Ga naar inhoud

Cfk01

Lid
 • Items

  45
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Near the sea... but above NAP
 • Beroep
  Een specialisme van Elektrotechniek

Cfk01's prestaties

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

39

Reputatie

 1. https://www.conrad.nl/nl/profi-power-stoelverwarming-12-v-2-warmtestanden-zwart-676085.html Tadaa.. Edit: Het is geen warmtedeken, maar geloof me, je krijgt het warm genoeg... Wel trekt het ding 4A bij 12V, en daar moet je installatie tegen kunnen. Dit is een 48W deken, dus 4A@12V. Stel je voor dat je de 230V veriant zou hebben, komt het op minimaal hetzelfde neer qua stroom verbruik, als je het door een DC-AC omvormer gooit...
 2. Heb de documentatie van de NVWA test nog niet bekeken, maar tijdens de brandweer cursus (Manschappen en Manschappen 1) wordt de vet-pan er ook altijd een keer bij gepakt. Vervolgens moet je op verschillende manieren de zaak doven en ook met een blusdeken. Het klopt dat veel blusdekens vlam vatten bij onjuist gebruik! Als het gas nog op het stel staat, is er een vuurbron welke een mooie, constante vlam geeft onder het deken, omdat de warmte nergens meer naartoe kan krijgt de deken de volle laag! Je zal zo'n test ook bijna nooit met een E-stel zien helaas. Daarom: gas dicht draaien! Of zelfs het aller beste, VOOR het bakken/braden, zorg dat er een passende deksel in de buurt ligt... Heb gelezen dat ze een vetblusser adviseren, maar die zijn ook verschrikkelijk gevaarlijk als je deze onjuist gebruikt. De straal met blusmiddel kan er zo hard uit komen dat het brandende vet uit de pan wordt gespoten en de keuken rond. Doet het ook altijd goed bij de cursus! En vergeet niet: Het is altijd beter een blus deken te gebruiken dan om helemaal niets te doen!
 3. Het is belangrijk om bij een SHTF situatie je hoofd op je schouders te houden, en verveling tegen te gaan. Het beste is om even te ontspannen en ergens anders aan te denken... Zelf speel ik al enkele jaren het spel Dungeons and Dragons. Het is een spel wat je speelt, zonder electronische hulpmiddelen, gewoon met mensen rond de tafel, wat boeken, pen, papier, een stel rare dobbelstenen en een hoop fantasy! In principe is het spel oneindig, omdat 1 speller, de dungeon master of DM, het scenario verzint. Deze vertelt dan een scenario in een verhaal vorm waar de overige spelers dan op acteren, door hun characters (Alter ego's of avatars die je zelf samenstelt) dingen te laten doen. Ik kan er uren over kwijt, maar het beste is om het zelf mee te maken! Zoek eens op youtube naar "acquisitions incorporated live" en zie voor jezelf hoe leuk het kan zijn!
 4. Of de kabel vastmaken aan een radiator. Die is altijd geaard (in normale situaties...) en zal dat ook blijven als het net uitvalt. Verder zal er in je meterkast een aardpunt zitten.
 5. Tja, maar dat betekend dat je echt alles zelf moet doen. In nederland zou het beste zijn een groep te vormen nadat de rook is opgeklaard. Hiermee zorg je voor diversiteit in qualiteit en kunnen van mensen. Zie het als een school vissen. Door met z´n vele te zijn hebben ze meer kans op overleven!
 6. Begin anders met oefenen en wordt vegetarier! (Grapje, iedereen moet het zelf weten...) Iemand al ervaring met deze dingen? http://www.bever.nl/index.cfm?fuseaction=products.search&source.x=0&source.y=0&searchvalue=barocook Nadeel is dat het €1,60 per keer kost. Maar als extraatje is het volgens mij wel fijn! Ga het maar een keer bestellen en schrijf er dan wel een review... Ben erg benieuwd!
 7. Ben bang dat de site nog een beetje krakkemikkig is. De meeste links komen uit op google en bij de producten staat dat er content komt... Helaas
 8. Is het een afgesloten brander? met een deur ervoor? Simpel een pijp naar buiten steken is niet echt voldoende. Alleen als er genoeg wind langs gaat heb je kans van slagen (trek). Anders is het zelfs gevaarlijk. De reden dat schoorstenen boven de huizen uitsteken is om wind te vangen die voor de trek zorgt. Ook niet vergeten dat de pijp vrij heet kan worden en omliggende materialen kan doen ontbranden. Vroeger zou je de pijp en branddoorgangen van asbest maken maar dat lijkt me niet heel erg slim...
 9. Klopt, zit alleen met de drempelspanning van 0,7V dan... Met de 8707 heb je dan nog 6,3V over en dat is net te weinig... Maar ik hou er hier nu over op (als het me lukt...) @prepperpappa, als ik zo vrij mag zijn... Wat wil je met de installatie voeden? Welke onderdelen wil je in de lucht houden?
 10. Klopt, heb het al in een simulatieprogramma gezet (a) waar ik nu mee zit is het niet continue leveren van voltage... Zal dus eerst een spanningsniveu drempel moeten maken, met een OPAMP ofzo... Voor mijn doeleinde (verlichting) is misschien een 6V systeem voldoende... (lm78h07 achter de OPAMP plaatsen... Kan max 1 ampère leveren... Ik denk alleen dat wat we hierboven omschrijven allemaal buiten deze Posts hoort... Als ik alles op orde heb, en toegang tot een normale PC zal ik alles uitgewerkt in een nieuwe post zetten!
 11. Helaas is mijn nieuwsgierigheid nu wel gewekt. Is het mij mogelijk zo goedkoop mogelijk een 12 of 24V DC laadsysteem maken, gevoed via een (serieschakeling/parallel schakeling) zonnepanelen... Simpel vormgegeven: zonnepaneel zorgt voor de voeding, deze wordt opgevoerd naar een bedrijfsvoeding (+-15 of 30V) om een laadcircuit van een acculader op aan te sluiten. Hierna kan deze op zich een lamp opladen voor 's nachts... Ik zie me vrouw nu al rollen met haar ogen...
 12. Verstoppertje (voor de plunderaars), Speurtocht (naar voedsel) en fikkie stoken?
 13. Collega preppers, volgen mij hebben wij (nederlanders) pas z´n 50 of 75 jaar vaste gas aansluitingen toch? Hoe deden mensen het hiervoor? Zoek een oud hout kacheltje. Echte kunnen vrij prijzig zijn maar een goede investering! Verder alle DVD´s van Little house on the prairie kijken en opletten hoe de Ingles het deden. (ik zelf vraag het gewoon aan mams. Heeft vroeger op hout kachels gekookt en een zeer grote fan van de tv serie) toch?
 14. Ben ik het volledig mee eens! Probeer het hele `sluit alles aan op de230V installatie thuis´ te vergeten. Waarom niet zoeken naar goedkopere alternatieven? Verlichting, koelkast en opladers voor elektronca kan je ook in 12V of 24V DC uitvoering verkrijgen.
 15. Een koelkast kan een aardig vermogen trekken. Maar als je een camping koelkast neemt, één op 12V bijvoorbeeld kan je je omvormer al weglaten! spaart onderdelen, vermogen en knutselen... Toch? Voor bijna alles wat 230V vraagt is een 12V of 24V versie. Al heel vaak ook DC! CFK
×
×
 • Nieuwe aanmaken...