AWOL Geplaatst: 30 mei 2014 Delen Geplaatst: 30 mei 2014 Ondertussen heb ik een zestal Mountainhouse blikken. Ei met ham en aardappel (ontbijt), gehakt (om ander blikvoer mee op te leuken), chili con carne, mediterrane groenten en rijst en nog zo wat. Het idee van de verschillende maaltijden is natuurlijk om variatie te hebben voor zowel het moraal als voedingsstoffen. Gemiddeld zitten er 8-10 porties in een blik en ik ga er vanuit dat ik de enige ben die er van zal eten. Er wordt echter aangegeven dat na het openen van het blik het voedsel binnen een week geconsumeerd moet worden en dat gaat mij dus alleen lukken als ik steeds 1 blik open en dat eerst helemaal opeet. Er vanuit gaande dat er geen stroom voor koeling en vacumeer apparaten is wat zouden dan manieren zijn om het voedsel na opening langer te bewaren? Ziplock zakken en dan donker en koel bewaren bijvoorbeeld? Iemand tips? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 30 mei 2014 Delen Geplaatst: 30 mei 2014 Een koeling maken. Bv de bloempotkoelkast of een koeling buiten ondergronds. Heb je ook nog ander eten dan dat poeder? Lijkt mij qua afwisseling beter. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 30 mei 2014 Delen Geplaatst: 30 mei 2014 Na openen van het blik, het restant in een zo luchtdicht mogelijk zakje verpakken (gripzakje of iets dergelijks). Dan blijft het in principe nog karen goed, mits droog en koel bewaard. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
AWOL Geplaatst: 30 mei 2014 Auteur Delen Geplaatst: 30 mei 2014 Een koeling maken. Bv de bloempotkoelkast of een koeling buiten ondergronds. Heb je ook nog ander eten dan dat poeder? Lijkt mij qua afwisseling beter. De Mountainhouse blikken heb ik gekocht met het oog op echte noodgevallen (lange termijn), om altijd iets te hebben en eventueel snel mee te kunnen nemen. Verder heb ik regulier blikvoedsel dat dus maar een beperkt aantal jaren houdbaar is. Zaken als rijst en pasta opgeslagen op een wijze dat het lang goed blijft heb heb ik (nog) niet. De bloempot koeling zou inderdaad kunnen, buiten ondergronds gaat niet lukken omdat ik op 3 hoog woon. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
phaelin Geplaatst: 30 mei 2014 Delen Geplaatst: 30 mei 2014 Misschien heb je mazzel, is het winter. Zet je 't buiten. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
AWOL Geplaatst: 30 mei 2014 Auteur Delen Geplaatst: 30 mei 2014 Na openen van het blik, het restant in een zo luchtdicht mogelijk zakje verpakken (gripzakje of iets dergelijks). Dan blijft het in principe nog karen goed, mits droog en koel bewaard. Zou het zinvol zijn om extra zuurstof absorbers aan te schaffen zodat die erbij kunnen? Hoe lang kun je die dingen eigenlijk bewaren? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
prepass Geplaatst: 30 mei 2014 Delen Geplaatst: 30 mei 2014 @AWOL het snel meenemen van blikken MH lijkt me niet praktisch (er van uitgaan dat je snel bedoelt met een rugzak/BOB oid). Dan zijn de MH zakken handiger. Ga er maar rustig vanuit dat de porties die MH aanhoudt best aan de krappe kant zijn. Allemaal gebaseerd op 450-700kcal per portie. Als je heel de dag flink aan het lopen bent (openbaar vervoer etc werkt niet, geen stroom/water etc, dan doe je dus alles handmatig en of lopend) en dan 2 maaltijden op een dag van zo'n 1000kcal is gewoon weinig. In de winter mag je blij zijn als je genoeg hebt aan 3000kcal..... Dus je gaat denk ik best snel door je blikken heen en is de houdbaarheid wanneer geopend niet echt heel boeiend.... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 30 mei 2014 Delen Geplaatst: 30 mei 2014 @AWOL: Koel bewaren doe je om bacteriën die aanwezig zijn langzamer te laten groeien. Zuurstof absorberen om oxidatie van je product te voorkomen. Het lijkt me logisch dat goed droog bewaren voldoende is. Zonder vocht geen bacteriën die bederf veroorzaken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
AWOL Geplaatst: 30 mei 2014 Auteur Delen Geplaatst: 30 mei 2014 @AWOL het snel meenemen van blikken MH lijkt me niet praktisch (er van uitgaan dat je snel bedoelt met een rugzak/BOB oid). Dan zijn de MH zakken handiger. Ga er maar rustig vanuit dat de porties die MH aanhoudt best aan de krappe kant zijn. Allemaal gebaseerd op 450-700kcal per portie. Als je heel de dag flink aan het lopen bent (openbaar vervoer etc werkt niet, geen stroom/water etc, dan doe je dus alles handmatig en of lopend) en dan 2 maaltijden op een dag van zo'n 1000kcal is gewoon weinig. In de winter mag je blij zijn als je genoeg hebt aan 3000kcal..... Dus je gaat denk ik best snel door je blikken heen en is de houdbaarheid wanneer geopend niet echt heel boeiend.... Ja daar zit wat in. Toch denk ik bij deze blikken eerder aan wat ik minimaal nodig heb en niet perse wat ideaal zou zijn om geen gewicht te verliezen. Inderdaad, zeker niet voor de BOB (daar heb ik inderdaad wat zakken voor) maar meer om in de auto te gooien als je snel weg moet. De blikken zijn in eerste instantie bedoeld voor een bug in. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
AWOL Geplaatst: 30 mei 2014 Auteur Delen Geplaatst: 30 mei 2014 @AWOL: Koel bewaren doe je om bacteriën die aanwezig zijn langzamer te laten groeien. Zuurstof absorberen om oxidatie van je product te voorkomen. Het lijkt me logisch dat goed droog bewaren voldoende is. Zonder vocht geen bacteriën die bederf veroorzaken. Duidelijk! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Johnny BravoNL Geplaatst: 30 mei 2014 Delen Geplaatst: 30 mei 2014 Tip: Opnieuw insealen in Mylar bags. Kan je bestellen bij Conserva.de Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.