Ga naar inhoud

Bagration

Lid
 • Aantal items

  88
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Bagration

 1. Wat je vooral nodig hebt is een gemeenschap van preppers, een gemeenschap waar je steeds op kan terugvallen, eerlijke, integere en wilskrachtige mensen. Elke prepper zou in mijn ogen de basiskennis moeten hebben van al het courante junksilver in Frankrijk, België, Nederland en Duitsland(en eventueel Engeland en de VS). Omsmelten lijkt me redelijk zot, zeker als je bedenkt dat je goedkoop coupures hebt van 10 gram zilver. De gemeenschap aan mensen die in goud en zilver belegd is sowieso al een extreem kleine minderheid van de bevolking. Junk zilver zal in volume sowieso nog steeds veel couranter blijven dan gewoon zilver (alleen al omdat er quantitatief zo weinig mensen zijn die zilver kopen. Jammer genoeg zijn velen hier eenzaten naar wat ik begrijp. Als je SHTF wil overleven heb je veel goede en betrouwbare mensen rondom je nodig, dat is ook waar ik zelf aan bouw in de regio Antwerpen. Soit, ik dwaal af.
 2. Voor 500 euro krijg je dus 100 munten, voor het hele lot is het 5000 euro voor 1000 stuks.
 3. En bij Holland zilver is de prijs niet alleen € 10 per kilo meer, de levertijd is ook onbekend.
 4. Nope, het zijn duizend stuks dat je krijgt voor 5000, dus je betaalt 500 euro voor 1002 grammen zuiver zilver en geen euro meer. (12g maal .835 is 10.02 gram). Staat trouwens in de openingspost.
 5. We kunnen altijd eerst een koffie gaan drinken, maakt mij niet uit.
 6. 5 Francs Semeuse van 1960-1969, Frans 5de Republiek, wegen 12 gram bruto, zuiver .835, netto zilverinhoud 10.02 gram.
 7. Beste mensen, Ik ben een prepper uit de regio Antwerpen, ik heb wel zin om altijd wel eens af te spreken met enen of genen. Soit, ik weet een partijtje munten steken van rond de 10 kilo zilver netto, de munten zijn allemaal identiek (1000 stuks) en bevatten netto 10 gram zilver elk. De man vraagt € 500 per kilo netto. Is er hier iemand die interesse heeft, dan stuur je mij maar een pm en dan maken we een afspraak. Ideaal voor ruilhandel wanneer SHTF. Groet, Bagration.
 8. Het is heel simpel. Maar ik wil die wereld zonder overheid, zonder socialisme en zonder lege mensen zoooooo graag. Laat maar komen die collapse. Al heb ik zelf ook nog een zestal maanden, jaar nodig.
 9. http://www.shtfplan.com/emergency-preparedness/a-survival-q-a-living-through-shtf-in-the-middle-of-a-war-zone_10252011 Is een oude link hoor, al gepost hier...
 10. Wat een domme opmerking van OBL-Rien... De ondernemingen gaan in Nederland en België niet failliet omdat ze inherent onrendabel zijn(meestal toch niet), ondernemingen gaan failliet omdat de overheid alles en iedereen ruïneert met haar exorbitante belastingen en de spuigaten overlopende regelneverij. In België wordt de horeca quasi geheel vernietigd met hun absurde belastingen en debiele wetgeving, is dat een teken dat café's en restaurants niet in onze economie horen en niet gewenst zijn? Eerlijk uw kost verdienen is in deze landen niet meer mogelijk, de overheid is te hebzuchtig en drijft alles en iedereen rechtstreeks de dieperik in.
 11. Voor goud kan ik u zo 3-4 adressen geven hoor, no problem. Zilver is wel een ander paar mouwen.
 12. Gouden of zilveren munten smelten hoogstens in een brand. Ze verliezen dan hoogstens 3% van hun premie, de rest van hun waarde kan je dan probleemloos recupereren. Probeer dat maar eens met papier.
