Ga naar inhoud

Teumaat

Admin
 • Items

  28
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Zeist
 • Nieuwsbrief
  Nee

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Teumaat's prestaties

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

10

Reputatie

 1. Als je vanuit de auto wilt zenden is het verstandig om een antenne op je dak te plakken. Het staal van je auto houdt een deel van het signaal tegen. Wanneer je op de portofoonfrequenties zit (446 MHz), zijn de radiogolven 68CM groot. Dat past niet door je raampjes
 2. Ik heb nu 2x geprobeerd brood te bakken, maar het resulteert telkens in een massieve klomp.. Uiteraard zorg ik ervoor dat ik het zout als laatste mee-kneed. Ik maak zelf ook wijn dus ik ken de werking en kwetsbaarheid van gist maar al te goed!
 3. Een ruwe steen met het liefst een fijne korrel werkt prima. Hoe groffer de steen, hoe meer oneffenheden je op het blad van je mes krijgt door het slijpen.
 4. Een hoge SWR betekent dat er onvoldoende energie van de antenne kan worden afgegeven aan "de lucht". Dit is bij lang zenden schadelijk voor de radio. Een hoge SWR heeft veelal te maken met de antenne. Met name de lengte van de antenne, want die bepaald of het signaal goed kan "afstralen". Bij de Wildon-antenne is het de bedoeling dat je die op een groot ijzeren voorwerp zet, zoals een auto. Omdat in het voorbeeld een zonnebank wordt gebruikt is de afstraling van het signaal niet optimaal. Dat resulteert in een hoge SWR wat praktisch inhoudt dat je minder ver kunt zenden. Bij een antenne geldt altijd; hoe hoger hoe beter. Maar dat betekent dus ook dat je meer opvalt.
 5. Ik heb alles binnen. Is er al iemand bezig met een Torrent? Anders is het zo zonde van mijn upload.
 6. Op Marktplaats worden deze aangeboden. Let er wel even op dat je een schone ton koopt.
 7. Tja, dat het terugsturen van producten naar China niet zo handig is neem ik altijd maar voor lief. Het scheelt zo verschrikkelijk veel als je het vergelijkt met Europese webshops. Ook de levertijd vind ik prima. Het voordeel van de zogenaamde bamiporto's is dat ze onder allerlei verschillende namen worden verkocht en dat een hoop leveranciers er ook accessoires voor verkopen. Ook een voordeel is dat Chinezen "andere wetgeving" kennen en dus gewoon PMR porto's verkopen die veel krachtiger zijn dan de in Nederland toegestane 0,5 Watt
 8. Waar heb je het gekocht, als ik vragen mag? @neoclyps
 9. Zij gooien er een lekkere marge bovenop zeg. Een willekeurige porto die zij voor 79,- euro aanbieden, koop je op DealExtreme voor 22,- Ik heb overigens net deze besteld: http://dx.com/p/100605
 10. Password beveiligd? :') Neen. Wanneer je via een 27MHz radio aan het uitzenden bent kan iedereen die op hetzelfde kanaal zit jou horen. Vermits de ontvangende partij niet te ver weg is natuurlijk. In theorie is het mogelijk om het spraakverkeer te versleutelen maar met een eenvoudige transceiver zoals de New formac 88 kan dat niet. Wat je natuurlijk wel kunt doen is een soort codetaal afspreken met de partij waarmee je wilt spreken.
 11. Dat is kanaal 19. Kanaal 9 is juist het noodkanaal dus een prima kanaal om op af te stemmen wanneer de pleuris uitbreekt!
 12. Ik hoop dat de eigenaar van die server voldoende bandbreedte heeft ingekocht. Anders krijgt hij 1 januari een vervelende enveloppe in zijn brievenbus van zijn hostingboer.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...