Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Pritt

Lid
 • Aantal items

  56
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

19 Goed

Over Pritt

 • Titel
  Adventurer

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Zuidelijk
 • Nieuwsbrief
  Ja
 1. Ben nooit heel erg actief geweest qua plaatsen van berichten. Was meer een meelezer en heb veel interessante informatie kunnen vinden hier. Forumbeheerders bedankt voor alles!
 2. Vraagje.. Wat bedoel je met 'oude petroleum' (hoe oud) en wat met 'opvreten'? Sluit de kous meer zodra je kachel aansteekt? Ik heb ook een Zibro kachel en wat binnenkort wat brandstof opslaan voor je noodgevallen. Ik ga deze kachel eigenlijk niet onder normale omstandigheden in huis gebruiken. Maar als ik nu een paar jerrycans in huis haal, hoelang kan ik deze dan bewaren? En wat doe ik ermee als het de petroleum 'oud' is?
 3. Dan moet je in Colorado gaan wonen. We do not want drones in town. They fly in town, they get shot down." http://rt.com/usa/faa-warns-against-shooting-drones-345/
 4. Tear-Aid is super spul en zeker niet te vergelijken met Duck-tape! Ik gebruik het om het dak van de auto van mijn vrouw mee te repareren (is gedeelte cabrio dak). Duck-tape blijft in weer en wind niet zitten en waait er vaak na enkele dagen weer af. Tear-Aid daarin tegen hecht super goed en blijft minimaal 1-2 jaar zitten. Voor tenten lijkt me dit spul ook ideaal..
 5. Interessant stukje van een paar dagen geleden. China groeit zo hard.. eerst de baby voeding, nu het water. http://www.ft.com/intl/cms/s/2/7d6f69ea-bc73-11e2-b344-00144feab7de.html#axzz2TmEB2xjM En ja, ik weet dat de baby-voeding niet op is maar alleen onbetrouwbaar. Zag deze week nog een chinees in onze lokale Plus supermarkt een hele maand vol Nutrilon laden. Waarschijnlijk voor familie of verkoop op de zwarte markt.
 6. Hyperinflatie / val van de euro of hele financiële systeem Einde van de economische groei, grondstoffen raken langzaam op Eventuele langdurige stroom of water uitval (bijvorbeeld door storing)
 7. Mijn eerste keus bij een SHTF zou zijn koken op een gastoestel. Een hoop kleine (gas)blikjes inslaan lijkt me persoonlijk niks. Dus ben ik opzoek naar een (of twee) grotere gasflessen met een gaskooktoestel. Daar heb je toch meer aan dan een boel van die kleine blikjes? Oja.. in mijn SHTF situatie, blijf ik lekker thuis zitten dus echt compact hoeft het niet te zijn.
 8. @vheeswijk volgens deze site (http://www.theshoestringprepper.com/2011/11/water-purification-ideas-you-want-me-to.html) is dunnebleek (Liquid Bleach) maar 6 maanden houdbaar. Daarna verliest het zijn kracht. Kun je dit bevestigen? Volgens deze site is zwembad chloor in poedervorm beter te bewaren.
 9. Afhankelijk van de situatie en er vanuit gaande dat de winkels open zijn, denk ik de preppers wel een groot voordeel hebben. Op de eerste plaats hebben we al een hoop in huis. Maar omdat we er hier veel over praten, nadenken, lezen, etc.. Kunnen we sneller beslissingen nemen en nemen we waarschijnlijk ook producten mee die anderen zouden laten liggen. Zo zullen mensen niet direct zaden inslaan maar wel makkelijk direct te eten voedsel.
 10. Ik doelde eigenlijk op het gebruik van spiritus.
 11. Ergens heb ik het gevoel dat dit niet gaat werken. Kan misschien beter de brander van mijn fondue-stel gebruiken.
 12. Cool, heb je hier persé alcohol voor nodig of werkt dat ook met spiritus?
 13. Ik zou de kippen niet in de kluis leggen, gewoon lekker laten scharrelen. ;-)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...