Ga naar inhoud

3dwin

Lid niveau 2
  • Items

    46
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke Informatie

  • Nieuwsbrief
    Ja

3dwin's prestaties

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

43

Reputatie

  1. Is natuurlijk slechts een fractie van de luchtvervuilers. Je hebt ook nog zoiets als fabrieken, energiecentrales, lucht- en waterverkeer, etc. Daarnaast durf ik te wedden dat men in verhouding in de Randstad de schoonste auto's heeft. Veelal kleine auto's (met kleinere motoren) ivm parkeerproblematiek en eenpersoonshuishoudens. Daarnaast per saldo veel leaseauto bezitters die én nieuwere (dus schonere auto's rijden) en veelal hun auto's kiezen op basis van de bijtelling (kleine motor, is zuiniger, geeft lagere uitstoot en dus lagere bijtelling). Maar goed, dit gaat niet alleen over auto's en brommers. We hebben het nu over luchtvervuiling, O3, NO2, PM10. Als je dan eens de gegevens pakt van http://www.lml.rivm.nl/ dan krijg je een beter beeld. Normaliter zie je over de loop van de dag namelijk dat er helemaal niet zulke verschillen zijn tussen de verschillende provincies. Overigens wel grappig dat er aankomende nacht/morgen ochtend een flinke laag ozon over Drenthe heen komt die langs de Randstad scheert. Kijk je naar de statistische gegevens met betrekking overschrijding PM10 (fijnstof) van dit jaar (als voorbeeld), dan zie je uit alle stations waar de waarde echt flink te hoog is dat dit vrijwel allemaal het geval is in het zuiden van Nederland (Zeeland, Brabant, Limburg). Niks Randstad dus. Of de gegevens van 2010 en 2011, op meetstation 929 Valthermond waarin meer dagen zijn gemeten met een hoge fijnstofwaarde in de lucht, dan bijvoorbeeld midden in Amsterdam op de Overtoom of in Hilversum op een drukke doorgaande weg in datzelfde jaar. Of iets fris ruikt (natuur, bossen, bloemtjes en plantjes, regenbuitje) en of er ook veel van is, staat dus niet echt in verhouding met de luchtkwaliteit ter plaatse.
  2. Je trekt het verband uit mijn woorden. Ik snap niet helemaal waarom je dat doet, maar mogelijk ligt het aan mij en was ik niet duidelijk genoeg. Ik woon een groot deel van mijn leven in de Randstad, dat is mijn referentiepunt. Als ik nu naar Drenthe ga, dan krijg ik nu niet direct het gevoel dat de lucht daar zoveel schoner of beter is. Al ga ik naar de Alpen, dan nog heb ik niet echt het idee daar schonere lucht in te ademen, alhoewel dat feitelijk ongetwijfeld wel het geval is. Ik ben er dan ook niet echt van overtuigd dat de kwaliteit van de lucht op een hoger niveau in onze atmosfeer (de 'enge' rode plaatjes) heel veel invloed heeft op de algemene gezondheid van de mensen die daar 'onder' wonen. (Sterker, ik denk dat die vuile lucht hoger in de atmosfeer juist goed is voor ons, omdat het dan de kans krijgt om 'weg te waaien'). Vroeger had je nog wel dat zure regen gebeuren, maar volgens mij is dat al een tijd niet meer aan de orde. Ook de ozonlaag is weer dicht, dus ook daar zitten we weer safe. Wat ik bedoelde aan te geven is dat luchtkwaliteit die je direct kunt opmerken als mens (denk aan rook, geur van chemische processen, uitlaatgassen, smog, stof of zand in de lucht, etc) overal plaats kan hebben, zowel hier als in Drenthe. Die 2-takt brommer is hier even hinderlijk als in Drenthe. En omdat die uitwerking hetzelfde is, zie ik dan ook niet helemaal in waarom je dan beter daar dan hier kunt wonen. Begrijp me niet verkeerd, dit is geen aanval richting jou of Drenthe, maar puur mijn redenatie uit mijn eigen ervaring.
