Ga naar inhoud
GENEGEERD

Vlees in blik


Jester

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 193
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Gast Sandokan

de geperste vleessoorten in blik (ham, corned beef, smek, ontbijtworst) zijn redelijk te pruimen

maar ik vind die blikken van struik verschrikkelijk goor, zit vaak ontzettend vies vet vlees in

daar ga ik echt van over mn nek

 

Sandokan

Link naar reactie
Delen op andere sites

de geperste vleessoorten in blik (ham, corned beef, smek, ontbijtworst) zijn redelijk te pruimen

maar ik vind die blikken van struik verschrikkelijk goor, zit vaak ontzettend vies vet vlees in

daar ga ik echt van over mn nek

 

Sandokan

 

Lekker is anders inderdaad, maar ik weet uit ervaring dat als je echt honger hebt, die zooi best weg te krijgen is:)

Link naar reactie
Delen op andere sites

gisteren in duitsland even boodschappen gedaan. bij de real supermarkt hebben ze deze week in de aanbieding voor 1,49 euro blikken rundvlees en varkensvlees en nog een soort(geloof kalkoen).

ik heb een paar blikken rundvlees meegenomen.

inhoud 400 gram rindfleisch im eigenen saft, 97% rindfleisch,meersalz,speisewürze,gewürze. houdbaarheidsdatum 24-11-2015

de real is trouwens voor onze doeleinden fantastisch. zeer grote supermarkt en de spullen van hun eigen merk zijn erg goedkoop. real zit overal in duitsland maar ik ga meestal naar bocholt net over de grens bij arnhem.

groeten, odessa1944

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 maanden later...
Ik weet niet wat voor olie dat is, maar sommige olie mag niet te heet worden. Dan worden er allerlei stofjes geproduceerd die niet echt gezond zijn.

Eventueel kun je wat water bijvoegen. Bij voldoende water wordt de temperatuur niet hoger dan 100 graden.

Olijfolie, zonnebloemolie of water.

 

Olijfolie wordt schadelijk bij langduring verhitten op 150-200 graden

Zonnebloemolie is meen ik niet geschikt om te verwarmen.

 

Er zit uiteraard een sterke vissmaak aan die olie. En stukjes vis.

Zeven door een koffiefilter en als lampenolie of aanmaakolie gebruiken....?

Link naar reactie
Delen op andere sites

In mijn prepvoorraad zit nog vrij weinig vlees (paar blikken corned beef) dus ging vandaag maar eens kijken bij de Lidl. Daar kost een blik (ongeveer 800 gram) met Rundvlees in jus maar liefst 5,99 euro. Ik schrok daar eigenlijk wel van, behoorlijk aan de prijs!

800gram netto of uitgelekt?

 

Ging vervolgens even googelen en zag dat er veel slagers zijn die (hun eigen) vlees in blik verkopen, zoals deze Keurslager, deze slager en deze.
Nogal niets zeggende prijzen.

Hoeveel vlees bevat zo'n literblik bij de slager? Misschien maar een halve liter?

 

Maar op deze manier loopt het aardig in de papieren als je pakkumbeet een kilo of 25 ingeblikt vlees wilt.
Tja, inblikken kost geld.

Buiten het vlees krijg je saus, blik, vaak al gebakken/gekookt, extra uurloon. Je spaart later wel brandstof uit.

http://www.voordeelmuis.nl/cgi-bin/v.cgi?a=q&q=kipfilet

Als een kilo kipfilet 8 uur kost dan kun je niet verwachten een kilo ingeblikte kipfilet voor 5 euro te kopen

 

 

 

Hoe doen jullie dit? Of beter om vlees te laten staan en meer op de peulvruchten, pasta, rijst en groente in blik te richten?
Eenzijdig eten gaat tegenstaan na een paar weken. Dus niet alleen de allergoedkoopste groentes.

Mijn mening: 10 soorten groenten. Rijst. Griesmeel. Saroma, pannekoekenmix, broodmix, spaghetti, macaroni, sauzen in poedervorm, sardines, makreel, verschillende smaken soep, bonen in tomaten saus, vruchten uit blik etc

 

Zelf conserveren.

