Ga naar inhoud

OutdoorDutchy

Lid
 • Aantal items

  10
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Oost-Nederland
 • Interesses
  Outdoor, bushcraft, camping, survival
 • Nieuwsbrief
  Ja

OutdoorDutchy's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

10

Community reputatie

 1. Wat heb je nu echt nodig bij een horloge in een shtf situatie? Heb je alleen tijd nodig of wellicht een datum, zodat je nog enigszins track kunt houden? Wellicht een kompas, een temperatuurmeter of andere weersvoorspellende zaken? Er is immers geen buienradar en weerbericht meer. Meer van deze mogelijkheden op je horloge geven je net iets meer kennis en info dan de gemiddelde niet preppende burger en daar kun jij je voordeel mee doen, denk ik. Zorg voor een reserve batterij die je ook zelf kunt vervangen, zoals sommige modellen van Suunto.
 2. Aardige inhoud. Geeft goed weer wat je er allemaal in kunt stoppen. Hoeveel weegt je BoB als alles er in zit?
 3. Moet je bij een rugzak ook letten op waterdichtheid of waterafstotendheid? Of bestaat echt waterdicht niet? Verpak je al je materiaal in een dry bag of andersoortige plastic zakken/tassen/sealbags? Lijkt me wel handig dat je gear niet nat wordt als je toevallig door de regen moet lopen.
 4. Ha,ha... ook luchtigheid en humor kan je helpen bij een shft situatie. @Noah: heb je het zakmes van MacGyver ook, want dan heb je verder niets meer nodig.
 5. Uiteraard is het inderdaad afhankelijk van wat er wanneer gebeurd. Ik denk zelf dat de meeste mensen in en rondom het huis zullen blijven, tenzij ze opdracht krijgen om weg te gaan cq. als het levensbedreigend wordt rondom hen. Waarnaar toe is ook weer afhankelijk van de situatie. Ik weet ook niet of je je zo ver kunt voorbereiden dat je voor elke situatie (overstroming, oproer, oorlog, etc.) een plan a hebt. Daarnaast vergt een plan A altijd een plan B als je mij vraagt. Je BOL kan immers ook in de gevarenzone liggen. Is benzine essentieel of makkelijk (voor een tijd). Water en voedsel lijkt me wel het belangrijkst. Waar negin je de boodschappenlijst dan: water, rijst, pasta, olie of is er een betere keuze?
 6. Ik vraag me al een tijdje af hoe het zit met prioriteitenstelling als het dreigt mis te gaan of zelfs echt mis gaat. Stel je hebt wat prep spullen thuis, je zit op je werk en in 1x hoor je op de radio dat het helemaal misgaat. Ren je gelijk naar de supermarkt om zoveel mogelijk te halen voordat anderen dat doen en zo ja, ga je dan alleen voor water of heb je een prep boodschappenlijst? Misschien ga je eerst naar de pin automaat om te halen wat je (nog) kunt. Ga je eerst benzine halen of alles in huis vullen met water? Ga je zaadjes halen bij het lokale tuincentrum? Haal je eerst je kids van school? Kortom, wat is realistisch op een dergelijk moment. Doe je net meer dan de rest, omdat je toevallig (beginnend) prepper bent? Moet je wellicht eerst familie en vrienden overtuigen dat het echt mis is, nuchter als we in NL zijn? Ga je ze zeggen dat ze naar de supermarkt moeten gaan? Kortom, waar het mij om gaat is (om voorzover mogelijk) een enigszins realistisch beeld te krijgen van een dergelijke situatie. Wat komt eerst en wat daarna? Idee├źn, overwegingen, tips, etc. zijn welkom. OutdoorDutchy
×
×
 • Nieuwe aanmaken...