Ga naar inhoud

Pritt

Lid
 • Aantal items

  56
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Zuidelijk
 • Nieuwsbrief
  Ja

Pritt's Achievements

Adventurer

Adventurer (3/11)

19

Community reputatie

 1. Vraagje.. Wat bedoel je met 'oude petroleum' (hoe oud) en wat met 'opvreten'? Sluit de kous meer zodra je kachel aansteekt? Ik heb ook een Zibro kachel en wat binnenkort wat brandstof opslaan voor je noodgevallen. Ik ga deze kachel eigenlijk niet onder normale omstandigheden in huis gebruiken. Maar als ik nu een paar jerrycans in huis haal, hoelang kan ik deze dan bewaren? En wat doe ik ermee als het de petroleum 'oud' is?
 2. Tear-Aid is super spul en zeker niet te vergelijken met Duck-tape! Ik gebruik het om het dak van de auto van mijn vrouw mee te repareren (is gedeelte cabrio dak). Duck-tape blijft in weer en wind niet zitten en waait er vaak na enkele dagen weer af. Tear-Aid daarin tegen hecht super goed en blijft minimaal 1-2 jaar zitten. Voor tenten lijkt me dit spul ook ideaal..
 3. Hyperinflatie / val van de euro of hele financiële systeem Einde van de economische groei, grondstoffen raken langzaam op Eventuele langdurige stroom of water uitval (bijvorbeeld door storing)
 4. Mijn eerste keus bij een SHTF zou zijn koken op een gastoestel. Een hoop kleine (gas)blikjes inslaan lijkt me persoonlijk niks. Dus ben ik opzoek naar een (of twee) grotere gasflessen met een gaskooktoestel. Daar heb je toch meer aan dan een boel van die kleine blikjes? Oja.. in mijn SHTF situatie, blijf ik lekker thuis zitten dus echt compact hoeft het niet te zijn.
 5. @vheeswijk volgens deze site (http://www.theshoestringprepper.com/2011/11/water-purification-ideas-you-want-me-to.html) is dunnebleek (Liquid Bleach) maar 6 maanden houdbaar. Daarna verliest het zijn kracht. Kun je dit bevestigen? Volgens deze site is zwembad chloor in poedervorm beter te bewaren.
 6. Afhankelijk van de situatie en er vanuit gaande dat de winkels open zijn, denk ik de preppers wel een groot voordeel hebben. Op de eerste plaats hebben we al een hoop in huis. Maar omdat we er hier veel over praten, nadenken, lezen, etc.. Kunnen we sneller beslissingen nemen en nemen we waarschijnlijk ook producten mee die anderen zouden laten liggen. Zo zullen mensen niet direct zaden inslaan maar wel makkelijk direct te eten voedsel.
 7. Ik doelde eigenlijk op het gebruik van spiritus.
 8. Ergens heb ik het gevoel dat dit niet gaat werken. Kan misschien beter de brander van mijn fondue-stel gebruiken.
 9. Cool, heb je hier persé alcohol voor nodig of werkt dat ook met spiritus?
 10. Ben nog maar net aan het preppen maar heb al een petroleum kacheltje op het oog. Ben niet zo'n koukleum maar in de winter zonder verwarming, brrr...
 11. Precies!! Er wordt geen rekening gehouden met de zwakte van de mens. Paniek en chaos zal zeker de boventoon voeren in een overgangssituatie. Ik zelf geloof er niet zo in. Zou jij dit pikken als boer?
 12. Mmmm.. Ik wilde al een flinke voorraad briketten inslaan voor de BBQ maar dat zou inderdaad ongewenste gasten kunnen aantrekken. Niet over nagedacht, stom..
×
×
 • Nieuwe aanmaken...