Van de site; De gulle aarde.
Voeding staat momenteel heel erg in de belangstelling, conserveermiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen willen we liever (terecht) niet meer in ons eten.
Het oog wil ook wat, en exclusieve ingrediënten worden daarvoor vaak aangevlogen vanuit alle delen van de wereld.
Maar kijk eens hoeveel exclusieve ingrediënten in de vorm van bloemen zijn te vinden in je eigen woonomgeving!
Denk niet dat het gebruiken van bloemen iets nieuws is, drieduizend jaar vóór Christus kenden de Chinezen al vele gerechten met bloemen en in de 16e eeuw was het in Engeland heel chique om een diner te geven waarbij één en dezelfde bloem zowel als tafelversiering alsook als een bestanddeel van alle gerechten diende te zijn.
Toch zijn heel veel mensen huiverig als het gaat om het eten van bloemen.
"Welke bloemen kun je eten" en "hoe moet je ze dan gebruiken" zijn veel gestelde vragen.
Daarom hier alvast negen bloemen die op dit moment bloeien en die de meeste mensen wel zullen (her)kennen én een aantal recepten om "den beginnende bloemeneter" een eindje op weg te helpen.
http://de-gulle-aarde.blogspot.nl/2013/08/bloemen-op-je-bord.html
En dan nog dit:
ZORG WEL DAT JE HET NOG NA KUNT VERTELLEN!
Dus:
*Gebruik alleen bloemen die je (her)kent.
*Pluk niet in tuinen/parken waar men bestrijdingsmiddelen toepast.
*Gebruik ook géén bloemen uit de bloemenwinkel.
*Pluk de bloemen als de dauw net is opgedroogd, dan zijn ze "fris en fruitig".
*Pluk alleen gave exemplaren.
*Verwijder zoveel mogelijk de groene delen.