  3. In het kader van waar je het beste kunt wonen is kernenergie (alhoewel ik daar zelf niet zo bang voor ben) moet je nog veel meer soorten van industrie meerekenen denk ik. Ook moet je niet vergeten dat kernenergie(opwekking) onder zware controles staat van rechtswege, terwijl bijvoorbeeld bij een chemicaliën overslag tent (Moerdijk) een zware brand kan ontstaan door slechte controles en aan laag veiligheidsbewustzijn vanuit de leiding van het bedrijf. Dat zal ongetwijfeld bij een kerncentrale toch iets meer een onderwerp van aandacht zijn. Wat betreft luchtvervuiling kan ik alleen maar zeggen dat ik een groot verschil merk tussen realiteit en gevoel. Realiteit is inderdaad dat de randstad het niet bepaald lekker in de stikstofdioxine metingen doet, echter zijn dat dan wel de metingen in de atmosfeer. Op de grond valt het allemaal wel mee, alleen in de botlek is het daar iets slechter (maar de Botlek is natuurlijk niet heel de Randstad). En natuurlijk, als je richting de Europoort rijdt beginnen je neusharen vanzelf te prikkelen van de rare en vreemde luchtjes, waarvan ze zeker niet allemaal goed zullen zijn voor de mens. Echter als ik lekker op de fiets door het Drenthsche landschap heen ga, en er komt een onverlaat met z'n 20 jaar oude 2-takt brommer mij voorbij ruik ik een kilometer verder nog steeds die gore uitlaatgassen. Dat is veel schadelijker (en irritanter) dan dat er een modern Euro5 gekeurde benzinebak door de straat komt rijden. Overigens is een fris regenbuitje de meest voorkomende veroorzaker van Ozon, dat is wat je ruikt als het regent, meestal in de zomermaanden iets duidelijker aanwezig. Dat bedoel ik dus met gevoelsmatig. Zuid Frankrijk mag dan wel niet zoveel stikstofdioxine in de lucht hebben, ik vind de gemiddelde Franse stad in de zomer veel 'smeriger' om doorheen te lopen dan bijvoorbeeld een stad in Nederland (waar autoverkeer in de binnensteden sowieso ontmoedigd wordt om die reden).
  4. Vergeet Jülich niet. Aldaar had je een onderzoeksreactor a la Petten. Weliswaar niet in gebruik, maar wel (door het onderzoek) zwaar vervuild en nu nog onmogelijk om te ontmantelen. Sterker nog, het heeft het meest vervuilde reactorvat ter hele wereld, en hij staat op zeg 30km vanaf Heerlen. Ik wil niet weten wat er gebeurt als daar, per ongeluk of niet, een bom zou afgaan. En vergeet ook de brandstofvoorraad niet. Stel, en dan praat ik bijna over een dystopie, waar wij geen of heel beperkt brandstoffen kunnen krijgen, is het niet geheel ondenkbaar dat we Zuid-Limburg verklaren tot één groot mijngebied. Net als de Duitsers (weer niet ver van de grens vandaan) complete dorpen met de grond platwalsen voor het bruinkool, zou zoiets -wanneer het echt niet anders meer kan- ook in Nederland kunnen gebeuren (voor bruin- en steelkool). Dat lijkt me eerder kunnen gebeuren, dan dat we weer massaal midden Nederland opgraven voor het turf. Ook niet ver van Drenthe vandaan heb je een kerncentrale. Vlak daarbij is ook een tijdelijke opslag van de oude brandstofcellen, totdat deze vervoert kunnen worden naar een definitieve opslag. En wat dacht je van de raffinaderij aan de noordzijde? Goed, die laatste twee liggen wel redelijk uit elkaar, dus een kettingreactie hoef je niet zo snel te verwachten, maar helemaal zeker zeggen kun je het niet...