 13. Ik ben er 100% zeker van dat de euro naar het land van de Dodo gaat, maar wees er maar zeker van dat in de eerste dagen van collapse, de meeste mensen nog steeds euro's zullen aanvaarden, en liefst briefjes van € 50. Je kan geen 20 ton aardappelen kopen in SHTF-Day +1 of SHTF-Day+2 met gouden Napoleons of Krugers. Wat je drie maanden later gaat kunnen niet gaat kunnen kopen met de fiat euro's (en wel met de gouden en zilveren munten) is een heel andere zaak. Het gaat er niet om over wat ik denk of wat ik zie, het gaat er om wat de sheeple gaan denken. (EDIT: en 2 maanden in SHTF zullen uw Guldens en Napoleons dan weer een pak makkelijker verhandelbaar zijn dan krugers en baartjes, kleinere coupure is altijd veiliger en gemakkelijker dan grotere coupure inzake handel tussen mensen)
 14. Alsof mensen beter weten hoeveel een kruger of een nugget waard is wanneer shtf..., dan wat een gouden tientje waard is. De meeste mensen weten nog niet eens de goudprijs, laat staan de zilverprijs. Bovendien is de coupure bij Troy ounce munten veeeeeel te groot. Je hebt kleinere munten nodig. Dan zijn Napoleons en Gouden tientjes voor mij de eerste keuze. Als je na SHTF handelt met goud en zilver, moet jij zelf altijd weten wat die dingen waard zijn. Je moet weten wat de troy munten waard zijn, je moet weten wat de kleinere munten waard zijn. Je wil namelijk commerce/zaken doen met zo veel mogelijk mensen. Als mensen op je afkomen met onzen, dan moet je er raad mee weten, als mensen afkomen met andere munten moet je er raad mee weten. Simpel. De prepper moet de situatie meester zijn, in elk opzicht, de prepper moet dominant zijn. Als je cash meeneemt voor SHTF, neem je dan biljetten van € 50, of neem je biljetten van € 500. In SHTF, zou ik voor de € 50 gaan, altijd. Dat gaat voor het goud, dat gaat voor het zilver.
 15. Het probleem met al de rest is het feit dat er tientallen producenten van baartjes zijn. Wanneer SHTF, wat is echt, wat is vals. Massa's valse baartjes zullen plotseling verschijnen en probeer dan maar eens te zien welke goed is en welke slecht. Een kenner zal de valse gouden tientjes en Napoleons er zo uit halen. En het gewicht, dat zal wel geen probleem vormen, je moet overigens ook een goede weegschaal hebben als je goud en zilver hebt.
 16. Ik zou toch voor Napoleon/gouden tientje gaan. Met aankoop/verkoop verschillen van 2 en 2.5% niet echt zo verschrikkelijk veel duurder dan baren (zeker niet als we onder de kilo gaan).
 17. Welke "andere landen" zouden dat dan zijn? Edit: Laat maar vallen, die lijn hierboven. Inderdaad, de boel zal totaal uit mekaar zijn gespat normaal gezien. Kans is verschrikkelijk groot op honderden misschien wel duizenden kleine gemeenschapjes in Nederland (en in geheel Europa).
 18. Ik denk persoonlijk dat de Belgische en Nederlandse overheden na de collapse simpelweg niet meer zullen bestaan. En als één of andere maffia-organisatie zou proberen mijn arm om te wringen om toch maar belastingen, beschermgeld en andere sociale zekerheid(fraude, piramidespelen) te betalen, dan zou mijn antwoord doodleuk secessie zijn. Nee, de overheden van vandaag zie ik in mijn ogen niet terugkomen. De toekomstige map van Europa zal in mijn ogen meer lijken op die van 1000 na Christus dan op die van 2000 na Christus. Met duizenden kleine feodale gewestjes. Democratie zal post-collapse niet echt floreren me dunkt.
