Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 11/22/15 in alle zones

 1. Ben er niet zeker van of dit in dit onderdeel thuis hoort... maar gezien je er Eten én Drinken in bewaart leek het me wel logisch. Kreeg van een moestuinvriendin (behoorlijk into de prep) het volgende krantenartikel toegestuurd over: een zelfbouw Houtskool Koelkast. En dacht dat dit ook wel interessant kon zijn voor hier. Weet niet of het artikel te lezen gaat zijn... ff testen... Ja, dat lukt... als ík het al kan lezen zonder bril dan komen anderen vast een heel eind.
  2 punten
 2. Om antwoord te geven op je vraag, over het algemeen wordt Nederlands als een redelijk moeilijke taal beschouwd ja. (iets met regeltjes) Dat zie je ook aan het feit dat zelfs de inheemse bevolking er soms moeite mee heeft. Ik freegje my dan ek af ofst de fraag net better oan dy sels stelle kin. Het is namelijk Jouw eigen taal en niet jou eigen taal. Ik gebruik de term RCA (Riot Control Agents) omdat het een internationaal gegeven verzamelnaam is die voor zover ik weet (nog) geen concrete vertaling in het Nederlands heeft. Het was dus eerder bedoelt als een "oplossing" en niet een "probleem". Het mag vast geen verrassing zijn dat Nederland door de eeuwen heen enorm veel leenwoorden gebruikt uit andere talen en, zonder sarcasme, dat ik in mijn post gebruik maakte van bepaalde jargon (ook een leenwoord uit het frans). In die zin sprak ik gewoon 'mijn Nederlandse taal'. Nu, over de Nederlandse (preppers) identiteit. Ik dacht altijd dat de Nederlandse identiteit gelijk stond aan die van de handelaar, en de handelaar is vaak toch wel een man van de taal niet? Dus nee, Nederlands is voor mij niet moeilijk, Engels ook niet, en zelfs in het Spaans, Frans en het Duits mag je een poging bij me wagen, ik doe mijn best. Frysk kin ik better ferstean dan prate. Mar as ut foar do dan dudliker is, kin ik derfoar ek in besykje dwan. Een leuke anekdote die me hierdoor te binnen schiet, moederlief zei me vroeger wel eens, "Maak nooit mensen belachelijk omdat ze gebrekkig Nederlands spreken, Zij kunnen zich namelijk vaak in meerdere talen verstaanbaar maken dan jij" Om die reden heb ik mezelf aangeleerd de verschillende woordkeuzes of evt. taalgebrekken van anderen vaak te negeren of te begrijpen. Maar bij deze mijn excuses als ik jou of anderen heb verward met het taalgebruik in mijn vorige post. Dat was niet mijn bedoeling. In ieder geval bedankt voor je poging om de termen te vertalen, ik zal ze hier om enige onduidelijkheid weg te nemen ook nog even verduidelijken: Goggles = beschermende bril Riot Control Agent (RCA) ~ een verzamelnaam voor middelen die bedoeld zijn om rellen/opstanden te onderdrukken en/of op te breken. (Vaak gassen zoals traangas (CS, CR, CN gas enz.) pepperspray en noem maar op) Hoop dat ik bij deze een duidelijk antwoord op je vraag/vragen heb kunnen geven maat! --- ONTOPIC @DRD28 Thanks voor de tip, dat is wel een groot punt van overweging inderdaad. Het laatste wat je wil tijdens je vlucht uit een gaswolk is er dan achter komen dat je bril niet goed afgesloten blijkt te zijn. Ik merk dat het enige voordeel tot nu toe voor een halfgelaat masker is dat deze wat compacter is dan een volgelaat. Het idee om een volgelaat masker te kopen zit echter weer in extra uitgaven en dat zal dan moeten wachten tot na de maand van onze goedheilig man. Ik zal mij verder beraden in mijn dilemma.. F4T
  2 punten
 3. Na er even ingedoken te zijn, In de basis ziet het er zeer goed ontworpen uit. Het belangrijkste is de software die het smart-charging moet verzorgen. Het mooiste zou zijn om de PV panelen deels te kunnen koppelen aan de laadunit, zodat je normaal gesproken via de PV panelen laad. Nu is daarvoor uiteraard wel van belang dat je de Zoë's overdag aan het laden zou kunnen hebben. Eventueel met de eerder genoemde omkeerschakelaar, of een losse schakelaar zou je het op die manier kunnen maken Het voordeel van alleen via de PV panelen laden hoef ik niet uit te leggen neem ik aan.
  1 punt
 4. @Wafels: Interessant... Perliet ipv houtskool.... Dan zou Vermiculiet ook moeten werken? Want dat neemt ook extreem veel vocht op. Is wel kleiner van structuur dan de houtskool natuurlijk dus kan dan niet tussen gaas. Of daar moet dan weer een laagje stof a/d buitenkant... Dit roept eigenlijk om een test. Aantal minikoelkastjes maken en dan steeds met andere bestanddelen testen. Houtskool/kurk/Perliet/Vermiculiet Stof/gaas/metaal of combinaties hiervan... en dan maar meten waar het het koudst wordt. Helaas ben ik altijd wel van de "goede ideeën" alleen mankeert het bij mij meestal aan de uitwerking. Dat komt er dan niet van. De versie met iig metalen binnenkant lijkt iig het meest geschikt voor mijn situatie, om ook het ongedierte buiten te houden inderdaad. Flessen (Rosé, cola want moét koud zijn, en ander fris) koel ik op dit moment in een waterton die in de schaduw staat. Maar dat was niet afdoende toen het buiten boven de 30 graden werd afgelopen zomer. En het meeslepen van koelelementjes van huis houdt de boel ook maar net een dag onder bederfelijke temperaturen (in koelbox). Voor meeslepen van grotere bevroren flessen oid heb ik niet genoeg ruimte in mn fietstassen. Dus vandaar de interesse in de zelfbouwkoelkast.
  1 punt
×
×
 • Nieuwe aanmaken...