Ga naar inhoud
GENEGEERD

Night Vission verrekijkers


cool+

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

De goedkope types zijn zeer beperkt in hun mogelijkheden. 'k Heb er eentje gehad, maar daarmee door het bos gaan lopen is gewoon niet te doen.

Vanaf een stationair punt een beetje om je heen kijken gaat nog net. Het nadeel is ook dat er redelijk wat licht in je oog valt, waardoor het normale nachtzicht weer aangetast wordt. Uiteindelijk heb ik de mijne verkocht en laat m'n ogen goed wennen aan het donker en gebruik m'n oren. Een hoofdlampje met rode leds is een zeer goedkoop en prima alternatief voor als het echt eens pikkedonker is.

 

Als je serieus 's nachts wil kijken zonder gezien te worden, ben je inderdaad een hoop geld kwijt en voldoet zo'n goedkope kijker van 200 euro niet, zit je meer vanaf 2000 euro te kijken.

De apparatuur die bv. door defensie wordt gebruikt en je ook zo mooi in hollywood films ziet, FLIR kijkers, zijn helemaal onbetaalbaar, je bent dan zo 10.000 kwijt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn vrouw zegt altijd; Wat moet je met een nachtkijker,s'nachts lig je in bed !

Ik heb al verschillende van die dingen gehad Ex Defensie.Deze oudere types van Gen 1-2-3 zijn er genoeg te koop..Een heel mooi item is de OLDELFT PB4DS(Nederlands) en de FERO 51 enz enz.

Prachtige kijker (PB4DS)en kan vandaag de dag nog goed mee komen.Helaas groot en lomp(met accu en lamp).Wordt geregeld aangeboden tussen 800 en 1500,00 Euro.

Wat echter veel mensen niet weten is dat al die buizen( restlicht en IRTubes) maar een x aantal branduren hebben!En gevoelig zijn voor stoten en niet gebruiken.

Dit geld zo;n beetje voor alles wat aangeboden wordt.In de goedkopere zit gewoon goedkope Rommel(De onderdelen)

Er bevind zich op marktplaats echter een person die voor hele nette bedragen prachtig spul bouwt !!!Volgens mij zit ie in OUDE PEKELA.

 

Ik hen mijn PB4DS gelukkig nog kunnen verkopen!Want ook deze is door niet gebruiken helaas aan een service beurt toegekomen!

En dan heb je het problem.........ONDERDELEN Heb je ze eindelijk gevonden(Heel duur) dan moet je nog iemand vinden die het wil en kan doen.

Het Russische spul zeg ik niets over.Goed, maar .....vul maar in.Dan zijn er ook nog kijkers(Geweer) waar men van zegt dat ze geproduceert zijn bij CARL- Zeiss OOST DUITSLAND (in de DDR) .Gewoon Lariekoek.

Veel van dat oud spul moet ook uitelkaar wegens Vet wat zich afgezet heeft op de Tube.Dit door opslag en Temparatuur verschillen.Ik heb al genoeg van die dingen gereinigt en dat scheelt 60% van je zicht.

 

Bespaar jezelf de moeite en ellende(Financieel) en infomeer eens naar die gast op marktplaats.Ik ken kem niet maar weet dat ie goed werk leverd en eerlijk is.

Er is ook een oudere man die nachtkijkers aanbied maar die is veeeeeeel te duur.Wel een perfectionist.Maar dat zijn beide volgens mij

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 maanden later...

Er is toch al heel veel over geschreven op dit forum.

Heb je de zoekfunctie al gebruikt?

 

Op internet is er voldoende om dagen te kunnen lezen.

Aangezien de meeste toch zo eigenwijs zijn dat ze een samenvatting niet willen geloven en het zelf willen uitzoeken is hier even iets vertellen redelijk zinloos?

 

Als je niet een paar duizend euro hebt uit te geven mag je er niet teveel van verwachten.

Er zijn genoeg mensen die apparaten van enkele duizende euro's waardeloos vinden.

Laten we zeggen dat het specialisten gereedschap is.

Voor de meesten is het niet de moeite waard.

Zelf er door kijken (SC ?), veel lezen, en een zak geld dan komt het best goed.

 

Prep ze,

K a n s

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...
Van deze OLDELFT PB4DS heb ik ook nog een paar liggen. Ook nog de duo 1 op 1 kijker met headset waar je mee rijden mag. Ik geloof de pg1ms.

Mogen trouwens wel wat weg mocht daar interesse voor zijn.

Gr Jan

 

Hallo Jan zou je eens een paar foto's kunnen plaatsen van de kijkers die je hebt liggen?

Veel mensen verwarren de PB4DS met de Fero 51 of Fero52.

Laatst genoemde Fero's zijn beslist geen PB4DS kijkers.Ook niet kwa kwaliteit.

PB4DS odelft.jpg.56a77de91546b93770b2f01338eac919.jpgoldelft.jpg.1c91e50af01cde18b41a8b01daf8517a.jpg

 

Fero 51 fero-51-7.jpg.e6ff547a31e3d44f3803b9ed91bbd85f.jpg

 

Fero 52 Fero52-2.jpg.ee2e020967590f1cfa67f09399d7e2a8.jpg

 

Voor zover ik het weet is de Echte PB4DS een Nederlands Fabrikaat.Later overgenomen door Andere fabrikant.En zodoende op verschillende plaatsen geproduceerd.

Er zijn trouwens ook veel onderdelen uitgewisseld tussen de Fero's. Deze kijker werd ontwikkeld door het Nederlandse Old Delft, en de Duitse Siemens en Eltro.

Dus drie fabrikanten.Naar mijn wetens waren de Old Delft van betere kwaliteit.Er zit dus wel degelijk verschil in de Duitse en Nederlandse productie.

 

Mocht ik mij vergissen dan is Verdere Info welkom.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 5 jaren later...

Wat is je doel? Will je in de nacht rondlopen, kun je beter je ogen trainen. Will je auto rijden zonder licht in volle duisternis, dan heb je een night vision van minimaal 6000 euro. Je moet er mee trainen en ze zijn heel gevoelig. Ben die dingen is het echt een is geen. Will je s nacht zien of er dieren of mensen zijn, dan kun je ook na thermal vision kijken, je heb goede vanaf 2000 euro. Heel veel geld voor maar 1 functie. 

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...
  • 1 jaar later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...