  5. Ik zou niet eens zo'n kaart bewaren, maar 'uit het hart' leren. Wat ook een leuk hulpje kan zijn is deze interactieve kaart: http://ahn.geodan.nl/ahn/ Daarmee kun je zelf spelen met de legenda. Stel bijvoorbeeld in minimaal hoogte 0, max 5 (naar gelang voorkeur voor droge voeten). Dan zie je ook makkelijk vanaf welk moment je 'veilig' bent en waar niet... Pas wel op, want de hoogte van daken kunnen de zaken wat rooskleuriger doen lijken dan ze zijn. Altijd met je muis op een straat klikken dus!
  6. Mijn excuses aan de topicstarter dat dit topic zo snel geëscaleerd is in een welis nietis discussie die, laten we hopen, voor niemand realiteit zal worden. Iedereen zijn visie toch? Wat ik nog steeds niet heb gehoord, en wat volgens mij wel erg van belang is in deze discussie, waartegen de topicstarter zijn boerderij wil verdedigen? Zijn visie over een mogelijk SHTF scenario (en het verloop en de uitkomst daarvan) bepaald immers het beste welke voorzorgsmaatregelen hij kan nemen. Niet hoe jij of ik er over denken.
  7. Maar nu hebben we het telkens over de WO II. Dat was op een moment dat hier een vijandige bezetting was, die ook de controle en de regie in het land overnam. Uiteindelijk bepaalden zij, de toenmalige bezetter, wie welk voedsel kreeg en hoe het gedistribueerd moest worden. Dat scenario, al is het erg onwaarschijnlijk, kan natuurlijk nog altijd opnieuw gebeuren, maar dan is het zoals gezegd 'ons' tegen 'hun' en dan gelden hele andere regels. Mensen krijgen dan meer een saamhorig gevoel en werken beter samen tegen de gezamenlijke vijand. Ook dan kan het zijn dat een groot deel van het geproduceerde voedsel niet voor de eigen markt bestemt is, maar direct naar de vijandige staat gaat. Hoe dan ook was dat 70 jaar terug, en dat is niet te vergelijken met nu. Toen had bijna niemand een auto, tegenwoordig heeft bijna iedereen een auto. Toen waren agrarische bedrijven nog lang niet zo gemoderniseerd en hadden dus ook niet zulke hoge opbrengsten als een modern agrarisch bedrijf dat wel heeft. Toen was de bevolking in zijn algemeen niet erg welvarend (dus zomaar een vliegtuig pakken om weg te wezen konden de meesten niet veroorloven), terwijl dat tegenwoordig niet zo'n probleem meer is voor het overgrote deel van de bevolking. Allemaal factoren waarom die vergelijking met vroeger mank gaat. Overigens is er niet van de één op de andere dag een hongersnood. Vaak is dat gevolg van een bepaalde oorzaak die je makkelijk aan kunt zien komen. Denk aan de Hongerwinter, waarbij behalve door de Nazi's voedseltransporten expres werden tegengehouden, er ook nog een probleem was om bepaalde brandstoffen (uit de Limburgse mijnen) richting het westen te krijgen. Ook hier valt het weer niet meer te rijmen met de huidige situatie. Ten eerste zijn we onder 'normale' omstandigheden niet afhankelijk van voedsel wat uit Duitsland komt, want dat produceren we meer dan genoeg zelf. Daarnaast zijn kolen uit de gratie geraakt en komt al onze benzine uit Rotterdam. Hier kunnen natuurlijk allemaal oorzaken zijn waardoor de aanvoer van olie stopt, of de productie van voedsel, maar gezien de serieuze onafhankelijke en vrije media in dit land zullen dergelijke zaken niet lang onder de pet kunnen worden gehouden (door de regering/autoriteiten) als dat zou zijn. En dan, zolang je nog benzine kunt tanken, kun je je auto volgooien en vertrekken naar een ander oord. Dat een lokale supermarkt niet bevoorraad wordt door wat voor een reden, maakt het niet dat de