo Hier een oude bron over Fluoride in NL drinkwater: http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/geen_fluor_in_nederlands_leidingwater_komt_u_even_bedrogen_uit

    Geen idee hoe het er vandaag de dag voor staat. Wel heeft de ervaring mij geleerd dat de enige manier om zoiets zeker te weten is het zelf te testen. Als je chemicus bent is dat wat makkelijker, anders zou je het misschien kunnen wagen op een standaard test kitje (her en der verkrijgbaar via internet).

     

    1 op 1 vertalen van USA naar NL: ik dacht ook altijd zo, maar het is steeds meer aan het omdraaien. In de USA kan je b.v. nog tegen een agent zeggen: als jij mij niet officieel aanhoud en verteld waar ik van wordt verdacht, dan laat ik mijn id niet zien. Moet je in NL eens proberen! Sommige Amerikanen maken zich nl. nog druk over hun rechten en privacy, in Nederland is de algemene opvatting "ik heb niets te verbergen dus hoef ik ook geen recht op privacy".

  19. Bill Gates: "The world today has 6.8 billion people... that's headed up to about 9 billion. Now if we do a really great job on new vaccines, health care, reproductive health services, we could lower that by perhaps 10 or 15 percent." zei hij in een TED talk in 2010. Hier is het stukje en hier is de volledige TED talk.

    En al die mensen klappen joh! Wat een goed idee.

     

    Bill Gates is een van de grootste sponsoren voor vaccin's in Afrika.

    Blijkt dat 'ze' vervolgens het liefste alleen vrouwen tussen de 15 en de 45 willen inenten tegen polio. Achteraf blijkt dat er iets aan dit vaccin is toegevoegd zodat je niet meer zwanger kan worden. Ahaaaaaa, dus dat bedoelde hij met slimme vaccinaties en gezondheidszorg...

     

    En wil je dat vaccin niet? Dan krijg je het wel onder bedreiging met een vuurwapen!

    Lees o.a. hier en hier verder (Engelstalig)

     

    Ik vind het BIZAR dat een figuur als Bill Gates zoiets openlijk kan zeggen via een gerespecteerd platform als TED Talks en dat iedereen zit te applaudisseren. Wat een goed idee!

     

    Denk nog maar eens twee keer na de volgende keer dat ze met een vaccin aan komen zetten. Als ze een vaccin gaan verplichten dan zal er toch eens iets anders aan de hand kunnen zijn dan je denkt.

    • Leuk 1
  20. Het is makkelijker om zuur gist te vangen dan een "bakkersgist".

     

    Als je 10 potjes op 10 verschillende plekken in je huis maakt zal je waarschijnlijk 10 verschillende gisten vangen. Als je dan eenmaal een goede gist hebt gevangen (die goed werkt én goed smaakt) kan je die het beste blijven voeren i.p.v. steeds weer opnieuw beginnen.

     

    Je kan ook naar de betere pizzeria gaan en vragen of je daar wat gist starter kan krijgen/kopen. Heb je wel kans dat ze daar heel geheimzinnig over gaan doen omdat het hun geheime ingrediënt is. Je kan dergelijk gist vervolgens de rest van je leven blijven voeren / vermeerderen. Dus met een beetje onderhoud gaat het niet over datum.

    • Leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...