Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 05/28/13 in alle zones

  1. Beste preppers, Ik heb op netvibes een dashboard gemaakt met een tiental real time monitors. Zolang je internet hebt, kun je er gebruik van maken;) Wat tref je zoal aan: 1. disaster maps van RSOE (tx @tom) en Painel Global 2. radiation maps, worldwide, europa en nederland (live data) 3. luchtkwaliteit nederland (ozon, fijnstof, stikstofoxiden) 4. zonneactiviteit (solar wind, x-ray, uv-index nederland) 5. seismische activiteit (earthquake maps, seismic monitor worldwide) 6. flightradar 7. alarmeringen (nederlandse feeds politie, brandweer, traumaheli, ambulances) 8. verkeer (live traffic, flitsers en file info) 9. waterstanden (waterhoogte, stroomsnelheid en -richting, luchttemperatuur, golfhoogtes, windsnelheden) Je kan de monitors vinden op: http://www.netvibes.com/f150 Als jullie aanvullingen, verbeteringen, suggesties hebben, post ze!
    1 punt
  2. Een tijdje geleden een dutch oven aangeschaft, en volgens de instructies de waslaag weggebrand, ingeolied en de olie ingebakken. Het was een tijdje wachten op een mooie dag, maar gisteren was het dus zover en tijd voor een echte test. Als beginnend dutch oven kok, vind je op het internet meer dan genoeg tips en recepten. Als eerste test voor mijn dutch oven viel mijn keuze op dit recept van dutch oven ribs: neem 2 paprikas en 2 grote uien, snijd in stukken , en leg op de bodem van je dutch oven. ik nam 4 stukken varkensribbetjes, smeer deze in met wat mosterd, en vervolgens met BBQ kruiden, leg de ribben op de groenten, en voeg een flinke kwak BBQ saus toe, als kookvocht giet je een flesje bier bij het geheel, in dit geval een bruine leffe. start je vuur, wacht geduldig tot je vuur herleid is tot gloeiende houtskool, dus tijd genoeg om zelf een bruine leffe te drinken, als je een mooie laag gloeiende houtskool hebt, zet je dutch oven erin, en bedek ook het deksel met gloeiende houtskool, laat het geheel een uurtje stoven en enjoy heerlijke ribbetjes, dit was mijn eerste kookexperiment met de dutch oven, maar ben direct verkocht, ik zal zeker nog andere recepten proberen, mvg, chris
    1 punt
  3. Via mijn werkgroepje "Oogsten zonder zaaien" en de wildplukwiki-groep het volgende: Dag mensen, Ik heb een e-boekje (of zeg je ebookje?) voor de beginnende wildplukker gemaakt. Voor jullie ervaren wildplukkers dus weinig nieuws, maar wel geschikt om beginnelingen op weg te helpen, hoop ik. Mede ook vanwege de laagdrempelige prijs: € 4,99 Zie: http://www.bol.com/nl/p/eten-uit-de-natuur/9200000014074913/#product_specifications Vriendelijke groet, Michiel Bussink Kijk overigens ook naar andere uitgaven van Michiel Bussink, erg interessant over eten uit de natuur.. grz Piroska
    1 punt
  4. Ik zou niet eens zo'n kaart bewaren, maar 'uit het hart' leren. Wat ook een leuk hulpje kan zijn is deze interactieve kaart: http://ahn.geodan.nl/ahn/ Daarmee kun je zelf spelen met de legenda. Stel bijvoorbeeld in minimaal hoogte 0, max 5 (naar gelang voorkeur voor droge voeten). Dan zie je ook makkelijk vanaf welk moment je 'veilig' bent en waar niet... Pas wel op, want de hoogte van daken kunnen de zaken wat rooskleuriger doen lijken dan ze zijn. Altijd met je muis op een straat klikken dus!
    1 punt
  5. Dat is in ieder geval een goedkope leverancier voor dit type masker. Het is lastig om exact de verschillen te vinden, die zitten vooral in de toepassing. Zowel de 8835, 8833 als de 9332 zijn FFP3 met bijbehorende iso normering. De 8833 wordt als enige genoemd als toepasbaar in de farmacie. De 9332 wordt per stuk verpakt en zit comfortabeler, en lijkt een prima alternatief zonder op kwaliteit in te leveren.
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...