complete voedselproductie (vanaf de eerste stap) in elkaar stort, het komt slechts niet meer terecht waar het hoort te komen. Ook dat scenario kan natuurlijk gebeuren, maar waarom ga je dan niet naar een provincie verderop waar die kink niet in de kabel zit? Ik kan wel naar een boer gaan en een koe stelen, maar ik zou niet eens weten hoe ik een koe moet slachten (zonder dat ik er zelf ziek van wordt) en waar ik al dat vlees zou moeten laten. Iedereen heeft een plaats in deze maatschappij, zelfs tijdens een SHTF. Wie zegt niet dat mensen juist boeren gaan beschermen om te voorkomen dat ze beroofd worden? Als er langdurig geen stroom is, kan je de boer misschien wel helpen met het melken van koeien, in ruil voor dat je zelf ook wat kunt krijgen, etc. Waarom denkt toch altijd iedereen dat wanneer SHTF iedereen binnen no-time gillend gek wordt en als een stel rovende piraten gaat rondtrekken en iedereen om zich heen iets zal aandoen voor een stuk brood? Bij de tijd dat men 'echt' honger heeft en zich realiseert dat nieuw voedsel ook niet zomaar komt aanwaaien heeft men allang niet meer de energie en kracht om überhaupt de straat op te gaan!
  8. Aardig product wel... Waar heb je hem precies besteld? Ik lijk op de website van de fabrikant zelf niet naar Nederland te kunnen sturen. Goedkoopste alternatief inclusief verzenden (voor een enkele advanced) kwam ik uit bij survivorgeek.com...
  9. Dat lijkt mij een erg onrealistisch scenario. Geef jij eens aan wanneer mensen zo hongerig zijn dat ze wel in staat zijn naar een boerderij te kunnen gaan (om te ruilen of stelen), maar bijvoorbeeld niet gewoon de auto pakken en ergens naartoe reizen waar wel voedsel te koop is? ALS, en dan met hoofdletters A L S, er al iets zou dreigen als een hongersnood, moet je niet gek op staan te kijken dat het leger in actie komt. Zowel om de voedselproductie te beschermen, als het af te pakken (ten behoeve van het collectief) en via centrale punten te distribueren. We moeten niet vergeten dat we in Nederland veel meer produceren dan we zelf op kunnen maken. Een hongersnood zie ik dan hier ook nooit echt gebeuren, want als de nood aan de man is pakken we het gewoon af van de boeren. Niet 200 stedelingen, maar de overheid/leger doet dat wel voor 'ons'. Het is dus sowieso niet gek om als boer (maar dat geldt eigenlijk voor iedereen) wel degelijk voorraden aan te houden (al dan niet van je eigen productie) en achter de hand te hebben en voor de autoriteiten verborgen te houden, mocht bovenstaande scenario werkelijkheid worden. Waar ik nog steeds niet helemaal over uit ben is welke risico's onze boerbartus nu precies loopt en welke hij probeert in te dekken? Een boerderij kun je in principe hetzelfde beveiligen als een normaal woonhuis, plus je hebt vanwege de ruimte of je erf nog wat extra 'opties'. Maar dat alles voorkomt niet dat op het land gelegen achter zijn perceel ondertussen een handige harry een bruggetje heeft gelegd over een sloot en zo wat koeien in een trailer staat te laden (of aardbeien staat te plukken, of een steen door een kas heeft gegooit en komkommers aan het jatten is). Als je praat over een groot stuk land kan dat zomaar een paar honderd meter verderop gebeuren, zonder dat je iets doorhebt noch er iets aan kunt doen. Heel veel van de beveiliging die je dan moet instellen hangt erg af van de situatie ter plaatse. Hoe is de huidige erfafscheiding, hoeveel capaciteit heb je qua mensen, wanneer voer je de intensiviteit van controles op? Etc, etc.
