Bolo Geplaatst: 17 juni 2012 Delen Geplaatst: 17 juni 2012 Tegen onmogelijke prijzen. 1,75 per 25 gr. Ze komen er wel uit Verstuurd van mijn GT-I9100 met Tapatalk Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Ivan Geplaatst: 17 juni 2012 Delen Geplaatst: 17 juni 2012 Laatst deze gegeten...ik vond het vies, net hondenvoer (alsof ik weet hoe dat smaakt, maar dat idee kreeg ik erbij). En slechts 1 jaar houdbaar in mijn geval.... Ik heb eens hondenvoer gegeten...dat viel mij reuze mee;) Je kan er best wel een stoofschoteltje mee maken. Een snackbar maakte vroeger de lekkerste stoofschotel van chappie. tot de warenkeuringsdienst er achter kwam. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
JohnRambo Geplaatst: 17 juni 2012 Delen Geplaatst: 17 juni 2012 Op YouTube zijn veel handleidingen te vinden hoe je beef jerky maakt. Ik vind het wel lekker. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
dR3 Geplaatst: 17 juni 2012 Delen Geplaatst: 17 juni 2012 Tegen onmogelijke prijzen. €1,75 per 25 gr. Ze komen er wel uit Verstuurd van mijn GT-I9100 met Tapatalk Zelf maken! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Rodin Geplaatst: 17 juni 2012 Delen Geplaatst: 17 juni 2012 Ik heb eens hondenvoer gegeten...dat viel mij reuze mee;) Je kan er best wel een stoofschoteltje mee maken. Een snackbar maakte vroeger de lekkerste stoofschotel van chappie. tot de warenkeuringsdienst er achter kwam. En... kreeg je er een mooie, glanzende vacht van? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
zwellever Geplaatst: 17 juni 2012 Delen Geplaatst: 17 juni 2012 Ik zout ieder jaar een of twee hammen volgens volgend recept; http://www.smulweb.nl/artikelen/153078/Het-zouten-van-ham Wel met de volgende aanvullingen; Ik koop een complete achterpoot en leg hem in een bak waar het vocht uit kan lopen, de bout is bij mij geheel bedekt met zout en ligt een week of drie,ipv die paar dagen,na wat ervaring zie je van zelf wanneer de ham klaar is voor verdere behandeling.Sommige mensen injecteren een dikke ham ook nog eens met pekelwater voor het versnellen van het proces. Bij het tweede deel van het recept gebruik ik meer suiker en knoflook en minder balsamico azijn als aangegeven en laat het vet smeerseltje met de componenten een beetje opstijven om het er lekker dik op te kunnen smeren,daarna een paar dagen drogen in de buitenlucht en daarna binnenshuis verder drogen,in een kussensloop aan een haak,niet liggend dus. Pas wel de genoemde hoeveelheden aan aan het gewicht van je bout en aangezien ik wel vaker zout,heb ik hiervoor een bak met twintig kg grof zout,dat bederft sowieso niet Het beste kun je dit doen in de winter/herfst ivm minder kans op bederf tijdens het bereidingsproces. Zo'n ham is goed een jaar te bewaren,daarna ook nog eetbaar maar wordt het vet wat ranzig,wat je er gewoon af kan snijden trouwens. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.