 19. Ik denk dat in tijde van collapse zilveren munten en goude kleine munten koning gaan zijn. Persoonlijk zal ik ze allemaal kunnen wisselen(baren, munten(Nederland, Frankrijk, België, Duitsland, Italië), nieuwe munten) en als ruilobject kunnen aanvaarden. Zou zelfs aanvullen met nikkel kleingeld moest het handig worden. Ik denk dat iedereen er goed aan zou doen zich voor te bereiden op die situatie, zodat je later allemaal zelf in staat gaat zijn om als draaischijf te kunnen fungeren op gebied van lokale handel. Gevorderde kennis op vlak van de verschillende zilveren en gouden moeten is dan echt wel een zware troef me dunkt. Zorg in de eerste plaats dat je zelf een ruilpartner bent in ongeveer alles (reserves goedkope rijst, reserves brandstof, ...). Als je er in zou slagen zelf de markt te worden kan je echt alles fixen wanneer de SHTF. Hoe meer opties je hebt, hoe sterker je zal staan. Ik denk wel dat het een tijdje zal duren vooraleer de mensen gaan doorkrijgen hoe de basics van de toekomstige ruileconomie in mekaar zitten.
 20. Het gaat een gigantische puinhoop worden binnen de kortste keren. Politie en leger zullen idd uit mekaar vallen (want worden niet betaald), dat gaat ook nog eens problemen geven. Het gaat een oorlog van allen tegen allen worden. Ik zou me niet te veel zorgen maken over de staat(en de legale consequenties van verdediging (met harde hand)), als plunderende bendes aan uw deur staan, dan hebben die schurken zelf hoe dan ook al ongetwijfeld zelf duizenden zware misdrijven gepleegd en zal uw verdediging wel als legitiem worden aanzien (en binnen proportie). Plunderende bendes van de tweede week tot de derde maand gaan er misschien dan al meer ervaring en voorbereiding hebben opzitten, maar ik hoop voor iedereen dat de preppers hier ook volop tijd zullen hebben gebruikt om versterkingen aan te leggen en verder te trainen. Het zal oorlog worden mannekes, willen of niet willen, een samenleving zonder werkende banken, supermarkten, overheden, voedsel, water en elektriciteit is een mad max wereld. Iedereen zal krampachtig zoeken naar voedselreserves om de volgende maand(EDIT moet dag zijn natuurlijk) te overleven. Sprinkhanen zijn altijd in beweging, zonder beweging sterven ze ter plekke van de honger.
 21. Ik zou eerst al mijn mensen opbellen en ze dan zoveel mogelijk dingen laten opkopen in groepen van 2 à 3 man, en dan ofwel treffen voorbereidingen voor de komende instroom van diezelfde mensen. Wat ik zou opkopen: batterijen, extra voedsel, alles waar ik mijn klauwen nog op zou kunnen laten leggen. Ondertussen zou ik de reactie van de mensen permanent in de gaten houden. Overal zien dat je de grote meute voorblijft, als die dan naar de meest voor de hand liggende doelen begint te stromen, naar de tweede lijn doelen stromen (apothekers, kleinere warenhuizen), dan naar de derde lijn (ijzerwinkels, elektronicawinkels) doelen, etcetera. Ik zou ook van auto's durven overschakelen naar fietsen/kruiwagens moesten de wegen plotseling volledig vast komen te zitten.
 22. http://www.auer-packaging.be/nl/emmers-met-deksels-erz30d_7_105.html http://www.auer-packaging.be/nl/produkten.html Hier vindt ge duidelijk alles wat ge nodig hebt.
 23. Belgie is overigens mooi op weg zijn stroomnet naar de knoppen te helpen, ook daar zitten er serieuze problemen aan te komen. Grid down situation zoals dat heet.
 24. In Argentinië kon je wel nog alles kopen wat je wou, op voorwaarde dat je genoeg dollars/euro/goud had. In de toekomst zal de euro/dollar verdwijnen. Dat wordt absolute hel, geen alternatief voor de maatschappij daar.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...