Ga naar inhoud

Alex

Lid
 • Items

  70
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alex's prestaties

Adventurer

Adventurer (3/11)

31

Reputatie

 1. Alex

  NRG-5 test

  In een BOB is 3 of 4 van die verpakkingen ook nog wel goed te doen, geen bereiding noodzakelijk en erg compact. Voor thuis geloof ik meer in een roulerende voorraad van smakelijk eten
 2. Ik lees iets over een korte houdbaarheid (1 jaar). Sommige producten moet je in de koelkast bewaren, dan is dit toch wel duur en lastig spul. Ik zou erachter proberen te komen wat de houdbaarheid is van het product dat je wil kopen/ http://en.wikipedia.org/wiki/Cyanoacrylate
 3. Er staan voorbeelden mbt bereik hier: https://gotenna.myshopify.com/pages/how-it-works. edit: dit is ook wel tof: Will the goTenna work if my phone runs out of battery? Yes. It will continue to receive messages on your behalf and store them until you can recharge your phone and access the goTenna app again. Je kan dat ding in noodgevallen op een gunstige plek laten; bv dmv een touw in een boom hijsen om het bereik te verbeteren.
 4. Klopt. Vandaar ook dat ze verkocht worden per set van 2. Wel tof spul, alleen jammer dat het niet te koop is in Nederland. Zo'n doorstuurservice is mij te duur.
 5. Eens. Wel wil ik meegeven dat als je geen raam naar buiten hebt op de zolder dat het belangrijk is dat je een gat naar buiten kan maken. Anders zit je opgesloten, iets wat natuurlijk verschrikkelijk is. Een tijd geleden heb ik de documentaire 'The Axe in the Attic' gezien over orkaan Katrina. Ik bewaar dan ook een bijl op zolder, ondanks dat ik boven NAP zit.
 6. Ik heb zelf een aantal keer gebruik gemaakt van dit soort doorstuurservices (in mijn geval http://www.fromus2eu.nl) en ik blijf het toch wel erg duur vinden. Het is in mijn ogen alleen interessant bij een uniek product. Anders kan je in vrijwel altijd beter binnen de EU kopen.
 7. Dat kan je zonder recept gewoon bij de drogist halen. Prijs is ongeveer 3,5x zo hoog als reguliere Ibuprofen. Ik zou dus de combinatie aanraden. Advil omdat het snel werkt, en dan bij aanhoudende pijn overstappen op Ibuprofen.
 8. Geen idee hoe lang het echt houdbaar is. Op de verpakking staat een jaar, maar in mylar zakken en met oxygen absorbers zal het veel langer zijn. Volgens deze site: http://www.eatbydate.com/grains/cereal/how-long-does-oatmeal-last-shelf-life-expiration-date-storage/ Gaat het om 2-3 jaar na de houdbaarheidsdatum. Ik eet het geregeld, dus wissel om de aantal maanden de pakken om. (rouleren). @f150 heerlijk
 9. Geen idee of jullie het een eigen onderwerp waardig vinden, maar ik wil hier een lans breken voor Havermout. DIt vanwege de uitstekende voedingswaarde en lage kosten: Een pak havermout (oatmeal/rolled oats) kost bij AH (basic) 41 cent, een vergelijkbare verpakking kost bij concurrende supermarkten 38 cent (merk mij onbekend) Wat krijg je voor die 41 cent? 500 gram havermout, houdbaarheid exact 1 jaar (op de verpakking, misschien in de praktijk langer). Een pak is ongeveer net zo groot als een kg pak suiker. En het heeft de volgende voedingswaarde per 100 gram 375 kcal (dus 1875 kcal per pak) 7 gram vet (1,5g verzadigd, 3g enkelvoudig onverzadigd, 2,5g meevoudig onverzadigd) 59 gram Koolhydraten (waarvan suikers 0,7g). Dit zijn voor een groot gedeelte ook nog eens complexe koolhydraten, deze verteren langzaam. 10 gram vezels (erg veel) 14 gram eiwitten (erg veel). Het grote voordeel is dat je voor de bereiding alleen melk, water of sap nodig hebt (hoeft niet verhit te worden) Eventueel iets om het lekkerder maken; kaneel, gedroogde vruchten of ingeblikt fruit. Er zitten veel vezels in dus het vult goed. Het hoge gehalte eiwitten (14 gramx5= 70 gram per verpakking). Vanzelfsprekend is eenzijdige voeding niet goed; maar door de goede voedingswaarde en lage prijs beschouw ik dit als ideaal preppervoedsel/basisvoedsel.
 10. Een graanmolen lijkt mij nu iets wat je perfect tweedehands kan kopen, zeker als ik zo op marktplaats kijk. Best een mooi ding, maar 400 is een hoop geld.
 11. 112 werkt in europa. In andere landen kan het werken, maar dat hoeft niet. Zie: http://en.wikipedia.org/wiki/112_(emergency_telephone_number) Het zijn overigens waardeloze tips. Stuk voor stuk mist er iets of is het complete onzin; * 3370 # toetsen en je accu zit weer voor 50% vol. Telefoonfabrikanten besteden een kapitaal aan krachtige accu's maar laten 50% van de accu onbenut, alleen maar bereikbaar via een obscure code? Natuurlijk niet!
 12. Film is helaas niet terug te vinden. 28 days was de eerste film, 28 weeks de tweede.
 13. Je hebt er dan in ieder geval al meer nodig. Want wat als iemand je lichtkogel of fakkel niet ziet? Ik zou het houden op andere zaken. Denk aan fluitje, zaklamp met sos-functie en zorgen dat je een groot vuur kan ontsteken. Zaklamp+vuur hebben meerdere doeleinden dus dat is altijd positief. Het fluitje kan je gebruiken in nood en misschien zelfs om wat afleiding te zoeken.
 14. Ik ben normaal niet zo van het geld (kwaliteit is belangrijker) maar 70 euro is best veel geld. Puur als radio zou ik deze niet kopen, misschien wel als je ook een noodlader voor je telefoon zoekt. Qua spatwaterdicht zijn zit het zo te zien wel goed; Plensdicht Geen schade indien besproeid (10 l/min) onder eender welke hoek.
 15. Maakt dat ontzettend veel geluid? Ik ben bang dat het onnodig de aandacht trekt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...