Ga naar inhoud
GENEGEERD

Zelf kruidenmengsels maken


FincaInSpanje
 Share

Recommended Posts

Ik ben ooit 4 jaar bij een specerijenhandel gewerkt en de recepten zijn altijd publieksgeheim. Veel Mengerij medewerkers die er jaren werkten wisten natuurlijk veel recepten uit hun hoofd of pasten deze aan naar eigen smaak. In de voedingsmiddelen industrie wordt ook overbodig veel zout gebruikt, want zout is relatief goedkoop. (zoals water bij de sauzen). Ik weet nog dat kipkruiden 70% zout was, speklapjeskruiden 50% en marinademix 30%. Veel mensen denken ook dat bijvoorbeeld kerrie een specerij is, maar het is gewoon een mengsel van verschillende kruiden.

 

Ik heb een leuke site gevonden waar je dus zelf je mengsels kunt maken. Dan ben je gelijk van het zoutprobleem af.

 

http://www.dekooktips.com/warenkennis/kruidenmeng.htm

 

Misschien hebben anderen nog leuke mengsels die je wilt delen.

 

http://allrecipes.com/recipes/herbs-and-spices/spice-blends/

  • Leuk 6
Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Voor goedkope kruiden raad ik iedereen aan om bij Turkse winkeltjes (buurtsupers) te kijken. Hebben vaak grote verpakkingen voor heel weinig.

500 gram shoarmakruiden voor 3 euro bijvoorbeeld.

Link naar reactie
Share on other sites

Ik kook ook heel vaak Aziatisch en de Chinezen gebruiken de 5 kruidenpoeder heel vaak in hun gerechten. Dat recept is dus ook een must have.

 

http://www.bluesmoke-bbq.nl/040spices/vijf_kruiden_poeder.php

http://www.smulweb.nl/artikelen/172155/Zelf-chinese-vijfkruidenpoeder-maken

 

En de shoarmakruiden zijn ook een aanrader:

 

http://www.kookjij.nl/recepten/shoarmakruiden-zelf-mengen

Link naar reactie
Share on other sites

Voor goedkope kruiden raad ik iedereen aan om bij Turkse winkeltjes (buurtsupers) te kijken. Hebben vaak grote verpakkingen voor heel weinig.

500 gram shoarmakruiden voor 3 euro bijvoorbeeld.

 

Het is verbazend wat er in de supermarkt wordt gerekend voor kruiderij. 2 euro voor 8 gram gevriesdroogde peterselie is een kiloprijs van 250 euro ..... volgens mij wordt daar iemand pissend van het lachen heel erg rijk van ;-)

 

Een beetje prijsbewust persoon (en kruiden grootverbruiker zoals ik) loopt daar met een boogje omheen naar inderdaad de Turkse winkel op de hoek. Kwam laatst bij Flying Tiger zakken voor 2 euro tegen http://www.flying-tiger.nl/wonen/kruiden_en_etenswaren.html 50 of 80 gram afhankelijk van de kruiderij. De kiloprijs voor basilicum is daar dan 25 euro. Als je dat bij de Appie haalt dan betaal je daar 145 euro per kilo voor (1,49 voor 11 gram).

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...