bjo1998 Geplaatst: 29 juni 2014 Delen Geplaatst: 29 juni 2014 hallo allemaal, sinds een tijdje heb ik een studenten job in een bakkerij en als ik de winkel moet sluiten ma g bijna al het overige mee nu vraag ik me af of iemand een manier weet om brood te bewaren buiten de diepvries voor enkele maanden - jaren? mvg Bjorn Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
hurbie Geplaatst: 29 juni 2014 Delen Geplaatst: 29 juni 2014 brood dun snijden, drogen in de oven en crackers van maken . daarna vacumeren ? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
bjo1998 Geplaatst: 29 juni 2014 Auteur Delen Geplaatst: 29 juni 2014 brood dun snijden, drogen in de oven en crackers van maken . daarna vacumeren ? op de manier van scheepsbeschuit ? : 30 minuten op 120 graden en 30 minuten op 90 graden. volgende dag nogmaals 45 minuten op 100 graden. of? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
hurbie Geplaatst: 29 juni 2014 Delen Geplaatst: 29 juni 2014 lijkt me een goed begin , mocht het mislukken is er geen brood overboord .....je hebt immers een constante aanvoer. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Peerke Geplaatst: 29 juni 2014 Delen Geplaatst: 29 juni 2014 Interessant, Voornamelijk omdat mijn op zaterdag gekochte brood op maandag al droog is. Meer tips zie ik graag voorbij komen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 29 juni 2014 Delen Geplaatst: 29 juni 2014 Eerste waar ik aan dacht was broodpudding ervan maken in een weckpot ipv in een bakvorm en dan half uur op 100 graden wecken...zoals je ook brood in een weckpot kan maken en wecken. Wel in een stort-model glas. Geen tulp-model. Anders krijg je ze er nooit uit. Recept voor broodpudding. Ingrediënten 400 g brood 100 g rozijnen 100 g gedroogde abrikozen(of nog wat rozijnen ipv abrikoos) 500 ml melk 3 eieren 2 eetlepels honing 1 appel 2 bananen kaneel Bereiding Snijd de korsten van het brood en laat het kruim weken in de melk. Snijd de bananen en de appel in stukjes. Meng alle ingrediënten met uitzondering van de eieren. Laat minstens 12 uur trekken. Doe de eieren bij het mengsel en kneed goed door tot je een vloeibare brij bekomt. Giet dit in een beboterde ovenschotel en bak een klein half uurtje in een oven op 200°C. Waarom geeft je bakkerij het overschot niet aan de voedselbank? Ben ik wel benieuwd naar. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Wafels Geplaatst: 29 juni 2014 Delen Geplaatst: 29 juni 2014 op de manier van scheepsbeschuit ? : 30 minuten op 120 graden en 30 minuten op 90 graden. volgende dag nogmaals 45 minuten op 100 graden. of? @bjo1998 scheepsbeschuit blijft jarenlang goed omdat het geen gist bevat en (enkel maar meel;water en wat zout ) je met dat verhitten ook de volgende dag letterlijk al het vocht eruit haalt ook de structuur ervan is niet te vergelijken met die van brood . Punt is met het bewaren van brood dat er gist in zit en vocht hetgeen dus naar verloop van tijd bacterieen of schimmels zal gaan geven In Duitsland hebben/verkopen dat brood wat ingeblikt is hoe ze dat zolang houdbaar houden weet ik niet maar ik vermoed dat ze daar bakpoeder als rijsmiddel in gebruiken en geen gist . Ook is er brood dat vacuum verpakt is maar dat is niet echt lang houdbaar , ik denk een maand of paar maanden maar zeker niet meer Dus @bjo1998 ik denk dat je heb beste in de vriezer kunt bewaren (of vacuum ) en het meeste brood dat je mee mag nemen gewoon aan familie , mensen met een laag inkomen ed weg kan geven . gr will Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
bjo1998 Geplaatst: 29 juni 2014 Auteur Delen Geplaatst: 29 juni 2014 @Stuudje heb ik ook aan gedacht maar ik denk dat crackers maken een betere optie is @Wafels dat is waar, onze vriezer zit al helemaal vol met brood en sandwiches en zo dus ik ga die crackers vacuum verpakken gist is toch een schimmel soort dus moet die toch dood gaan na het bakken op 120° mischien is het een goede prepper tip omdat "oud" brood makkelijk te bekomen is ga er mij in de week eens mee bezig houden "oud" brood van de dag ervoor mvg Bjorn Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 29 juni 2014 Delen Geplaatst: 29 juni 2014 Broodkruim van maken . Of aan de konijnen voeren ok de kippen . Geert Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Demma Geplaatst: 29 juni 2014 Delen Geplaatst: 29 juni 2014 Ik heb het nog nooit geprobeerd maar je zou brood ook gewoon kunnen inmaken en zo tot 6 maanden bewaren. Ms eens proberen volgende keer als ik nog eens brood bak... http://www.weckenonline.eu/Uitleg_werkwijze/Brood_wecken/brood_wecken.html Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 29 juni 2014 Delen Geplaatst: 29 juni 2014 ...zoals je ook brood in een weckpot kan maken en wecken. Wel in een stort-model glas. Geen tulp-model. Anders krijg je ze er nooit uit. Ja, dat schreef ik... Ben benieuwd naar je resultaat @Demma Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
