Ga naar inhoud

Vigilant

Lid
 • Aantal items

  205
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Vigilant won de laatste dag op 15 maart 2020

Vigilant had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Vigilant's Achievements

Survivor

Survivor (4/11)

351

Community reputatie

 1. Daarnaast mensen ga ik nu mijn echte identiteit prijsgeven, ook omdat sommigen het al doorhadden. Ik zat in eerste instantie van zowel een privé-account als zakelijk account te posten, maar het is te veel gedoe en ik ging op mijn zakelijke account sowieso al veel te veel mijn eigen mening spuien. Dus geef me een keiharde draai om de oren omdat ik op dit forum twee identiteiten heb gebruikt (dit heb ik trouwens meteen gemeld bij Luke - beheerder), maar weet dat het was omdat ik mogelijke klanten op dit forum niet wilde confronteren met mijn persoonlijke mening. Nu ben ik daar niet meer bang voor, omdat zo'n beetje iedereen wel doordrongen is van de ernst van deze crisis. Een hele diepe buiging, een enorme mea culpa en grote excuses aan jullie allemaal. Hopelijk vinden jullie me nog steeds een beetje lief. Graag zou ik hier dan ook willen blijven doorposten. Ik ben Japanology.
 2. Dank je wel! Dan gaan we waarschijnlijk overlappingen krijgen met andere gegevens (scholen sluiten, etc.), maar op verzoek kan ik heel makkelijk een aparte grafiek maken met alleen een bepaald aantal landen. Dat gaat echt heel makkelijk, dus aarzel niet om zo'n verzoek in te dienen: ik wil alleen Iran en China zien, bijvoorbeeld.
 3. Niet binnen NL, maar je mag het WHO hieraan toevoegen, want Nederland heeft gisteren van het WHO op zijn donder gekregen.
 4. De nieuwste cijfers van Hopkins: De "mortaliteit" (aantal overleden personen ten opzichte van aantal genezen verklaarde personen) blijft onverminderd hoog in Nederland, Frankrijk, Amerika, België en Zwitserland. In Italië blijft dit getal stabiel. In Spanje lijkt sprake te zijn van een hele lichte daling, maar dit kan tijdelijk zijn. De mortaliteit gaat nu ook in Duitsland sterk omhoog, in gelijke tred met die in Japan en Iran. De enige landen waarin de mortaliteit continu blijft dalen zijn Zuid-Korea (testen, testen, testen), China (totale lockdown) en Singapore (zeer hoog opsporingspercentage en vroeg ingrijpen). In Singapore zijn nog steeds 0 doden, terwijl het land al veel langer met corona kampt dan Nederland. Dan het aantal besmettingen per miljoen inwoners. In Italië blijft dit aantal onverminderd door stijgen; het getal is bijna negen keer zo hoog als in China. Hier is de epidemie nog bij lange na niet onder controle. In het tweede cohort vinden we Zwitserland en Spanje, waar de boel volledig uit de hand loopt. In het derde cohort zien we Iran en Denemarken. Daaronder vinden we Zuid-Korea, waar het aantal besmettingen stabiel blijft (dit bevestigt het beeld dat de situatie in Zuid-Korea onder controle is). In het vierde cohort zien we Frankrijk, België, Duitsland en Nederland, waar het aantal besmettingen blijft doorstijgen (ondanks het feit dat in België de scholen al op 12 maart zijn dichtgegaan: dat betekent dat het effect hiervan zes dagen of meer op zich laat wachten). Stabiel zijn opnieuw China, waar het aantal besmettingen blijft dalen (als enige land ter wereld). Het aantal besmettingen in Singapore blijft gecontroleerd stijgen, maar wellicht zullen ook hier op korte termijn rigoureuzere maatregelen moeten worden getroffen. Onderaan vinden we Amerika (een tijdbom, want hier gebeurt heel veel onder de radar), Japan (dat op zijn kop heeft gekregen van het WHO omdat er veel te weinig wordt getest) en Polen. Zelfs in Polen, dat de grenzen heeft dichtgegooid en de scholen heel vroeg heeft gesloten, zie je een lichte stijging, wat nogmaals benadrukt dat je er niet vroeg genoeg bij kunt zijn. Conclusie: in Nederland zijn we veel te laat met maatregelen en persoonlijk reken ik erop dat we over 10 dagen ook hier 400 doden per dag zullen krijgen, net als in Italië.
 5. We lopen nog steeds precies 10 dagen achter op Italië. Bij een gelijke mortaliteit zou dat neerkomen op 350-400 doden per dag.
 6. Nieuwste cijfers RIVM. De stijging gaat onverminderd door en lijkt vanwege het nieuwe beleid van groepsimmuniteit zelfs een bewuste keuze te zijn van de regering. Het aantal doden loopt exponentieel op.
 7. En Italië is nog steeds Nederland over tien dagen:
 8. De nieuwste cijfers van Hopkins Nederland heeft samen met Frankrijk, Amerika, België en Duitsland de hoogste "mortaliteit" ter wereld, nog ver boven die van Iran. De mortaliteit in Italië lijkt te zijn gestabiliseerd. Die van Zuid-Korea is spectaculair afgenomen. Ook in China is de mortaliteit nog steeds dalende: al drie weken en constant. Het relatieve aantal besmettingen neemt nog steeds exponentieel toe in Italië, waar de situatie volledig is ontspoord. Daaronder volgen nog steeds Zwitserland (geen nieuwe cijfers aangeleverd) en Spanje (waar de situatie ook volledig uit de hand is gelopen). Daaronder volgen weer Iran en Denemarken met iets lichtere stijgingen. Zuid-Korea heeft duidelijk grip op het virus gekregen en weet een gecontroleerde, zeer lichte, stijging te bereiken. Hetzelfde geldt voor Singapore. Nederland zit qua besmettingen nu vér voorbij China, samen met Frankrijk, Zuid-Korea en Duitsland. Zuid-Korea is het enige land waar het aantal besmettingen stijgt, terwijl de mortaliteit juist daalt. Hekkensluiters zijn Amerika, Japan en Polen. In Japan en Polen is er eigenlijk nog heel erg weinig aan de hand.
 9. Rutte moet per direct worden afgezet. Even 100.000 man uitmoorden om een groepsimmuniteit te bereiken die allesbehalve zeker is. Deze man is een gevaar voor de mensheid en het volk moet tegen hem in bescherming worden genomen. Niemand had het over scenario 4: complete lockdown totdat we een wondermiddel hebben gevonden. Dat móet je een kans geven, in ieder geval een jaar.
 10. Ik ben geen arts, maar ik heb diverse malen gehoord dat dat inderdaad het probleem is.
 11. Dat is in ieder geval waarschijnlijk wat Macron vanavond gaat afkondigen voor Frankrijk.
 12. Incubatie, niet-tijdige maatregelen of een beetje van allebei. Onmogelijk vast te stellen. Ik zou het zekere voor het onzekere nemen. Maar wie ben ik.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...