 

Lees eens een kookboek voor vegetariers....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die lupack zooi heb ik ook. Is niet heel erg lang houdbaar. Jaartje of 1-2 dacht ik. Maar een paar van die pakjes per jaar gebruik je vast wel.
Koop bv 50 pakken. En eet gewoon van die voorraad. Wel steeds aanvullen!

Op die manier heb jij bij de start van de crisis verse producten waarmee je toch de eerste 2 jaar kunt overbruggen.

 

Prijs per kg is niet de enige maatstaf.

Sommige merken zijn puur vlees, andere merken mengen wat 'vulmiddel' door de gehaktbal.

Je moet wel een dag leven op een maaltijd. Als het niet vult omdat het nep vlees is,moet gaan snacken. Dat kost ook voorraad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ga ff gezellig met Dutch mee

 

 

Ik vind dit een razend boeiend onderwerp. Vlees is of beperkt verkrijgbaar of beperkt houdbaar.

 

Ik herinner me nog heel goed een fragment uit een film (i am legend) waarin een vrouwelijke tegenspeelster van Will Smit uitsprak dat ze ergens "Bacon" (ontbijtspek) in zijn vooraad had gevonden.

Nou, dat leek me zoiets idioots: dat heb je gewoonweg niet meer voorhanden als er een SHTF scenario heeft plaatsgevonden. Je houdt dat gewoonweg niet meer goed in zo'n situatie.

Totdat ik hierop kwam:

 

Ik heb het net zo voorbereid als zij doet, maar heb het zooitje geweckt in plaats van 'pressure canning'.

anderhalf uur op 100 graden doodt de bacteriën ook wel.

Onlangs een pot geopend die ik ruim 1 jaar geleden heb geweckt: geen smaakverschil, prima en lekkere bacon: gewoonweg heerlijk in de pannenkoek!

 

Naar mijn idee blijft dit ook na een aantal jaren nog goed genoeg om te eten. Ik ga binnenkort dus weer eens flink inslaan.

(Kleine tip: de plakjes moeten niet te dun zijn. Indien mogelijk: laat de plakjes wat dikker snijden)

Echt een oppepper in een SHTF scenario! (en als je een keer geen bacon in je voorraad(koel)kast hebt)

Wat kost wecken buiten het product dat je weckt?

Potten, deksels, apparatuur, etc?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Weckpotten zijn momenteel helaas in de mode, voor sfeerlichten ed. Bij de kringloopwinkel kosten ze ong 1,- pst maar zijn daarom steeds minder te vinden. De Welkoop verkoopt ze ook (ook losse klemmen en ringen) of zelfs Ikea.. Bij de potten van het merk Weck heb je ringen en klemmetjes nodig bij sommige andere merken alleen de rubberen ringen..omdat de klemmetjes dan al aan de pot zitten. Je kunt er een speciale (dure) weckpan voor kopen, maar in een gewone hoge soeppan lukt het ook.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ga ff gezellig met Dutch mee

 

 

Ik vind dit een razend boeiend onderwerp. Vlees is of beperkt verkrijgbaar of beperkt houdbaar.

 

Ik herinner me nog heel goed een fragment uit een film (i am legend) waarin een vrouwelijke tegenspeelster van Will Smit uitsprak dat ze ergens "Bacon" (ontbijtspek) in zijn vooraad had gevonden.

Nou, dat leek me zoiets idioots: dat heb je gewoonweg niet meer voorhanden als er een SHTF scenario heeft plaatsgevonden. Je houdt dat gewoonweg niet meer goed in zo'n situatie.

Totdat ik hierop kwam:

 

Ik heb het net zo voorbereid als zij doet, maar heb het zooitje geweckt in plaats van 'pressure canning'.

anderhalf uur op 100 graden doodt de bacteriën ook wel.

Onlangs een pot geopend die ik ruim 1 jaar geleden heb geweckt: geen smaakverschil, prima en lekkere bacon: gewoonweg heerlijk in de pannenkoek!

 

Naar mijn idee blijft dit ook na een aantal jaren nog goed genoeg om te eten. Ik ga binnenkort dus weer eens flink inslaan.

