Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Erelijst


Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 11/30/15 in alle zones

 1. 1 punt
  Een hele tijd geleden startte ik een topic waarin ik aangaf eens een keer een lange wandeling te willen maken naar een paalkampeerplaats ofzo. Door allerlei omstandigheden kwam dat er niet van maar het idee bleef door mijn hoofd spoken. Nu heb ik aankomende februari een weekje vrij en moet het er eindelijk van komen. Ik wil op woensdagmorgen met de auto vertrekken om deze even buiten de randstad te parkeren. Dan wil ik vervolgens verder wandelen tot op de plek van bestemming. De bestemming weet ik nog niet maar het zal een kilometer of 80 lopen zijn. Ik wil hiervoor 2,5 dag uittrekken. Dan een paar dagen stationair kamperen en op zondagmiddag weer terug naar de auto. Om het wat lastiger te maken wil ik zoveel mogelijk self supporting gaan. Al het eten wat ik nodig heb voor die dagen wil ik zelf meenemen. Het is niet de bedoeling dat ik tussentijds een winkel in moet om iets te kopen. Dat wordt dus een zware tas en die kan ik niet op mijn rug meenemen. Nu lonk ik al een paar jaar naar een wandelkar en wel de Radical Design Wheelie. Wat me steeds tegengehouden heeft is dat deze twee wielen heeft en op onverharde paden is dan niet altijd handig. Recent kwam ik een eenwieler tegen namelijk de Monowalker. In januari komt hiervan een nieuwe variant namelijk de Fatmate. Ik zit nog te wachten op een bevestiging van de leverancier dat deze inderdaad begin januari geleverd kan worden en als dat zo is ga ik deze wandelkar aanschaffen. Ik kan comfortabel lopen met 15 kilo op mijn rug en met wat oefening kan dat naar 20 kilo. Met het gewicht van de wandelkar kan ik dus een rugzak van ongeveer 32 kilo meenemen en dat zou voldoende moeten zijn om alles mee te nemen. Heeft iemand hier ervaring met het wandelen met een eenwieler? Mocht het echt dramatisch zijn dan kan ik altijd nog voor de tweewieler gaan. Volgens mij heeft @Cobber een Wheelie. Kan die nog wat zeggen over onverharde paden met de tweewieler?
 2. 1 punt
  Laatst heb ik weer eens rondgekeken bij Conserva en zag dat ze nu zowaar gevriesdroogde kaaspoeder hebben. Leuke aanvulling voor de voorraadkast leek me, als kaasliefhebber. Geprobeerd heb ik het nog niet, maar alleen het idee dat het in huis is is al lekker ;-) -Edit: misschien wel handig on erbij te schrijven dat ze de houdbaarheid 5 jaar garanderen. Daar ging het dus om. Sorry, 't is al laat -
 3. 1 punt
  De hoeveelheid werk en kennis. Natuurlijk is een bos veel werk maar goed te werk gaan is lastig. Voordat je daaraan kunt beginnen moet je echt ervaringen met je bos opbouwen om te kijken wat je precies wilt. Dit weet ik nu en ik ga daarmee beginnen deze winter. Heb nu een systeem opgezet en meerdere boompjes klaar om daar te gaan planten deze zomer. Wat wil je met je bos gaan doen en hoe wil je het eruit laten zien is heel lastig waar je ook goed over na moet denken. Wil je juist meer open of laat je alles "wild". Ik wil dus meer openheid omdat de rest van het bos toch een grote chaos is. Binnenkort dus kleine boompjes weghalen en zo kleine muurtjes gaan maken met de takken ( Met dank aan @Castaway voor die tip:) ) Hier gaat erg veel werk in zitten dus heb je een systeem nodig hierin. Deze winter ga ik daar dus mee beginnen. Hier wil ik ook kleine dingetjes bij gaan filmen in combinatie met filmpjes voor de prepshop. Nu kan het werk dus pas echt beginnen en schade van de overenthousiaste beginneling die ik eerst was herstellen;)
 4. 1 punt
  Ik ben blij dat ik deze ervaring niet heb. Ik ben zelf breed geschoold. Daardoor ben ik van grote waarde voor mijn werkgever. Die stimuleert me ook bij de cursussen die volg. Afgelopen jaar heb ik de imker cursus gedaan. De docent en leermeesters deden hun best om zo veel mogenlijk kennis en ervaring door te geven aan de cursisten. En ze deden dat nog vrijwillig ook! Mijn werkgever vond het zo leuk dat ik de cursus ben gaan doen dat er op het werk een bijenstal komt. En dat is niet de enige werkgever die dat doet. Bijvoorbeeld in de tuin van het ziekenhuis in Almelo is vorig jaar een bijenstal gebouwd nadat een medewerker de cursus gedaan had. Dit jaar is er in het ziekenhuis een imker cursus gegeven waar 12 medewerkers van het ziekenhuis aan mee hebben gedaan. Mijn punt is: er zijn altijd uitzonderingen.
