Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 11/29/13 in alle zones

  1. Spullen nodig: 1 half pakje margarine met papier er nog omheen. 1 stukje papier (normaal papier) Snij een pakje margarine in half met een scherp mes. Pak een stukje papier rol het op en buig de onderkant.m Duw het stukje papier in de boter en rol het topje van het papiertje door de boter. Steek het aan. En klaar is kaars. (Brandt ongeveer 3 รก 5 uur)
    1 punt
  2. Mooi, dan mag je het boek lezen waar ik mee bezig was, bij je margarinekaars. Ik wel hem overigens wel terug hebben, jij hebt er toch niks aan...
    1 punt
  3. Precies. Want omdat jij daar buiten staat, naakt ingesmeerd met margarine, blijf ik lekker binnen zitten met mijn boterkaars
    1 punt
  4. Ik ga het nu proberen en laat jullie vanavond weten hoe het uitgepakt heeft. Overigens ben ik het helemaal met Geert eens dat het handiger is kaarsen te preppen. Ik geloof namelijk dat er nog kaarsen te vinden zijn, lang nadat de boter op is Edit: Een half pakje boter en een lont van krantenpapier als uitgangsbasis. De boter in het papier laten zitten om uitlekken te voorkomen, maar al snel ben je dan gedwongen om te gaan pielen met het paper weghalen om te voorkomen dat het mee gaat branden. Dit is lastig want die boter wordt bloedheet. In het begin van het branden is het een gespetter van jewelste, dus oppassen geblazen! Na een paar minuten begint het gelijkmatig te branden en vult de keuken met de geur van net te heet gebakken pofertjes, ergo, mijn vrouw op tilt Na weer een paar minuten later begint de lont op te branden en moet ik deze bijknippen. Het resultaat is in eerste instantie een mooie vlam, die even later roemloos uitdooft, omdat de overgebleven pit, niet meer voldoende hitte lijkt te genereren om de boter voldoende te smelten. Of het zou kunnen zijn dat het papier niet voldoende snel de boter kan transporteren. Opnieuw aansteken dus, maar dit proces herhaalt zich. Op zich als nood dus een lichtpuntje inderdaad, maar praktisch gezien m.i een laatste optie. Voor de BHV'ers onder ons, ik heb het geheel in een pan gezet, op het fornuis. Mocht het fout gegaan zijn had een deksel op de pan het probleem opgelost. Behalve dan de overweldigende poffertjeslucht in de keuken
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...