Ga naar inhoud

LAINDICA

Lid
 • Aantal items

  22
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

LAINDICA's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

20

Community reputatie

 1. Mooie review @Two Socks, ik heb er zelf ook enkele en stond er eigenlijk nog van verbaasd hoe lang ze het deden als ze reeds 1,5 jaar oud zijn, bij mij gaf hij nog 2,5 uur "verlichting "
 2. LAINDICA

  Berken sap

  @dutch survival, een volwassen berk pompt tot wel 80 liter vocht per dag rond, 5 liter moet geen probleem zijn. Verder is het niet verstandig om pluggen e.d. In de boom te stoppen, hierdoor zorg je juist voor een infectie. Een gezonde boom is prima in staat om zichzelf te genezen bij een kleine beschadiging. Een tak afknippen is de beste oplossing, als je de boom minimale schade toe wilt brengen, knippen met een zo scherp mogelijke snoeischaar.
 3. @Keyser Suze Mooi artikel, ik ben het met je eens wat betreft de leidraad. Echter ben ik wel van mening dat niet iedereen er voor gemaakt is om in een ramp of noodsituatie adequaat te handelen. Het vermogen hebben om te realiseren (voor accepteren) dat er een dergelijke situatie zich voordoet is naar mijn mening niet bij iedereen aanwezig, diegene die het wel hebben zullen aan de hand van deze stappen, of ze het zichzelf hebben aangeleerd of het van nature in zich hebben, de situatie onder controle krijgen. Uit eigen ervaring heb ik tot 2 keer meegemaakt dat andere betrokkenen aan de grond genageld waren en eigenlijk niet meer aanspreekbaar waren, hier was eigenlijk meer inspanning voor nodig om deze mensen aan te sturen en terug te krijgen op "deze wereld" dan om de situatie onder controle te krijgen. Deze personen volgen dan als een soort gewetenloze diegene die ze aanstuurt zonder ze daarbij na te denken, het besef komt dan pas als de dreiging al voorbij is. In een ramp of noodsituatie kan dit erg handig zijn omdat diegene die de situatie wel onder controle probeert te krijgen hierdoor na enige inspanning precies de hulp krijgt van omstanders die hij nodig heeft. Ik geloof er dus wel in dat je leiderschap in je kunt hebben. Ter info over de 2 situaties, de ene was een valpartij met een open schedelbasis fractuur, de andere een bijna fataal ongeval met 4 betrokken voertuigen (waaronder die van mezelf)
 4. @Loreen, Roger, Paard naar A3, loper slaat zijn slag..
 5. @Repelsteeltje Kolen en gas centrales zullen nog lang aanwezig zijn, dan wel niet in de vorm van start stop centrales, dit Is nodig om aan de pieken in de stroom vraag te kunnen voldoen. En om eventueel onverwachte storingen op te vangen als een kerncentrale bijvoorbeeld onverwacht toch langer stil moet blijven liggen zoals nu het geval is bij Borsele. Een mooi voorbeeld van de piekmomenten hebben we in Duitsland, de Duitsers hebben overdag een gigantische over capaciteit aan stroom, daarvoor betalen ze de Zwitsers om deze stroom af te nemen, de Zwitsers pompen met deze stroom hun stuwmeren vol, en savonds wekken ze hier weer stroom mee op die ze dan weer verkopen aan Duitsland die dan een tekort hebben door een piek in de vraag , raar maar waar. Ik ben het met je eens wat betreft de manier van overschakelen, het is nu gewoon nog niet mogelijk om in een keer over te stappen, en kernenergie is nu nog het schoonste alternatief om op grote schaal energie op te wekken. Waar we ons meer zorgen over moeten maken is over hoe de overheid hier mee omgaat. Laatst was er een project om licht besmet afval op te graven en te verwerken. Omdat de NRG ( Nuclear Research & consultancy Group) een overheids bedrijf is en dit project van een bepaalde financiële omvang was moest dit volgens de Europese wetgeving openbaar aanbesteed worden en konden er allemaal mensen op inschrijven, met als gevolg dat Jan de ijzerboer dit nucleaire afval mocht gaan verwerken in plaats van onze eigen NRG. Terwijl dit bedrijf hier in gespecialiseerd is en de kennis hiervoor heeft. Dat vind ik pas bizar
 6. Op dit moment hebben wij slechts 2 werkende kerncentrales, één om energie op te wekken, Borsele, en één voor het fabriceren van medicijnen en medisch onderzoek, petten, dodewaard is aan het afkoelen en zal ergens in 2030-2040 verder ontmanteld worden, kerncentrales worden daar geplaatst waar ze voldoende water beschikbaar hebben voor de koeling en bij een noodgeval het hele complex onder te pompen. Als je vervuild koelwater wilt dumpen doe je dat liever aan de grens zodat de rommel zo snel mogelijk bij je land vandaan stroomt, vandaar dicht aan landsgrenzen, vanaf het ruhrgebied Is het water in de rijn al dusdanig vervuild dat het beetje rommel van de centrale er ook nog wel bij kan, simpel gezegd. Note* Borsele is en van de vervuilde centrales ter wereld, in ons eigen kikkerlandje, vroeger Is er ooit een lekkage geweest in het koelsysteem met als gevolg dat alle koelwater leidingen besmet zijn geraakt, in en buiten de centrale, hier zijn ze al jaren mee bezig dit schoon te maken en op te lossen, echter een flink gedeelte Is onmogelijk op te lossen zolang de centrale nog gebruikt wordt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...