 5. 1 punt
  In de lijst van @Stuudje stond bakker. Dat zou ik wel willen leren (al was het maar een gewoon brood leren maken )
 6. 1 punt
  Bij het opruimen van wat opgeslagen links kwam ik deze oude column van Pieter Derks tegen over vaatdoekjes. Jazeker die hebben alles met economie te maken. En Pieter heeft gelijk, want alles wordt tegenwoordig doodgeslagen met economische argumenten. Deze link gooi ik dus nog niet weg: http://www.marcdehond.nl/de-vieze-vaatdoekjes-campagne-briljante-column-van-pieter-derks/
 7. 1 punt
  Dick Berts met zijn Singers en "naaiclubje" had al lang geleden door dat dit na SHTF belangrijk zou zijn en nam maatregelen
 8. 1 punt
  @Communicator wederom leuk gedaan. Ik vind het toch wel enigzins "apart" als twee gasten gezellig over cremes babbelen.....
 9. 1 punt
  De prijs is inderdaad hoog. Ik heb dus inderdaad overwogen om hem zelf te gaan bouwen maar als ik alle losse materialen moet kopen dan ben ik ook al een paar 100 euro kwijt. Ik kan bijvoorbeeld de schrijfrem in het ontwerp wel waarderen en als je die los wilt kopen mag je al €90,- neerleggen al weet ik even niet of dat voor een set is. Een beetje wiel met band en rem komt dan al snel richting de €125,-. Een draagtuigje heb je voor €40,- en dan het losse materiaal. Een snelle inschatting is dat er voor ongeveer €250,- tot €300,- aan materiaal in het wagentje zit. Daarnaast heb ik op dit moment eigenlijk ook geen spullen om het zelf maken te kunnen doen en met dit soort dingen gaat, net als bij pannenkoeken, de eerste net niet helemaal goed. Dus moet je dan nog een tweede maken en daarvoor kun je dan maar een deel van de onderdelen hergebruiken. Het karretje ziet er wel doordacht uit als ik naar de constructie kijk. Behoorlijk foolproof en hij is ook te gebruiken als kruiwagen :-) Doordat de trekstangen langer zijn heb je als het goed is ook geen last van dat je met je enkels tegen het karretje stoot. Het enige wat me wat zorgen baart is het extreem brede wiel. Daarvoor kun je niet overal een band kopen maar in de definitieve versie zit er een standaard brede velg op waarvoor de banden wel algemeen verkrijgbaar zijn. Mijn standaard GHB/BOB (klik om te zien wat er in zit)heeft redelijk alle spullen in zich die ik nodig heb voor drie dagen. Er zou dan alleen wat extra eten en kleding in moeten. De tas weegt nu rond de 13 kilo. Met wat extra water, kleding en eten voor 7 dagen (rond de 5000 cal. per dag) loopt het gewicht flink op. En hoe wel ik fysiek misschien wat sterker ben dan @Loreen werken mijn knieën als gevolg van veelvuldig gebruik van Prednison niet altijd mee. Ik wil dus absoluut niet boven de 20 kilo komen en dat is voor mij al aan de zware kant. Aangezien ik toch zo’n 35 kilometer per dag wil afleggen gaat dat wel meespelen helaas. De Wheelie is natuurlijk zomaar de helft van de prijs maar die is wat minder degelijk. Dat ding zit ook rond de €500,- en dan komt er nog een goede €100,- bij voor een verstevingsstang en sterke assen. Dan wordt het prijsverschil ten opzichte van de Monowalker ineens een stuk kleiner al blijft het een belachelijk hoog bedrag.
 10. 1 punt
  Je kunt ook deze kruidenmengsels zonder zout kopen en dan zelf zout toevoegen naar smaak. Marinademixen bevatten ongeveer 30% zout, speklapjeskruiden wel 50% en kipkruiden 70% zout. Ik kan het weten want ik heb er 4 jaar gewerkt. De kwaliteit van de specerijen van Verstegen is echter niet te evenaren door welke andere kruidenboer dan ook, alleen vers zal mogelijk beter zijn. Ze hebben nl. eigen plantages in Indonesië en kopen ook voor meerdere jaren de oogsten al op bij boeren. Ze kopen dus geen vaak inferieure kwaliteit op de grondstoffenmarkt of overjarig spul, zoals de concurrenten wel doen, bijv. Silvo die vooral goedkoop wil zijn. Bovendien is het gehalte van eventuele bacteriën het laagst bij Verstegen. Daarom zijn ze ook vaak 2x zo duur als de concurrent en toch zijn ze marktleider (horeca, slagerijen en grootverbruik zoals AH en Masterfoods die hoge eisen stellen). Wil je zelf je recept maken, dan raad ik toch aan om kwalitatief de beste kruiden en specerijen te gebruiken en geen inferieure kwaliteit. Dan kun je kruiden dus los of vers kopen.
 11. 1 punt
  Deze had ik ook al bij de toko gekocht, maar deze is ook te koop bij de Jumbo zag ik laatst...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...