Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 03/06/20 in alle zones

  1. Ik weet dat ik goed ben dus dat is gunstig...?
    1 punt
  2. Ik bak met desem, en in een oven... maar mijn 2 cents. Probeer een hydratatie van 70% te halen, water werkt ook als verbeteraar. Wij hebben in t verleden ook met ascorbine aangekloot, maar hogere hydratatie werkt veel beter imo! Mocht je een desem willen starten (zodat je nooit gist meer nodig hebt) dan weet je me te vinden! [emoji854] Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
    1 punt
  3. Ik bak alleen niet in een bbm. als je het simpel wilt houden. 500 tarwemeel. 300 tot 315 water 1 zakje droge gist, ca 40 min rijzen goed opbollen (ff google) 40 min rijzen en afbakken. Heerlijk gewoon. ik gebruik meel van de molen en vaak iets meer water.
    1 punt
  4. Uitstekend spul om brood mee te bakken. Ik gebruik nooit broodverbeteraars of hulpmiddeltjes. het belangrijkste is goed kneden
    1 punt
  5. Ik prep geen blikjes, zakjes en potjes. Het is vele malen lekkerder om je groenten zelf in te maken en te wecken met lekkere verse kruiden, dan hoef je ook niks op te leuken. Toen ik nog geen moestuin had maar een balkon kocht ik gewoon in september alle lekkere groente op de markt en weckte dat met kruiden en dan had ik genoeg voor een heel jaar. Tegenwoordig komt alles uit eigen tuin, maar die heeft natuurlijk niet iedereen. Echt waar het is vele malen lekkerder en vele malen gezonder
    1 punt
  6. Soep uit blik opleuken. Veel soepen uit blik zijn niet gevuld en meer veredelde bouillons dan soep te noemen. Wat ik regelmatig doen is extra vermicelli toevoegen, soepballetjes of stukjes kip. Verder wat peper toevoegen naar smaak en klaar is klara. Eigenlijk kun je met soep alle kanten op. Denk bijvoorbeeld als je nog wat gekookte rijst over hebt, groenten of wat ouder brood. Je kunt er gemakkelijk een goedgevulde maaltijd van maken. PS bouillon of bouillonpoeder is ook handig in je voorraad te hebben.
    1 punt
  7. Wie kent het niet de Kung Fu Nasi en Bami (Struik). Menig student heeft er jaren op geleefd en menig prepper heeft ze in de voorraad. Deze blikken zijn bijzonder lang houdbaar en kosten rond de 1,75€ voor 800ml blik. Op zich heeft deze bami\nasi niet eens een verkeerde smaak voor blikvoer, maar het is een beetje karig als je er een goede maaltijd van wilt maken. Wat ik doe is wat ketjap manis toevoegen en een beetje sambal naar smaak. Een eitje erop en een plakje ham (of ander vlees). En voor de Hollanders een lepeltje satésaus. Zo heb je snel een lekkere maaltijd. Soms doe ik ook stukjes perzik bovenop de nasi\bami wat het wat frisser maakt. Je kunt met dit blikvoer eigenlijk alle kanten op.
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...