Ga naar inhoud

Pr3parator

Lid
 • Items

  255
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Pr3parator

 1. Ik heb een jas en broek van Fjallraven (Brenner), echt erg warmmet uitneembaar fleecevestje. Voor het natte/ winter seizoen even in de wax zetten, hele winter is ie dan wind en waterdicht. Na 2-4 maal wassen is de wax laag gedeeltelijk weg en kun je m in de zomer gewoon aanhouden (tegen de teken) Hij ventileert het hele jaar door goed( met en zonder wax) Jas en broek wel tussen de 400 en 500 euro geloof ik...
 2. Dit geneest toch ook gewoon vanzelf zonder incisie etc? Het is toch geen pus, dus gewoon laten zitten of niet? (Ubi pus evacua)
 3. Ik heb de sigaretten weggedaan en heb sigaren in huis voor als ik echt ellendig veel zin heb. Dat is dan zo goor dat je je onderbewuste verslaafde systeem een beetje reset... Werkt voor mij, steeds minder zin!
 4. Fitness elastieken voor katapult achtig iets.
 5. Je hoeft niet altijd al je tanden te laten trekken, soms kun je een paar goede tanden laten zitten en een gedeeltelijke prothese laten maken. Hiermee heb je meer gevoel bij bijten/ kauwen. Wanneer je wel voor een volledige prothese gaat krijg je eerst een noodprothese die gelijk op de wonden geplaatst wordt. Het trekken van de tanden en kiezen moet je helemaal zelf betalen/ of moet door je aanvullende tandartsverzekering betaald worden! Bij veel tanden/ kiezen is dit een redelijke kostenpost! Je aanvullende tandartsverzekering kun je alleen op 1 januari aan veranderen. Deze noodprothese kun je na een aantal maanden laten aanpassen tot een redelijk goede prothese. Deze moet je altijd als reserve prothese houden. Na een half jaar tot een jaar kun je een blijvende prothese laten maken. Deze wordt ook weer voor een groot deel vergoed in de basisverzekering
 6. Ik ook, ik heb ook een coleman 2 pits. Als hij helemaal zwart geblakerd is na het gebruik van verkeerde vloeistof of ander langdurig/ verkeerd gebruik: gewoon een paar minuten een gasbrander er op laten branden en al het zwart is er weer af, alles als nieuw. ( Bijvoorbeeld na gebruik met diesel)
 7. Kale poes zijn ze niet bang voor...
 8. Je hebt een beetje een flutmes als voorbeeld gekregen inderdaad....... van Buck heb je wel mooie voorbeelden http://www.zakmeskopen.nl/buck-zipper-691black/ Lijkt wel prima op jouw ontwerp! Ik heb zelf messen van Muela uit Spanje meegenomen. Ik heb de messen wel maar heb het ontweiden tot nu toe aan anderen overgelaten....
 9. Het mes moet stevig genoeg zijn voor een wrikkende beweging, vaak zijn het inklapbare messen die op het scharnier breken. Met een prijs onder de 100 euro zit de jager altijd goed! Garantie tot de deur!
 10. Puntje bij vilhaak mag/ moet niet te scherp zijn: beetje afronden, anders pakt hij steeds vlees/ gaat hij te diep. Slot breken: het bekken van het varken moet aan de buikzijde gebroken worden zodat de ingewanden inclusief anus ineens verwijderd kunnen worden. Hiervoor moet je een redelijk massief mes hebben, zoals jij hem gemaakt hebt is het misschien te slank. Ik zou gewoon een jaar garantie geven op breuk? Vorm is wat anders dan de messen die ik heb maar zou ik zou niet weten wat er verder mis aan is. Ziet er chique uit!
 11. Wie gelooft dit?
 12. Het is de eerste geworden: schitterend mes voor 25 euro!!! Geen denderende schede alleen, die zal bij veelvuldig gebruik niet lang meegaan. Het mes is van het merk Muela, dat is dus prima. Het mes heeft maar een functie, ik zal hem alleen bij de jacht op grofwild meenemen, daarnaast heb je er weinig aan. Op de franse site van decatlon zijn ze er ook vol lof over. Het mes geeft een beetje het gevoel van een zwaard, echt vet! Ik zal nog even posten als ik hem gebruikt heb.
 13. Die confit de canard heb ik een keer 3 jaar over de datum op, nog steeds heerlijk!
 14. Nep bifi worstjes van de lidl. 6 maanden over de datum: goor; uitgespuugd! (dus eigenlijk niet gegeten) Vieze weeige, zepige smaak Normaal wel erg lekker.....
 15. Grotere broer: http://www.knivesandtools.nl/nl/pt/-buck-paklite-skinner-large-0141sss-b.htm Makkelijk schoon te maken, je kunt handvat ook nog omwikkelen met paracord. Ik heb dit mes (ook) aangeschaft (lag bij BEVER zwerfsport) Ik heb hier nog wat mammoetslagtand liggen en ga daar binnenkort een handvat van maken. Iemand daar ervaring mee? Eerst een handvat van hout oefenen?
 16. idem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 17. In jouw jagersfamilie wordt er geen groter lemmet gebruikt dan 10 cm bedoel je? OK!
 18. Van nog een schot worden de honden die het stuk vast hebben doof..... Bij een keiler (mannelijk zwijn) van meer dan 100 kg heb ik liever een langer mes, misschien is een mora daar ook prima voor. Ik heb een mora liggen maar wil gewoon een langer mes. Mijn vraag was of iemand iets over die messen kon vertellen, je moet ze namelijk ongezien bestellen omdat ze niet op voorraad in de winkels liggen. Ik ga me dit weekend in Rosmalen op de jacht en outdoor beurs ook nog even verdiepen in de noodzaak van een lang mes....
 19. Die Mora is te kort, ik heb nog wel een cold steel bushman liggen die lang genoeg is. Mooi mes! Mooie site! Maar ik zoek een mes wat een stuk langer is..... Een soort hirschfanger.
 20. Je hebt denk ik van die nieuwe slotjes, die kun je open klikken. Lijm is in principe niet schadelijk: als je maar goed schoon kunt houden!
 21. klopt! De 2e is enkelsnijdend of telt dat stukje op het puntje ook mee? http://www.decathlon.nl/hertshoornen-dolk-id_8317276.html
×
×
 • Nieuwe aanmaken...