  10. Even een oud topic weer naar boven halen, maar mogelijk toch nog een aanvulling voor diegene die hier nog mee bezig zijn. Ik heb hier nog niemand horen praten over straalverbindingen. Dat kan een aardige methode zijn om je fysieke locatie af te schermen van je antennelocatie. Ik heb wel eens een docu gezien over radiopiraterij in Londen, waarbij veel van de piraten met dergelijke set-ups werkten. Je zet ergens bovenop een hoge flat je zender en je antenne neer, en vervolgens 'straal je die in' met een andere verbinding. De reden is dat zo'n straalverbinding erg 'gebundeld' is en dus moeilijk te peilen. Dat kost volgens mij wel de nodige moeite, is volgens mij illegaal zonder vergunning (of je moet het op de 2,4 Ghz band doen, maar dan heb je een heel beperkt vermogen). Ook moet je iets bedenken dat je niet continu een draaggolf uitzend, maar dat je natuurlijk alleen in de lucht bent wanneer je dat ook wil. Daar komt dus waarschijnlijk wel wat computersturing bij kijken, vergelijkbaar met een repeater. Ook moet je vertrouwen hebben dat je set niet zo snel gevonden wordt, want als de autoriteiten hem ontdekken ben je natuurlijk alles kwijt, plus zouden ze kunnen kijken waar de straalverbinding op gericht is om zo alsnog je oorspronkelijke locatie te traceren. In die docu zag je overigens dat ze soms wel via meerdere 'hops' werkten tussen begin en eindpunt, om de pakkans te verkleinen, alsmede meerdere stations hadden door de stad heen om uitzending te blijven garanderen. Volgens mij ging het om deze docu:
  11. Waarom? Wat maakt jou erf zou bijzonder, hetgeen duizenden andere boeren in de regio niet hebben? Breng eerst eens die risico's in kaart! Dan kun je ook beter nadenken over de manier van beveiligen.
  12. Los van de discussie over mogelijke straling (in mijn ogen echt een non-discussie, met een stukje vliegen in een airliner of lopen in de bergen loop je meer straling op), even mijn centen in het zakje aangaande ervaringen met dergelijke kitmarkers. Heb er een tijdje terug 3 gekocht van het merk Britse merk Nite. Die verkopen dus naast gave horloges (ook met tritium), dus ook kitmarkers met de naam Glow Rings. Helaas zijn 2 van de 3 reeds gesneuveld. Waarschijnlijk net een tikkie te hard gekregen (zaten allemaal aan verschillende sleutelbossen), en daardoor breekt het buisje binnenin waardoor het gas ontsnapt en de radioactieve deeltjes niet meer oplichten. Erg jammer, want goedkoop zijn ze niet. Het grappige is dan weer wel dat de (groene) marker die ik heb hangen aan mijn meest gebruikte sleutelbos het gewoon nog altijd goed doet. Als het pikdonker is zou je er iets mee kunnen lezen, maar dat gaat echt niet zo makkelijk als met die beta torch zou kunnen. Deze dingen zijn meer bedoelt om het in donker spullen te kunnen pakken. Zoals mijn sleutelbos die in een lade ligt zonder daarbij het licht in de gang te hoeven aan doen. Overigens is de halfwaardetijd van dat spul 12,5 jaar. Dus naar 12,5 jaar is de helft van de straling verloren en zou het ding technisch ongeveer op halve lichtsterkte moeten branden. Ze zeggen dus wel dat zoiets 15 jaar mee kan, maar of het dan ook nog echt bruikbaar is weet ik niet. Misschien dat ik er ooit een paar bij neem om bijvoorbeeld te hangen aan ritssluitingen en dergelijke. Jammer genoeg blijven die dingen erg duur. Een tijdje terug kun je ze nog vrij goedkoop bestellen op de bekende Chinese sites als dx.com, maar daar zie ik ze al een tijdje niet meer te koop... En altijd goed opletten of je wel de 'echte' tritium markers koopt, want ze worden ook wel eens aangeboden die er als twee druppels water op lijken maar in werkelijkheid 'gewone' fluorescerende sleutelhangers zijn.
