Ga naar inhoud
GENEGEERD

Petroleumkachel dubbelbrander waarop je kan koken


Sieggy

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Petroleumkachels stralen best veel warmte af maar ik ben bang dat er niet veel elektrische zijn waarop je ook direct kan koken. Oude Aladdin kachels hebben een plaat bovenop waarop je water kunt koken in een pan of fluitketel, dus ik denk dat je daar beter naar kan zoeken. Deze branden ook nog redelijk zuinig en zuiver, zelfs als je ze vergelijkt met de moderne kachels. Aladdin kachels waren ook voor een lange tijd best goedkoop op marktplaats, maar geen idee of je ze nu ook nog goedkoop kan vinden. Een ander alternatief zou zijn om naast een kachel ook te zoeken naar van die oude petroleum kookstellen die je vaak bij kringlopen kan vinden voor een tientje. Check dan wel even of er nog een lont in zit. 

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

 

2 minuten geleden, Tharifas zei:

Een ander alternatief zou zijn om naast een kachel ook te zoeken naar van die oude petroleum kookstellen die je vaak bij kringlopen kan vinden voor een tientje. Check dan wel even of er nog een lont in zit. 

Deze gebruiken we ook nog af en toe. Nadeel is wel dat die niet heel efficient brandt.

 

Misschien dat een coleman multifuel stove werkt. Deze zal je dan wel moeten voorverwarmen dmv er eerst een beetje spiritus oid in te spuiten. Deze branden heel mooi schoon

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat de topicstarter iets bedoeld als de Zibro RC-32 Petroleumkachel. Die werkt op Petroleum EN twee batterijen puur voor de ontsteking (de nieuwe modellen gebruiken allen vaak stroom voor de ventilator/thermometer). Indien de batterijen het laten afweten kan je met de oude modellen van Zibro ook altijd een aansteker of lucifer gebruiken. De meesten zijn tevens geschikt om een pannetje op te zetten/te koken.

@Sieggy Als je geluk hebt kan je op marktplaats nog een oude Zibro scoren al zijn de prijzen aardig opgelopen ondertussen. Heb zelf vorig jaar een vrijwel nieuwe RCA-68 gescoord voor een klein prijsje.

(Tip: vergeet niet een extra lont erbij te kopen voor SHTF) 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...
  • 3 maanden later...

Met dubbel brander bedoel je waarschijnlijk een Zibro of Toyotomi Kous kachel?

Die zijn wel wat duurder maar van hoge kwaliteit. De batterijen zijn alleen voor de ontsteking!

Ik heb bv de Toyotomi KR47 die geconstrueerd is om op te koken, maar reken op 500 euro en verbruik van 0,4 Ltr per uur.

JapansInterieur1.jpg

aangepast door Albert1249
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...