Stuudje Geplaatst: 5 april 2014 Geplaatst: 5 april 2014 Ik zocht juist die hardere hartkeks, zoals Bever ze heeft. Die van Globetrotter breken te vaak in de rugtas en ik vindt ze te bros en zoet. Ik maak ze nu zelf, goedkoper dan Bever en lang genoeg houdbaar, ik hoef ze immers geen jaaaaren te bewaren. En anders gaan er volkoren tarwebiscuits mee of Lidl crackers. Ligt er een beetje aan waar ik heen ga en hoelang ik onderweg ben. Quote
Lindaja Geplaatst: 5 april 2014 Geplaatst: 5 april 2014 honing kruid uit de tuin als je er wat meer smaak aan wil toevoegen voor je het eet Quote
Flos Geplaatst: 5 april 2014 Geplaatst: 5 april 2014 @Stuudje bij scheepsbeschuit gaat het erom dat het heel lang houdbaar is en in jou recept zit boter , dus heel lang houdbaar zal het niet zijn (in ieder geval geen jaar(en) en wat ook heel belangrijk is het feit dat men die scheepsbeschuit dus een paar keer bakt zodat echt alle vocht eruit is en je een heel droog en compact geheel krijgt gr will Volgens mij is 8 gr. boter te verwaarlozen op 1kg bloem . Het zou nog beter gaan met zuiver plantaardige vetstof . Als je ze na het bakken droogt in de oven zodanig dat alle vocht verdwijnt moeten ze lang houdbaar zijn . Geert Quote
Stuudje Geplaatst: 5 april 2014 Geplaatst: 5 april 2014 Ik heb er dan ook geen problemen mee Geert. Ze zijn veel te snel op Maar zal ze eens maken met kokosolie. Quote
Flos Geplaatst: 5 april 2014 Geplaatst: 5 april 2014 Ik heb er dan ook geen problemen mee Geert. Ze zijn veel te snel op Maar zal ze eens maken met kokosolie. Ik zou zeggen proberen . En bewaard er eens een paar , een paar maanden en laat het ons weten . Geert Quote
fritsimeel Geplaatst: 5 april 2014 Geplaatst: 5 april 2014 Ik kan mij vergissen. maar zaten dit soort koeken ook niet in de 24 uurs rantsoenen van defensie begin jaren 80? Die "crackers" waren ook kneiterhard.... Quote
Gast Geplaatst: 5 april 2014 Geplaatst: 5 april 2014 Ik kan mij vergissen. maar zaten dit soort koeken ook niet in de 24 uurs rantsoenen van defensie begin jaren 80? Die "crackers" waren ook kneiterhard.... Zijn niet dezelfde, maar waren wel erg lekker ;-) Quote
Flos Geplaatst: 6 april 2014 Geplaatst: 6 april 2014 Ik kan mij vergissen. maar zaten dit soort koeken ook niet in de 24 uurs rantsoenen van defensie begin jaren 80? Die "crackers" waren ook kneiterhard.... Bij ABL zaten die er ook in . En kregen de bijnaam ,, beton koeken ,, Geert Quote
rumble Geplaatst: 6 april 2014 Geplaatst: 6 april 2014 Leuk! Ik heb gisteren een reeks hardkeks volgens genoemd recept gebakkken en die waren heerlijk. Ik heb er wel een beetje suiker bij gedaan voor meer smaak. Gebakken op 200 graden voor 30 minuten. Ze waren hard aan de buitenkant maar binnen nog net niet helemaal. Ze fungeren idiaal als ontbijt in de auto of tijdens werk als tussendoortje. Ze vullen goed. Vandaag maak ik een tweede reeks, hier worden ze al hartkeks genoemd vanwege de hart vorm die ik gebruik. Vandaag bak ik ze 40 minuten op 175 graden. 1 Quote
Stuudje Geplaatst: 6 april 2014 Geplaatst: 6 april 2014 Leuk @rumble! Ben benieuwd hoeveel je er gemaakt hebt. Maak je van de volgende portie een fotootje? Quote
Flos Geplaatst: 6 april 2014 Geplaatst: 6 april 2014 Leuk! Ik heb gisteren een reeks hardkeks volgens genoemd recept gebakkken en die waren heerlijk. Ik heb er wel een beetje suiker bij gedaan voor meer smaak. Gebakken op 200 graden voor 30 minuten. Ze waren hard aan de buitenkant maar binnen nog net niet helemaal. Ze fungeren idiaal als ontbijt in de auto of tijdens werk als tussendoortje. Ze vullen goed. Vandaag maak ik een tweede reeks, hier worden ze al hartkeks genoemd vanwege de hart vorm die ik gebruik. Vandaag bak ik ze 40 minuten op 175 graden. Foto ??? Geert Quote
rumble Geplaatst: 6 april 2014 Geplaatst: 6 april 2014 Zezijn klaar en fotowaardig! Vanmiddag volg de smaaktest en review van mede prepper scratch. Quote
Scratch Geplaatst: 6 april 2014 Geplaatst: 6 april 2014 Zezijn klaar en fotowaardig! Vanmiddag volg de smaaktest en review van mede prepper scratch. LOL, kan niet wachten Quote
Stuudje Geplaatst: 7 april 2014 Geplaatst: 7 april 2014 Mooooie foto, origineel dat idee om het in hartvorm te doen. Ja, met water in de mond zit ik dus wel te wachten op de uitslag van de smaaktest. Komop, ik wil het weten, hoe waren ze? Quote
Scratch Geplaatst: 7 april 2014 Geplaatst: 7 april 2014 Mooooie foto, origineel dat idee om het in hartvorm te doen. Ja, met water in de mond zit ik dus wel te wachten op de uitslag van de smaaktest. Komop, ik wil het weten, hoe waren ze? Morgen geef ik een review, beloofd Quote
Scratch Geplaatst: 8 april 2014 Geplaatst: 8 april 2014 Komt mijn broer op op bezoek: ik heb wat voor je meegenomen, zelfgebakken scheepsbeschuit. [ATTACH=CONFIG]9351[/ATTACH] Ziet er goed uit !! [ATTACH=CONFIG]9352[/ATTACH] Kanonnen, dat is keihard !! [ATTACH=CONFIG]9353[/ATTACH] Dan maar oplossen in een kom met melk... [ATTACH=CONFIG]9354[/ATTACH] Neemt niet eens melk op, stevig koekje !?!? [ATTACH=CONFIG]9355[/ATTACH] In de thee oplossen bied ook geen soelaas Morgen eerst maar even langs de tandarts, ik ben bang dat er een hoekje van mijn kies is afgebroken. LOL. 1 Quote
Raycoupe Geplaatst: 8 april 2014 Geplaatst: 8 april 2014 Komt mijn broer op op bezoek: ik heb wat voor je meegenomen, zelfgebakken scheepsbeschuit. Ziet er goed uit !! Kanonnen, dat is keihard !! Dan maar oplossen in een kom met melk... Neemt niet eens melk op, stevig koekje !?!? In de thee oplossen bied ook geen soelaas Morgen eerst maar even langs de tandarts, ik ben bang dat er een hoekje van mijn kies is afgebroken. LOL. Dan is de scheepsbeschuit precies zoals hij hoort! Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.