(Kleine tip: de plakjes moeten niet te dun zijn. Indien mogelijk: laat de plakjes wat dikker snijden)

Echt een oppepper in een SHTF scenario! (en als je een keer geen bacon in je voorraad(koel)kast hebt)

 

Wil ik ook wel proberen maar in het filmpje doet ze de bacon inpakken.

Doe jij het gewoon los in een pot en dan volgooien met een bouillon ofzo?

En kan het ook eerst gebakken worden of weck jij het rauw?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wil ik ook wel proberen maar in het filmpje doet ze de bacon inpakken.

Doe jij het gewoon los in een pot en dan volgooien met een bouillon ofzo?

En kan het ook eerst gebakken worden of weck jij het rauw?

Ik heb de bacon zelf ook op bakpapier gelegd en in de potten gedaan, daarna in een grote pan gedaan met deksel (tot 3/4 van de weckpot met water gevuld ) en toen het water ging koken 90 min aan de kook gehouden.

Nu maar kijken hoelang het houdbaar blijft (als we dat halen;)).

De bacon zonder garing op het bakpapier leggen (bacon van de lidl 0,89 cent per pakje).

Link naar reactie
Delen op andere sites

@backschless Waarom op bakpapier? Kan het niet gewoon los in die pot gepropt worden?

Ik vind het een veiliger idee als het eerst voorgebakken ofzo is maar dat is denk ik psychisch.

Het papier is om de spek makkelijker uit de potten te krijgen, dan heb je vellen papier op elkaar met lappen spek en dan zit de spek niet in en aan mekaar gekleefd.

De spek is ongebakken en die gaard tijdens het kookproces (90 min op 100graden en de inhoud staat na afloop te borrelen) , tevens komen de vetten vrij uit de spek (dit vet verlies je als je het eerst bakt) en die helpen ook met conserveren, naderhand kan je het vet gebruiken om te bakken.

De geweckte spek kan je als je alles uit de pot haald ook nog bakken voor consumptie.

Ik had er zelf veel plezier in om dit te doen alleen wordt het wel een vettige boel:o.

Veel plezier ermee en weck ze.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Weckpotten zijn momenteel helaas in de mode, voor sfeerlichten ed. Bij de kringloopwinkel kosten ze ong 1,- pst maar zijn daarom steeds minder te vinden. De Welkoop verkoopt ze ook (ook losse klemmen en ringen) of zelfs Ikea.. Bij de potten van het merk Weck heb je ringen en klemmetjes nodig bij sommige andere merken alleen de rubberen ringen..omdat de klemmetjes dan al aan de pot zitten. Je kunt er een speciale (dure) weckpan voor kopen, maar in een gewone hoge soeppan lukt het ook.
1 euro voor een pot is de prijs van veel groenten uit blik/pot.

Wecken lijkt dan duurder uit te vallen.

Vlees kopen is ook duur. prijs v/d pot en energie erbij tellen en het is waarschijnlijk duurder dan kant-en-klaar kopen.

 

Wecken lijkt mij alleen voordelig als je zelf kweekt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@backschless Waarom op bakpapier? Kan het niet gewoon los in die pot gepropt worden?

Ik vind het een veiliger idee als het eerst voorgebakken ofzo is maar dat is denk ik psychisch.

De bacterieen sterven bij 100 graden . Bakken bij een hogere temperatuur zal dat niet verbeteren. Wel versnellen.

Buiten het bacterie verhaal ben ik wel van mening dat alles wat je weckt zo gaar mogelijk moet zijn.

Nu heb je een overvloed energie tot je beschikking. Tijdens een crisis is dat waarschijnijk heel anders.

Het zou dus ideaal zijn dat je het spek koud uit de pot kunt eten in geval van nood.

Opwarmen kost altijd minder energie dan bakken/koken.

Een grondige bereiding heeft meerdere voordelen.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Richard Friesland
1 euro voor een pot is de prijs van veel groenten uit blik/pot.

Wecken lijkt dan duurder uit te vallen.

Vlees kopen is ook duur. prijs v/d pot en energie erbij tellen en het is waarschijnlijk duurder dan kant-en-klaar kopen.

 

Wecken lijkt mij alleen voordelig als je zelf kweekt.

Je moet de prijs die na de SHTF gerekend word in gedachte houden

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...