Een tijdje geleden een dutch oven aangeschaft, en volgens de instructies de waslaag weggebrand, ingeolied en de olie ingebakken.
Het was een tijdje wachten op een mooie dag, maar gisteren was het dus zover en tijd voor een echte test.
Als beginnend dutch oven kok, vind je op het internet meer dan genoeg tips en recepten.
Als eerste test voor mijn dutch oven viel mijn keuze op dit recept van dutch oven ribs:
neem 2 paprikas en 2 grote uien, snijd in stukken , en leg op de bodem van je dutch oven.
ik nam 4 stukken varkensribbetjes, smeer deze in met wat mosterd, en vervolgens met BBQ kruiden,
leg de ribben op de groenten, en voeg een flinke kwak BBQ saus toe,
als kookvocht giet je een flesje bier bij het geheel, in dit geval een bruine leffe.
start je vuur,
wacht geduldig tot je vuur herleid is tot gloeiende houtskool, dus tijd genoeg om zelf een bruine leffe te drinken,
als je een mooie laag gloeiende houtskool hebt, zet je dutch oven erin, en bedek ook het deksel met gloeiende houtskool,
laat het geheel een uurtje stoven
en enjoy heerlijke ribbetjes,
dit was mijn eerste kookexperiment met de dutch oven, maar ben direct verkocht, ik zal zeker nog andere recepten proberen,
mvg,
chris