ik moest wel lachen ok, ik ben zeeman geweest en een hoop plezier gehad, nooit afgezonken en een beetje verstand van drijf vermogen (p = h x rho x g enzo). toen ik me dr eens in verdiepte (op preppersvlak) kwam ik de volgende tekst tegen:
. Een 2e punt is: een kelder is een waterdichte bak, die bij een te hoge grondwaterstand kan gaan drijven. En als dit gebeurt, komen er enorme krachten vrij. Dit wil je dus voorkomen. Dit is vrij eenvoudig op te lossen door aan de onderzijde van de keldervloer extra stroken beton mee te storten, waardoor het gewicht van de aarde die er bovenop ligt helpt om de kelder naar beneden te drukken en hem op z'n plaats te houden. Let op: om deze stroken (die veelal ter plaatse worden gestort) onlosmakelijk aan de kelder vast te maken, is het noodzakelijk om hier bij het bestellen van de kelder alsvast rekening te houden, door stekkenbakken mee te bestellen. Veelal is dit echter niet noodzakelijk omdat er later ook een bouwwerk op[ de kelder komt te staan, waarvan het gewicht bovenop de kelder ook meetelt. Als dit aan de orde is, kun je tijdens de bouw van het bouwwerk bovenop de kelder, water in de kelder pompen om te voorkomen dat hij opdrijft.
hier te vinden , waarschijnlijk wel bekend hier. niks spannends. het gaat niet om grote van een object, het gaat om druk/ opwaartse kracht per vierkante cm. (inch meter foot feet... wat jij wil).
als ik een vraag heb over olielampjes kom ik wel bij jou