lewieke Geplaatst: 29 juni 2014 Delen Geplaatst: 29 juni 2014 Is meel kopen geen optie ? Dat bewaart langer dan brood. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Davena Geplaatst: 29 juni 2014 Delen Geplaatst: 29 juni 2014 @bjo1998 scheepsbeschuit blijft jarenlang goed omdat het geen gist bevat en (enkel maar meel;water en wat zout ) je met dat verhitten ook de volgende dag letterlijk al het vocht eruit haalt ook de structuur ervan is niet te vergelijken met die van brood . Punt is met het bewaren van brood dat er gist in zit en vocht hetgeen dus naar verloop van tijd bacterieen of schimmels zal gaan geven In Duitsland hebben/verkopen dat brood wat ingeblikt is hoe ze dat zolang houdbaar houden weet ik niet maar ik vermoed dat ze daar bakpoeder als rijsmiddel in gebruiken en geen gist . Ook is er brood dat vacuum verpakt is maar dat is niet echt lang houdbaar , ik denk een maand of paar maanden maar zeker niet meer Dus @bjo1998 ik denk dat je heb beste in de vriezer kunt bewaren (of vacuum ) en het meeste brood dat je mee mag nemen gewoon aan familie , mensen met een laag inkomen ed weg kan geven . gr will Dat ingeblikte brood is meestal een soort roggebrood Pumpernickel of zoiets heet dat. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Davena Geplaatst: 29 juni 2014 Delen Geplaatst: 29 juni 2014 Eerste waar ik aan dacht was broodpudding ervan maken in een weckpot ipv in een bakvorm en dan half uur op 100 graden wecken...zoals je ook brood in een weckpot kan maken en wecken. Wel in een stort-model glas. Geen tulp-model. Anders krijg je ze er nooit uit. Recept voor broodpudding. Ingrediënten 400 g brood 100 g rozijnen 100 g gedroogde abrikozen(of nog wat rozijnen ipv abrikoos) 500 ml melk 3 eieren 2 eetlepels honing 1 appel 2 bananen kaneel Bereiding Snijd de korsten van het brood en laat het kruim weken in de melk. Snijd de bananen en de appel in stukjes. Meng alle ingrediënten met uitzondering van de eieren. Laat minstens 12 uur trekken. Doe de eieren bij het mengsel en kneed goed door tot je een vloeibare brij bekomt. Giet dit in een beboterde ovenschotel en bak een klein half uurtje in een oven op 200°C. Waarom geeft je bakkerij het overschot niet aan de voedselbank? Ben ik wel benieuwd naar. Goed idee, dank voor t recept. Ik maakte zoiets wel eens in een gewoon bakblik. In het noorden verkopen ze bij de Jumbo ook brood in een weckpot dat je lang kunt bewaren. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 29 juni 2014 Delen Geplaatst: 29 juni 2014 Dit recept is geen brood maar broodpudding, een soort cake die je bakt met oud brood zodat je dat oude brood niet weg hoeft te gooien. Ik vind het zelf erg lekker en maak het meestal in een mooie vorm van siliconen...het resultaat ziet er chique uit, niemand heeft door dat het van restjes gemaakt is Omdat ik heel lang glutenvrij bakte voor mijn dochter, kon ik op deze manier ook lekkere cake/taart maken voor mijn dochter van het glutenvrije brood wat "over" was. Andere manier van bv stokbrood verwerken is in stukken snijden, in een ovenschaal doen, overgieten met olijfolie e knoflook erop uitpersen...laten bakken in de oven, halverwege even omdraaien. Heerlijke broodjes voor bij de soep. Je kan er zelfs wat andere kruiden overheen doen, wat je zelf maar lekker vindt, gewoon eens proberen. Ik snijd (gekregen) stokbroden meestal in stukken en bewaa het in de vriezer tot ik het nodig heb. De kinderen wilden wel eens dat ik dit maakte ter vervanging van de wekelijkse zak chips, zo lekker vonden ze het. Ik zag onlangs in de Emtee dat ze ook op deze manier het oude brood verkopen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.