Je kunt ook deze kruidenmengsels zonder zout kopen en dan zelf zout toevoegen naar smaak.
Marinademixen bevatten ongeveer 30% zout, speklapjeskruiden wel 50% en kipkruiden 70% zout. Ik kan het weten want ik heb er 4 jaar gewerkt.
De kwaliteit van de specerijen van Verstegen is echter niet te evenaren door welke andere kruidenboer dan ook, alleen vers zal mogelijk beter zijn. Ze hebben nl. eigen plantages in Indonesië en kopen ook voor meerdere jaren de oogsten al op bij boeren. Ze kopen dus geen vaak inferieure kwaliteit op de grondstoffenmarkt of overjarig spul, zoals de concurrenten wel doen, bijv. Silvo die vooral goedkoop wil zijn. Bovendien is het gehalte van eventuele bacteriën het laagst bij Verstegen. Daarom zijn ze ook vaak 2x zo duur als de concurrent en toch zijn ze marktleider (horeca, slagerijen en grootverbruik zoals AH en Masterfoods die hoge eisen stellen). Wil je zelf je recept maken, dan raad ik toch aan om kwalitatief de beste kruiden en specerijen te gebruiken en geen inferieure kwaliteit. Dan kun je kruiden dus los of vers kopen.