Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 04/28/23 in alle zones

 1. Beste AyoV, Besef dat je reageert op posts uit 2012 dus antwoord zul je niet gauw krijgen. Het is hier nogal doods op het forum, hopelijk komt er wat leven in de brouwerij met nieuwe leden zoals jij. En vooral in deze onzekere tijden. Dit forum is lange tijd gesloten geweest, van meen ik 2015 t/m 2020 (kan me de exacte jaren niet meer herinneren), vandaar dat er nog wat stokoude draden bovenaan staan in de subfora. Veel leden van voor de sluiting zijn niet meer teruggekeerd.
  1 punt
 2. Ook een mogelijkheid: water voor rijst aan de kook brengen. Een minuutje laten meekoken, dan de pan met deksel in een slaapzak wikkelen. Na hooguit een uurtje is de rijst gaar. In plaats van de slaapzak kun je de pan ook in een dekbed of deken wikkelen als je thuis bent om energie te sparen, want bij een kampvuur hoef je niet zuinig te zijn. In ieder geval voorkom je hiermee altijd dat rijst aanbakt.
  1 punt
 3. Is niet elke prepper een budget prepper? Als je geen geld over hebt om af en toe te investeren in zaken die je over langere tijd geld gaan besparen ben je te laat begonnen met preppen voor de stijgende inflatie. Natuurlijk is dat niet te verwijten, want daar heb je weinig invloed op, maar het zal je voorbereidingen op andere noodsituaties niet versnellen of verbeteren. Iedereen kan preppen, als je wat meer te besteden hebt kun je sneller een voorraad aanleggen of mooiere spulletjes kopen, maar aan het eind van de streep is iets om mee te handelen zoals geld ook iets om te stockpilen. Als je zo weinig geld hebt dat je geen koelkast bevoorraad kan houden heb je wel een probleem. Voor jou is het dan al SHTF. Groeten, J.
  1 punt
 4. Het kan zijn dat jullie gemeente een dergelijke afspraak niet heeft met de Menzis. Maar het is iets waar je eventueel wel even over kan informeren, misschien dat je dat kan aanvragen.
  1 punt
 5. Lokale kringloop heeft soms verrassend goede spullen; wollen truien, dekens. Oud gereedschap, camping kookgerei. Je moet wel regelmatig kijken omdat goede spullen snel weg zijn. Verder kun je voorraad opbouwen van goedkope spullen om te ruilen; aanstekers, condooms, paracetamol. Kost nu weinig, maar bij schaartse kun je ermee ruilen.
  1 punt
×
×
 • Nieuwe aanmaken...