Erny Geplaatst: 2 december 2015 Delen Geplaatst: 2 december 2015 En waarom je Mosterdzaad beter niet heel dicht op elkaar in een kweekbakje met potgrond kunt voor zaaien (had toch een leeg rijtje over)... Laat wel erg goed de groeikracht zien van mosterdzaad. Er beweegt iets onder de grond: 14 uur later, totale aardverschuiving!! En weer 10 uur later: En een paar dagen daarna: Verder heb ik ooit nog eens Mais voorgekiemd, dat moest ook erg lekker zijn... maar na proeven waren de intens zoete minimaisjes mij echt teveel van het goede. Denk wel dat het lekker door een salade oid is. Kiemgroentes ook een goede manier om van het teveel aan (zelfgeoogst) zaad af te komen en werkt gelijk als kiemtest. En tot de ontdekking gekomen dat het plaatsen van foto's op dit forum best wel wat tijd neemt... (Heb in de tussentijd naar 4 muziekdocu's "geluisterd" (zo af en toe even gegluurd... Van Procal Harum, naar Dusty Springfield naar Queens of Jazz tot Jimmy Hendrix nu. ) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aalawok Geplaatst: 2 december 2015 Delen Geplaatst: 2 december 2015 @Erny, hoe heb je het mais tot kieming gekregen? Ik las ooit eens de tip dat je gedroogde korrels -zoals uit de supermarkt voor popcorn- ook kan laten kiemen, maar mijn drie pogingen zijn op niets uitgelopen.... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Erny Geplaatst: 2 december 2015 Delen Geplaatst: 2 december 2015 @Aalawok Toendertijd heb ik mais gebruikt die ik zelf geoogst had. Dus die was onbehandeld. En had ze in zo'n glazen kiembakje met roostertje (roostertjes gaan wel erg snel kapot, kunnen blijkbaar niet tegen water.) waar ze ook steeds wat in het water liggen zodat ze kunnen wellen. Dat is toen op die manier gelukt. Werden mooie kleine mini maisplantjes met de zoetheid van een hele kolf. Maar misschien kan het ook op de "Pot met gaas" manier maar dan krijg je geen mooie rechte maiskiemen. Denk wel dat de mais ook het best eerst iets van 24 uur in water geweekt kan worden. Of de popcornmais uit de winkel ook kiemt weet ik niet. En de maiskorrels die je koopt om te verbouwen is veelal met antischimmel behandeld waardoor je die ook beter niet kunt opeten. De nakomelingen daarvan kan je dan weer wel gebruiken. Brengt me op het idee om straks ook wat mais te kiemen, gelijk weer een goede kiemtest voor de (zelf geoogste) blauwe popcornmais.. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
vheeswijk Geplaatst: 2 december 2015 Delen Geplaatst: 2 december 2015 Ik zie nu pas dat er twee draadjes over kiemen zijn. Deze en die andere. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.