Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 07/07/24 in alle zones

  1. Beste @six-shooter, Is het misschien iets om je eigen topic te openen op de juiste plek om ons je ideeën te vertellen. En heb je ook iets met preppen, wat wil je daar over weten. Misschien is het handig om je voor te stellen en daar wat over je zelf te vertellen dan met die wetenschap kunnen we jouw ook verder helpen of je vragen beantwoorden. https://forum.preppers.nl/forum/9-voorstelronde/
    1 punt
  2. Dankjewel! Jaaa, je moet iets als insomnia inslaat. website opgezet en maar mijn recepten gaan opschrijven. Ga ook kijken of ik eigen MRE's kan maken van standaard-koopbare dingen uit de supermarkt. Zie hier.
    1 punt
  3. Van harte welkom @six-shooter, Ha je maakt er wel nacht werk van net als ik. In het wilde westen hadden de mensen ook gedroogd vlees en konden het aardig lang bewaren als ze onder weg waren, daar van heb ik hier nog geen recept gezien.
    1 punt
  4. ahhh, tof, dit is hoe ik het doe: https://six-shooter.nl:9876/g/home/r/beef-jerky-a-la-jorno
    1 punt
  5. Top. Hier wordt op dit moment alleen groenten gedroogd. kan in de oven/ voedseldroger. Ik heb hem nog niet aan een zonnepaneel, dat lijkt mij wel wat. alles wat gedroogd is, gaat hier in de bouillonpot. Een pot met zout en groenten. Vlees lijkt mij wel wat. Mijn oma ving paling en rookte dit in een ton in de garage. Ze had de oorlog meegemaakt. Ik had nog meer van haar kunnen leren denk ik….
    1 punt
  6. O ja dat lijkt mij wel leuk hor, ben zelf nog maar een 2 jaar bezig met het drogen van vlees, dus nopg geen expert. Als er intresse is dan kan ik daar idd wel een apart onderwerp over aanmaken. tzt. Ik stook ook zelf sterke drank (Rum, Brandy, Gin etc) Mochten daar ook intresse in zijn. Ik kan mij namenlijk wel voorstellen dat, als de wereld om je heen aan het vergaan is, je wel een borrel kan gebruiken.
    1 punt
  7. Als je de Jerky / Biltong wilt bewaren voor je langetermijn voorraad zal ik sterk aanbevelen om colorozozout zout te gebruiken, daar zit naast zout ook Nitriet in, dit verlengt de houdbaarheid aanzienlijk. Zelf droog ik mijn vlees vaak met dit https://www.vanbeekumspecerijen.nl/drogeworst-mix-beku-mix.html en https://www.vanbeekumspecerijen.nl/starter-mix-van-beekum.html| De zuren en andere antioxidanten helpen veel met het verlengen van de houdbaarheid. heb zelf een goed aantal kilo vlees hangen (panchetta, worst, lardo en guanciale) en heb niet het idee dat dit de aankomende jaren zal vergaan.
    1 punt
  8. Ik kan het maar niet lekker vinden dat gedroogde vlees. Maar er zijn mensen die doen er haast een moord voor. Ik heb het zelfs uit Zuid-Afrika laten meenemen maar ik vind het niet smaken vergeleken met bijv. een stoofschotel uit de weckpot. Die braadlappen hadden bij mij dan ook in een stoofschotel gegaan. Andere gedroogde producten vind ik wel te doen. Toch moet ik als prepper overal voor openstaan, dus zeker ook voor drogen van voedsel om de houdbaarheid te vergroten.
    1 punt
  9. Ga het maar eens proberen in de praktijk! Je pakt niet zomaar wat blad of gras wat om je heen ligt of van een tak afrukt. Je wordt al snel heel pietluttig over waar je wel en niet je billen mee afveegt! Wat brede zuring gevuld met mos of zeer zachte kruiden als vogelmuur werkt redelijk plezierig, al houdt je er een groene naad aan over.
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...