Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

FincaInSpanje

Zelf kruidenmengsels maken

Recommended Posts

Ik ben ooit 4 jaar bij een specerijenhandel gewerkt en de recepten zijn altijd publieksgeheim. Veel Mengerij medewerkers die er jaren werkten wisten natuurlijk veel recepten uit hun hoofd of pasten deze aan naar eigen smaak. In de voedingsmiddelen industrie wordt ook overbodig veel zout gebruikt, want zout is relatief goedkoop. (zoals water bij de sauzen). Ik weet nog dat kipkruiden 70% zout was, speklapjeskruiden 50% en marinademix 30%. Veel mensen denken ook dat bijvoorbeeld kerrie een specerij is, maar het is gewoon een mengsel van verschillende kruiden.

 

Ik heb een leuke site gevonden waar je dus zelf je mengsels kunt maken. Dan ben je gelijk van het zoutprobleem af.

 

http://www.dekooktips.com/warenkennis/kruidenmeng.htm

 

Misschien hebben anderen nog leuke mengsels die je wilt delen.

 

http://allrecipes.com/recipes/herbs-and-spices/spice-blends/

  • Leuk 6

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Bedankt @FincalnSpanje, die kruidenmengsels zijn heerlijk. Mengen, mixen en in potjes bewaren.:D

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Gast Heksenboot

Leuk en lekker FS.

Je kan ook je eigen favoriete mengsel maken voor in de BOB of voor kamperen en hikes.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

@FincaInSpanje

Bedankt voor de site. Dat kruidenmengsels uit de supermarkt vol met zout was mij al op gevallen. Erg handig. Er is alleen wel 1 nadeel. Ik moet ook kruiden gaan preppen;)

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
@FincalnSpanje

Ik heb vandaag de cajunmix gemaakt en een kippetje gemarineerd ben erg benieuwd. De geur alleen is al er lekker

 

Helemaal top. Laat me s.v.p. weten hoe die cajunmix smaakt. Ik heb nog een kant-en-klaar potje van Verstegen en die maak ik eerst op. Maar die is erg zout van smaak.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Gast Peerke

Voor goedkope kruiden raad ik iedereen aan om bij Turkse winkeltjes (buurtsupers) te kijken. Hebben vaak grote verpakkingen voor heel weinig.

500 gram shoarmakruiden voor 3 euro bijvoorbeeld.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
@FincalnSpanje cajun mix was erg lekker mocht van mij alleen meer chili in maar dat is persoonlijke smaak

 

Mooi, dat doe ik ook altijd. Het recept naar eigen smaak verfijnen, anders krijg je een gemiddeld mengsel. Dus volgende keer wat meer chili erin.:rolleyes:

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Ik kook ook heel vaak Aziatisch en de Chinezen gebruiken de 5 kruidenpoeder heel vaak in hun gerechten. Dat recept is dus ook een must have.

 

http://www.bluesmoke-bbq.nl/040spices/vijf_kruiden_poeder.php

http://www.smulweb.nl/artikelen/172155/Zelf-chinese-vijfkruidenpoeder-maken

 

En de shoarmakruiden zijn ook een aanrader:

 

http://www.kookjij.nl/recepten/shoarmakruiden-zelf-mengen

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Voor goedkope kruiden raad ik iedereen aan om bij Turkse winkeltjes (buurtsupers) te kijken. Hebben vaak grote verpakkingen voor heel weinig.

500 gram shoarmakruiden voor 3 euro bijvoorbeeld.

 

Het is verbazend wat er in de supermarkt wordt gerekend voor kruiderij. 2 euro voor 8 gram gevriesdroogde peterselie is een kiloprijs van 250 euro ..... volgens mij wordt daar iemand pissend van het lachen heel erg rijk van ;-)

 

Een beetje prijsbewust persoon (en kruiden grootverbruiker zoals ik) loopt daar met een boogje omheen naar inderdaad de Turkse winkel op de hoek. Kwam laatst bij Flying Tiger zakken voor 2 euro tegen http://www.flying-tiger.nl/wonen/kruiden_en_etenswaren.html 50 of 80 gram afhankelijk van de kruiderij. De kiloprijs voor basilicum is daar dan 25 euro. Als je dat bij de Appie haalt dan betaal je daar 145 euro per kilo voor (1,49 voor 11 gram).

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Een dorpje verder in Spanje zit een Marokkaanse winkel en die heeft hele lekkere kruiden tegen een lage prijs. Ook lekkere curry\kerrie en nog veel andere lekkernijen, zoals honing.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...