Ga naar inhoud

Bagration

Lid
 • Aantal items

  88
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

3 Volgers

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  In de buurt van Antwerpen

Bagration's Achievements

Adventurer

Adventurer (3/11)

19

Community reputatie

 1. Wat je vooral nodig hebt is een gemeenschap van preppers, een gemeenschap waar je steeds op kan terugvallen, eerlijke, integere en wilskrachtige mensen. Elke prepper zou in mijn ogen de basiskennis moeten hebben van al het courante junksilver in Frankrijk, België, Nederland en Duitsland(en eventueel Engeland en de VS). Omsmelten lijkt me redelijk zot, zeker als je bedenkt dat je goedkoop coupures hebt van 10 gram zilver. De gemeenschap aan mensen die in goud en zilver belegd is sowieso al een extreem kleine minderheid van de bevolking. Junk zilver zal in volume sowieso nog steeds veel couranter blijven dan gewoon zilver (alleen al omdat er quantitatief zo weinig mensen zijn die zilver kopen. Jammer genoeg zijn velen hier eenzaten naar wat ik begrijp. Als je SHTF wil overleven heb je veel goede en betrouwbare mensen rondom je nodig, dat is ook waar ik zelf aan bouw in de regio Antwerpen. Soit, ik dwaal af.
 2. Voor 500 euro krijg je dus 100 munten, voor het hele lot is het 5000 euro voor 1000 stuks.
 3. En bij Holland zilver is de prijs niet alleen € 10 per kilo meer, de levertijd is ook onbekend.
 4. Nope, het zijn duizend stuks dat je krijgt voor 5000, dus je betaalt 500 euro voor 1002 grammen zuiver zilver en geen euro meer. (12g maal .835 is 10.02 gram). Staat trouwens in de openingspost.
 5. We kunnen altijd eerst een koffie gaan drinken, maakt mij niet uit.
 6. 5 Francs Semeuse van 1960-1969, Frans 5de Republiek, wegen 12 gram bruto, zuiver .835, netto zilverinhoud 10.02 gram.
 7. Beste mensen, Ik ben een prepper uit de regio Antwerpen, ik heb wel zin om altijd wel eens af te spreken met enen of genen. Soit, ik weet een partijtje munten steken van rond de 10 kilo zilver netto, de munten zijn allemaal identiek (1000 stuks) en bevatten netto 10 gram zilver elk. De man vraagt € 500 per kilo netto. Is er hier iemand die interesse heeft, dan stuur je mij maar een pm en dan maken we een afspraak. Ideaal voor ruilhandel wanneer SHTF. Groet, Bagration.
 8. Het is heel simpel. Maar ik wil die wereld zonder overheid, zonder socialisme en zonder lege mensen zoooooo graag. Laat maar komen die collapse. Al heb ik zelf ook nog een zestal maanden, jaar nodig.
 9. http://www.shtfplan.com/emergency-preparedness/a-survival-q-a-living-through-shtf-in-the-middle-of-a-war-zone_10252011 Is een oude link hoor, al gepost hier...
 10. Wat een domme opmerking van OBL-Rien... De ondernemingen gaan in Nederland en België niet failliet omdat ze inherent onrendabel zijn(meestal toch niet), ondernemingen gaan failliet omdat de overheid alles en iedereen ruïneert met haar exorbitante belastingen en de spuigaten overlopende regelneverij. In België wordt de horeca quasi geheel vernietigd met hun absurde belastingen en debiele wetgeving, is dat een teken dat café's en restaurants niet in onze economie horen en niet gewenst zijn? Eerlijk uw kost verdienen is in deze landen niet meer mogelijk, de overheid is te hebzuchtig en drijft alles en iedereen rechtstreeks de dieperik in.
 11. Voor goud kan ik u zo 3-4 adressen geven hoor, no problem. Zilver is wel een ander paar mouwen.
 12. Gouden of zilveren munten smelten hoogstens in een brand. Ze verliezen dan hoogstens 3% van hun premie, de rest van hun waarde kan je dan probleemloos recupereren. Probeer dat maar eens met papier.
 13. Ik ben er 100% zeker van dat de euro naar het land van de Dodo gaat, maar wees er maar zeker van dat in de eerste dagen van collapse, de meeste mensen nog steeds euro's zullen aanvaarden, en liefst briefjes van € 50. Je kan geen 20 ton aardappelen kopen in SHTF-Day +1 of SHTF-Day+2 met gouden Napoleons of Krugers. Wat je drie maanden later gaat kunnen niet gaat kunnen kopen met de fiat euro's (en wel met de gouden en zilveren munten) is een heel andere zaak. Het gaat er niet om over wat ik denk of wat ik zie, het gaat er om wat de sheeple gaan denken. (EDIT: en 2 maanden in SHTF zullen uw Guldens en Napoleons dan weer een pak makkelijker verhandelbaar zijn dan krugers en baartjes, kleinere coupure is altijd veiliger en gemakkelijker dan grotere coupure inzake handel tussen mensen)
 14. Alsof mensen beter weten hoeveel een kruger of een nugget waard is wanneer shtf..., dan wat een gouden tientje waard is. De meeste mensen weten nog niet eens de goudprijs, laat staan de zilverprijs. Bovendien is de coupure bij Troy ounce munten veeeeeel te groot. Je hebt kleinere munten nodig. Dan zijn Napoleons en Gouden tientjes voor mij de eerste keuze. Als je na SHTF handelt met goud en zilver, moet jij zelf altijd weten wat die dingen waard zijn. Je moet weten wat de troy munten waard zijn, je moet weten wat de kleinere munten waard zijn. Je wil namelijk commerce/zaken doen met zo veel mogelijk mensen. Als mensen op je afkomen met onzen, dan moet je er raad mee weten, als mensen afkomen met andere munten moet je er raad mee weten. Simpel. De prepper moet de situatie meester zijn, in elk opzicht, de prepper moet dominant zijn. Als je cash meeneemt voor SHTF, neem je dan biljetten van € 50, of neem je biljetten van € 500. In SHTF, zou ik voor de € 50 gaan, altijd. Dat gaat voor het goud, dat gaat voor het zilver.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...