Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 08/22/13 in alle zones

 1. Van de site; De gulle aarde. Voeding staat momenteel heel erg in de belangstelling, conserveermiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen willen we liever (terecht) niet meer in ons eten. Het oog wil ook wat, en exclusieve ingrediënten worden daarvoor vaak aangevlogen vanuit alle delen van de wereld. Maar kijk eens hoeveel exclusieve ingrediënten in de vorm van bloemen zijn te vinden in je eigen woonomgeving! Denk niet dat het gebruiken van bloemen iets nieuws is, drieduizend jaar vóór Christus kenden de Chinezen al vele gerechten met bloemen en in de 16e eeuw was het in Engeland heel chique om een diner te geven waarbij één en dezelfde bloem zowel als tafelversiering alsook als een bestanddeel van alle gerechten diende te zijn. Toch zijn heel veel mensen huiverig als het gaat om het eten van bloemen. "Welke bloemen kun je eten" en "hoe moet je ze dan gebruiken" zijn veel gestelde vragen. Daarom hier alvast negen bloemen die op dit moment bloeien en die de meeste mensen wel zullen (her)kennen én een aantal recepten om "den beginnende bloemeneter" een eindje op weg te helpen. http://de-gulle-aarde.blogspot.nl/2013/08/bloemen-op-je-bord.html En dan nog dit: ZORG WEL DAT JE HET NOG NA KUNT VERTELLEN! Dus: *Gebruik alleen bloemen die je (her)kent. *Pluk niet in tuinen/parken waar men bestrijdingsmiddelen toepast. *Gebruik ook géén bloemen uit de bloemenwinkel. *Pluk de bloemen als de dauw net is opgedroogd, dan zijn ze "fris en fruitig". *Pluk alleen gave exemplaren. *Verwijder zoveel mogelijk de groene delen.
  1 punt
 2. Natriumchloride. Leg het op de staart van welke vogel dan ook en ze vliegen volgens de volkswijsheid niet meer weg. Ideaal dus om een voorraad mee aan te leggen. Vergt wel enige besluipingstechniek, maar dat is te leren.
  1 punt
 3. Het beste wapen bestaat niet . Ze hebben allemaal een nadeel . En meestal is dat de persoon die het hanteert . Geert
  1 punt
 4. Wat we dus met z'n allen eigenlijk nodig hebben is : - een vaste BOL (waar nog heel veel werk verzet moet worden), bijv. aan het Canadameer ; - mensen die een postadres kunnen (of durven ) aanbieden aan eenieder van ons die in die situatie komt. Dan kan degene die dakloos wordt naar de BOL gaan met zijn prepspullen en daar alvast beginnen met het bewoonbaar maken van de locatie, in ruil daarvoor krijgt hij/zij een postadres zodat een uitkering kan worden aangevraagd. En we laten die persoon/personen natuurlijk niet aan hun lot over, maar helpen zoveel we kunnen. Het is maar een ideetje.
  1 punt
 5. Kokosolie (=kokosvet)! Eventueel in een eigen mix met etherische oliën of een kokosolie met een neutrale geur - bijvoorbeeld die ook worden gebruikt om me te koken.
  1 punt
 6. @Heksenboot even wat rechtzetten de aluin die in deo zit is dus dit kaliumaluminiumsulfaat het is niet echt giftig maar je hebt wel gelijk als je stelt dat het in je huid gaat zitten (aluin bij het scheren maak je nat en werkt dan toch anders deze deo .ik wil het niet vergelijken met asbest of rontgenstraling dat is denk ik toch iets anders maar wat het precies doet in je lichaam weet ik ook niet .dan maar voor de zekerheid een alternatief . gr will
  1 punt
×
×
 • Nieuwe aanmaken...