  13. Ik kan vrij goed in je redenatie meekomen appelflapje. Zelf woon ik ook in een appartement, en vind dat over het algemeen toch een prettiger gevoel wanneer het aankomt op de situaties die jij noemt. Wat ik wel een groot nadeel vind, zijn de beperkte mogelijkheden om weg te komen in geval van nood en dan specifiek brand. Nu woon ik dan wel in een modern complex met twee onafhankelijke trappenhuizen (en sowieso met moderne brandwerende coatings, nette meterkasten, etc) toch zou een brand zo heftig kunnen zijn dat ik niet eens de voordeur uit zou kunnen. Als de hulp netjes op tijd komt is dat niet zo'n ramp, want dan kan je immers vanaf een balkon gered worden. Maar ik weet niet zeker of ik daar wel op wil wachten. Een noodladder is geen optie, want die zijn voor de hoogte waarop ik woon onbetaalbaar. Ik zit er dus sterk over na te denken om iets van een rappel touw en apparaat in huis te hebben in het geval dat. Uiteraard niet zonder dat eerst vele malen geoefend te hebben. Ook heb ik de beschikking over een afgesloten parkeerplaats. Ook hier zie ik het risico dat bij stroomuitval het toegangshek gesloten blijft en je dus niet met de auto weg kunt komen. Binnenkort moet ik maar eens gaan uitvogelen hoe dat hek is te bedienen zonder stroom. Wat ook een nadeel is is dat je geen eigen tuin hebt (behalve het balkon). Daarmee ben je ook direct beperkt in eventuele kweek van eigen groenten en fruit of bijvoorbeeld een de plaatsing zonnepaneel (als je niet 'op het zuiden' uitkijkt). Je kunt er natuurlijk wel een volkstuin op nahouden, maar dat is in sommige gevallen niet handig (niet nabij) of veilig (overstroming, kans op dieven). Overigens bij een overstroming hebben alle preppers met wel een tuin aan hun huis natuurlijk een evengroot probleem. Over dat gebeuren met het riool, daar kan wel eens een kern van waarheid in zitten. Maar volgens mij kan dat alleen wanneer er een opeenstapeling is van problemen. Dus zowel veel regenval als hoge rivieren (zodat de overstort niet werkt) plus de stroom uitvalt en de noodstroom (voor de pompen) ook niet werken. Dan krijg je dus letterlijk poep aan de ventilator (zal daar de uitdrukking vandaan komen?) want als het riool vol zit kan er gewoon niet meer bij. Hoe dan ook, ik denk dat de mensen op de lager gelegen verdiepingen daar een groter probleem hebben dan de mensen die hoog wonen. Maar het kan natuurlijk geen kwaad (als daarvoor gewaarschuwd wordt) het één en ander dicht te maken/plakken. In heb wel eens creatieve dingen gelezen als het oppompen van een fietsband in een afvoerleiding en dat soort dingen. Of het ook effectief is weet ik niet, maar laten we hopen dat nooit in de praktijk te hoeven ondervinden. Het is nooit onaardig om even de sifons in je afvoeren schoon te maken, en dan zou je meteen eens kunnen nadenken over de mogelijkheden die je hebt op de verschillende plekken in je huis om het water tegen te houden mocht dat ooit nodig te zijn. Ik acht de kans wel vrij klein dat zoiets gebeurt. Heb wel ooit een nieuwartikel gelezen dat het gebeurde bij een rijtje huizen, maar dat kwam om dat de lokale waterleidingmaatschappij de riolen wilde doorspoelen, maar dat hadden gedaan met iets te veel druk.
