Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 04/08/15 in alle zones

 1. Geen idee. Dit is sterk afhankelijk van het type ramp. Ik heb een voorraad eten en water, ben voorzien van een redelijke hoeveelheid brandstof voor de kachels. In minimale mate heb ik (draagbare) zonnepanelen om mijn op AA gestandaardiseerde uitrusting draaiende te houden. Mijn BOL licht 250km bij mijn huis vandaan en ik heb voornamelijk theoretische kennis van survival en bushcraft. En natuurlijk mijn survival/prepper mindset ^_^ Zou nu de pleuris uitbreken dan kan ik mij beter redden dan de gemiddelde nederlander. Totdat ze met knuppels voor de deur staan ^_^
  1 punt
 2. Zit met dezelfde gedachtes. Morgen komt daarom mijn prepmaatje langs met zijn edc en bob. We gaan dan elkaars spullen bekijken en checken of we alles compleet hebben en of we niet te veel zooi in de tassen hebben gepropt. Tevens gaan we wat BOL-locaties bespreken om die zsm te bezoeken en voorbereidingen te treffen. Dit geeft mij in ieder geval een geruster gevoel. Ben persoonlijk ook blij dat ik mijn maatje heb. Samen gaat het toch een stuk beter. En we vinden ook wel erg leuk om zo samen te preppen. Zoals eerder al gezegd, zijn wij beter voorbereidt op een eventuele shtf als de gemiddelde Nederlander (of Belg natuurlijk). Dus probeer positief te blijven. Kop op!
  1 punt
 3. @Keyser Suze Mooi artikel, ik ben het met je eens wat betreft de leidraad. Echter ben ik wel van mening dat niet iedereen er voor gemaakt is om in een ramp of noodsituatie adequaat te handelen. Het vermogen hebben om te realiseren (voor accepteren) dat er een dergelijke situatie zich voordoet is naar mijn mening niet bij iedereen aanwezig, diegene die het wel hebben zullen aan de hand van deze stappen, of ze het zichzelf hebben aangeleerd of het van nature in zich hebben, de situatie onder controle krijgen. Uit eigen ervaring heb ik tot 2 keer meegemaakt dat andere betrokkenen aan de grond genageld waren en eigenlijk niet meer aanspreekbaar waren, hier was eigenlijk meer inspanning voor nodig om deze mensen aan te sturen en terug te krijgen op "deze wereld" dan om de situatie onder controle te krijgen. Deze personen volgen dan als een soort gewetenloze diegene die ze aanstuurt zonder ze daarbij na te denken, het besef komt dan pas als de dreiging al voorbij is. In een ramp of noodsituatie kan dit erg handig zijn omdat diegene die de situatie wel onder controle probeert te krijgen hierdoor na enige inspanning precies de hulp krijgt van omstanders die hij nodig heeft. Ik geloof er dus wel in dat je leiderschap in je kunt hebben. Ter info over de 2 situaties, de ene was een valpartij met een open schedelbasis fractuur, de andere een bijna fataal ongeval met 4 betrokken voertuigen (waaronder die van mezelf)
  1 punt
 4. Vandaag de laaste halogeens in onze woning vervangen door led-spots. Er was een kleine aanpassing aan de sockets nodig. Die kocht ik van een eindereeks voor 10€. Wie interesse heeft in led-lampen, op vandaag kan ik ze aanbieden aan niet te kloppen prijzen.
  1 punt
 5. Nou vooruit dan, deze kennen we nog niet.
  1 punt
 6. Hoe moet je een konijn vangen...? ANTWOORD: Achter een boom gaan zitten en een geluid van een wortel na doen..!!!!
  1 punt
 7. Prof. dr. Leonard Hofstra: 90% van alle hartinfarcten zijn terug te voeren naar modificeerbare lifestyle factoren De escalatie van obesitas en daarmee sterk geassocieerde diabetes en hart- en vaatziekten genereren forse druk op ons zorgstelsel. Maar dat niet alleen, de obesitas epidemie zorgt ook voor veel indirecte kosten, waaronder uitval op het werk en minder productiviteit. De directe en indirecte kosten van onze slechte leefstijl zorgen ervoor dat Nederland op termijn zal gaan achterlopen in de “global competition”. Als we daar de krimpende beroepsbevolking bij optellen dan ziet onze toekomst er niet rooskleurig uit, tenzij er innovatieve oplossingen worden bedacht en geïmplementeerd. Een focus op verbetering van lifestyle ligt hierbij voor de hand.
  1 punt
×
×
 • Nieuwe aanmaken...