Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Kciroj

Lid
 • Aantal items

  352
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Kciroj

 1. Maar je moet toch 1,5 m afstand houden? Dat is ook RIVM. Kappers mogen toch ook niet werken?
 2. Iemand anders ook gemerkt dat het meel / bloem op begint te raken in de winkel? Iedereen genoeg geprept?
 3. Ik stel overgewicht ter discussie, net zoals ik leeftijd ter discussie stel. Veel virologen vinden het helemaal niet zo 'gewoon' dat iemand die ouder is dan maar meteen zieker moet worden van een virus. Ouderen hebben doorgaans meer weerstand opgebouwd dan kinderen en kunnen vergeleken bij hen tegen een stoot. Vandaar dat er ook zoveel (dodelijke) kinderziektes zijn die we uit willen bannen. Ik stel als hypothese dat niet leeftijd of overgewicht, maar een andere 'factor' veel bepalender is voor ernstig ziek of overlijden. Blijkbaar hebben ouderen eerder een matige conditie (of de andere onbekende factor), maar sterven ze dus niet slechts 'omdat ze ouder zijn'. Dat heet confounding. Dus ja ik blijf dat ter discussie stellen. Ja oudere mensen sterven eerder aan dit virus, maar niet OMDAT ze ouder zijn.
 4. Lijkt me vooralsnog iets kortzichtig, een beetje vet op de botten is an sich niet problematisch. Echter hebben deze mensen vaker een slechte conditie (omdat ze minder bewegen en/of andere voedingsstoffen tot zich nemen), en bijvoorbeeld diabetes hebben of diabetes aan het ontwikkelen zijn. Vooral deze slechte conditie zorgt ervoor dat je langzaam herstelt, en dat het virus dus beter slaagt en een aanslag op je lichaam doet. Voorlopig kan je beter zeggen; 80% v/d mensen op IC hebben een matige conditie, daarbij hebben ze overgewicht etc. Maar een titel als bijvoorbeel ‘dikke mensen gaan eerder dood’ is misschien wat pakkender voor in de media?
 5. Britse premier Johnson besmet met coronavirus https://www.nu.nl/coronavirus/6040715/britse-premier-johnson-besmet-met-coronavirus.html (via @NUnl)
 6. Onee, was het even 'in het moment' van typen vergeten. Dan maakt de waterkoker maar overuren Thnx & greetz,
 7. Als je dit van jezelf niet 'herkend' van een influenza griep van vroeger, kan het zomaar corona infectie zijn. Succes en beterschap!
 8. En het virus volledig in water gaat neem ik aan ook kapot? Of moeten we de lifestraw erbij gaan pakken?
 9. Huh, in ziekenhuis moeten wij mondmaskers op, aanklagen die handel?
 10. Wat dacht je van de Rijksoverheid / WHO https://lci.rivm.nl/richtlijnen/covid-19 Gelukkig is alles wat geschreven staat waar, en kunnen zorgmedewerkers niet voor zichzelf denken. 🤫
 11. Sorry hoor, maar ik vertik het bij een patiënt te verkeren met slechts chirurgisch masker. FFP 1 minimaal zoals altijd geroepen werd, net zoals bij influenza of andere druppel isolatie. Sluit me aan bij @hennepje zeg dan gewoon eerlijk de maskers raken op; "wie vind het niet erg om besmet te raken?" Die mogen dan aan de frontlinie. Er zouden serieus gegadigden zijn want veel van de jonkies zijn niet zo onder de indruk van corona...
 12. De zorg wordt voor de malle gehouden, chirurgisch mondmasker hielp toch niet tegen corona, alleen om geen anderen te besmetten? 😵
 13. Kaboom! Ik hoop, en verwacht dat Bitcoin zal volgen...
 14. Nou het had wat spreekwoordelijke voeten in den aarde...maar het is geregeld. Mede door de regel >1,5 meter afstand moeten medewerkers een masker op indien afstand <1,5 meter geacht wordt. Dus ook bij niet corona-verdachte (wat een woord) patienten.
 15. Geschatte CFR aan de hand van 14 dagen vertraging.
 16. Niet glashard, echter bij de meeste virussen wordt je lichaam immuun voor dat type, helaas zijn er mutaties waar je lichaam nog niet op voorbereid is, en in het geval van SARS-1 een overdreven immuun respons op gang kon brengen waardoor je ernstig ziek werd. Overigens was dat de reden (cytokine storm) dat het vaccin tegen SARS niet van de grond kwam. * Edit er zijn al 2 varianten van dit corona virus, het is niet uitgesloten dat je nadat je een eerste versie gehad hebt, niet kapot ziek kan worden van de tweede variant...
 17. Neen, als iemand uit je gezin ziek is, blijft het hele gezin thuis, (tenzij essentieel beroep) Oftewel, als er iemand nog niet gehamsterd had, dan gaat dat nu wel gebeuren....
 18. Heel veel sterkte, als het je lukt, hoor ik graag een update binnenkort! *Uit nieuwsgierigheid, in welke leeftijdsgroep zitten jullie? Schijnt dat bij verschillende leeftijden de ziekte anders verloopt...
 19. Waarom post je ze dan, en hoe zouden we ze dan moeten interpreteren?
 20. Deze cijfers verontrusten mij ietwat. Van bijna de helft is het 'onbekend' of er onderliggend lijden is, of men was dus eigenlijk relatief gezond. En ongeveer 5% van de 40 tot 50 plussers moeten het ziekenhuis is. Best pittig naar mijn mening. Stay safe!
 21. Mijn punt is eigenlijk, dat zelfs áls er minder patienten overlijden we het eigenlijk nog niet weten, omdat zo goed als niemand getest wordt. Dus dan moeten we inderdaad het gemiddelde overlijden per dag of maand weten, en dat afzetten met de huidige sterftecijfers, en hopen dat het normaliseert... IC opnames lijken het beste beeld te scheppen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...