  14. Na een tijdje op huizenjacht geweest te zijn, viel het mij op dat op de 'heuvels' van Nijmegen veel huizen staan die onderkelderd zijn. Vanwege de hoogteverschillen loopt dat uit van souterrain achtige constructies tot geheel onderkeldere huizen. Dat biedt natuurlijk veel mogelijkheden voor opslag van spullen of voor de bouw van een heuse 'panic room'. Je gaat al snel een meter of 30+ boven NAP, dus van water zal je niet snel last hebben. Wel een 'gevaar' is de scheepvaart over de Rijn, en als de Duitsers ooit nog besluiten opnieuw Nederland te bezetten zijn ze daar lekker snel binnen. Maar over het algemeen niet verkeerd denk ik, ook redelijk betaalbaar (voor Randstadse normen). Verder moet de behoorlijk linkse gemeentepolitiek je wel liggen trouwens. Dat biedt mogelijk kansen voor sustainable projecten, maar aan de andere kant is het ook een risico voor diegene die iets te 'onafhankelijke' visie erop nahoudt. Zelf woon ik overigens in Utrecht. Daar zie ik wel wat voordelen en nadelen. Ondanks dat qua overstroming het een mogelijk risico is, heb je eigenlijk niet echt direct water wat een bedreiging vormt. Uitvallen naar andere plekken kan vrij makkelijk, (spoor)wegen naar alle windrichtingen. Dat is ook meteen een gevaar, want er hoeft maar iets te gebeuren in Utrecht en meteen is het verkeer in heel midden Nederland ontregelt. Je hebt er ook wat zware industrie (op Lage Weide), echter woon ik daar niet in de buurt dus dat is ook weer minder een probleem. Wel heb je (alhoewel niet echt naast de deur) aan de oostkant op de Utrechtse heuvelrug veel militaire werken (munitieopslag, tanks, kazernes, ex-vliegveld Soesterberg), welke mogelijk aanvalsdoelen zullen zijn voor een agressor. Dat zie ik niet als direct gevaar, maar jah, er kan zomaar een bommetje meer of minder vallen in de regio. Ik denk in beide gevallen dat er wel betere regio's zijn om goed te kunnen preppen. Echter ben ik een typische city slicker en moet het gewoon hebben van een ordinaire kantoorbaan, en zou het eerlijk gezegd ook niet anders willen hebben. Dat trekt mij sowieso naar de stedelijke gebieden ipv de buitengebieden. Dat vind ik ook wel mooi hoor, boerderijtje met stukje land en een grote schuur erbij. Het moet ook onderhouden worden, en als je je geld niet kunt/wilt verdienen met je agrarische activiteiten heb je dus naast je kantoorbaan eigenlijk -altijd- wel iets te doen in of om het huis. Dat lijkt me echt niet tof. In Drenthe een leuk huisje op een stukje eigen grond is natuurlijk ook ideaal, maar om dan elke dag 3 uur onderweg te zijn naar je werk is weer de keerzijde.
  15. GPS is éénrichtingverkeer. Met de GPS signalen die je ontvangt vanuit meerdere satellieten kan een driehoeksmeting worden gedaan en daardoor je positie bepaald. Dat leg je over een kaart heen en dan weet je waar je bent. Het is een fabel dat je met GPS getraceerd kunt worden. Daarvoor moet er dan minimaal een zender in je apparaat zitten die ook je huidige GPS coordinaten uitzendt. Mogelijk kan dat met dit apparaat wel, maar zoals gezegd draait het op Android, en daarin is het uit te zetten. Overigens lijkt het me wel een leuk apparaat, maar ik denk dat het gebruik van een e-ink scherm echt gaat tegenvallen in sommige omstandigheden. Denk aan toepassingen waar snelle beeldverversing nodig is (kaarten enzo).
×
×
  • Nieuwe aanmaken...