Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Eilenbach

Lid
 • Aantal items

  13
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

28 Uitstekend

Over Eilenbach

 • Titel
  Jr. prepper

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee
 1. Nadat ik aan de hand van dit forumbericht enthousiast was geworden over koopeenkoe.nl heb ik eigenlijk meteen besteld. Achtergrond is dat we onze vleesconsumptie aan het verminderen zijn en als we vlees kopen dat van voormalig vrolijke beestjes moet komen (lees biologisch, scharrel, drie sterren). Bovendien heb ik het idee (terecht of onterecht) dat veel zogenaamd biologisch supermarktvlees enkel dit label krijgt omdat het voer biologisch is en er anders wordt omgegaan met medicijnen, maar dat er verder niet veel is veranderd in de keten van de stal naar de klant qua diervriendelijkheid etc.
 2. Google en/of Google gerelateerde sites en diensten zijn traag op het moment. Zo zie je maar weer hoe afhankelijk we allemaal geworden zijn van 1 gigant :-)
 3. Los van of de locatie wel zo handig is gekozen juich ik het gebruik van windenergie in plaats van of als aanvulling op fossiele brandstoffen toe. Ik moet er niet aan denken dat we door onze gasverslaving afhankelijk worden van bijvoorbeeld een land als Rusland.
 4. Een eeuwigheid geleden geleerd tijdens vakantiewerk bij HAK: in B-merken werd de mindere kwaliteit gestopt, behalve voor het AH-huismerk, in die potten zat exact hetzelfde. Maar goed pakweg 30 jaar later zal het wellicht hetzelfde gaan, hoewel ik vermoed dat andere Supermarktketens ondertussen ook geleerd hebben met hun spierballen te rollen naar leveranciers. Hangt dus van de wens of de macht van de klant af wat er in de verpakking komt?
 5. Zonet even aan een ervaren moestuinier gevraagd hoe het zit met venkel: het is een lange dagsplant dus diep in juni planten was het antwoord. Een vlugge Google: http://www.moestuintips.nl/groenten/bol_knol_gewassen/knolvenkel/knolvenkel.php "Venkel is een zogenaamde lange-dag plant, en gaat dus bloeien bij een langer wordende dag (voorjaar/zomer). Het risico van doorschieten neemt sterk af als we zaaien na 21 juni, dus als de dagen korter worden. De voorjaarsteelt vereist dus ofwel hele gunstige groeiomstandigheden zodat de knollen groot genoeg worden voordat de bloei intreed, ofwel het g
 6. Ach ze hebben lekker spul Venkel is bij mij ook doorgeschoten trouwens; waarschijnlijk te vroeg geplant. Ga het gewoon weer proberen, je kan de uitschieters altijd nog door de salade gooien.
 7. Ja om die reden kon ik het niet laten liggen Biologische teelt trouwens op de kop getikt bij een biologisch dynamische moestuin hier in de buurt die in het seizoen elke woensdag en zaterdag een stalletje hebben. Slakken schijnen de schurft aan knoflook te hebben.
 8. Leuke topic! Het kriebelt inderdaad flink. Afgelopen maanden mijn stukje moestuin uitgebouwd naar de slootkant zodat ik nu 4 vakken van 2x3m en 2 vakken van 2x2m. Fijn voor een zes vaks vruchtwisseling. Vorig jaar (mijn eerste jaar) een aantal wijze lessen geleerd (zware rivierklei en worteltjes. Vraat door slakken, vogels, muizen, woelmuizen, ratten, watervogels, insecten het leek wel een jungle. En stamslabonen blijven laag, zit je dan met je mooie nieuwe glimmende tonkinstokken. Opbrengst erwten te laag, dus dit jaar alleen capucijners. Etc.) In een ander topic stond een aanbieding van
 9. Natuurlijk enkel bedoeld voor water distilleren http://www.brouwmarkt.nl/smartstill-basic-niet-regelbaar-p-5003812.html als dit te duur is kan je met een snelkookpan en wat koperwerk vrij makkelijk een distilleerketeltje maken. Die smartstill werkt als een tierelier, wel altijd de voorloop wegkieperen. De snelkookpan vond ik te link worden (op het fornuis, open vuur, eh alcoh.... waterdamp ). Nu alles aan de wilgen gehangen, wellicht in de toekomst bij vrienden in Frankrijk hun overschot aan pruimen omzetten in wat lekkers. Volgens mij zijn ze daar wat relaxter in de regelgeving.
 10. Het is verbazend wat er in de supermarkt wordt gerekend voor kruiderij. 2 euro voor 8 gram gevriesdroogde peterselie is een kiloprijs van 250 euro ..... volgens mij wordt daar iemand pissend van het lachen heel erg rijk van ;-) Een beetje prijsbewust persoon (en kruiden grootverbruiker zoals ik) loopt daar met een boogje omheen naar inderdaad de Turkse winkel op de hoek. Kwam laatst bij Flying Tiger zakken voor 2 euro tegen http://www.flying-tiger.nl/wonen/kruiden_en_etenswaren.html 50 of 80 gram afhankelijk van de kruiderij. De kiloprijs voor basilicum is daar dan 25 euro. Als je dat bi
 11. Als je wilt bakken of frituren met olie is volgens mij het belangrijkste om te weten (naast houdbaarheid) op welke temperatuur de omzetting naar minder plezierige stoffen gaat plaatsvinden (rookpunt). Met veel in de supermarkt verkochte olie kan je beter je sla aanmaken. Voor bakken en frituren ben ik overgestapt op arachide-olie. Iets duurder, maar een goed verkrijgbare neutrale olie. http://nl.wikipedia.org/wiki/Rookpunt
 12. Hoogvliet supermarkt verkoopt Farmlight 1L voor 1,59. Vandaag zag ik dat ze ook nog eens een dubbeltje minder zijn 1,49 in het aanbiedingenhoekje Let wel op, ik moest wat moeite doen voor dat dubbeltje omdat de kassa het aansloeg op 1,59.... Maar ja elk dubbeltje telt
×
×
 • Nieuwe aanmaken...