Ga naar inhoud

Albert1249

Lid
  • Items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Albert1249 won de laatste dag op 13 februari 2023

Albert1249 had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Albert1249's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

3

Reputatie

  1. Even ter aanvulling: Petroleum B walmt naar mijn ervaring veel eerder dan gezuiverde petroleum en lampolie. Lampolie heeft volgens mij een lagere calorische waarde, brand wel schoner maar dus wel lager in de vlam dan petroleum. Maar alle drie zijn dus goed te gebruiken.
  2. Ja, meestal is de capillaire werking van de lont verdwenen. Nieuwe lont is i.d.d het eerste waar je aan kunt denken.
  3. 👍 Great! Bedankt voor het melden even. Veel plezier met je 2pits!
  4. Ik zie dat je je kijkglaasje mist in het stel. Dit is wel noodzakelijk om te monteren. De stellen zijn zo geconstrueerd dat de rookgasafvoer precies berekend is bij een precies passende pan op de pandrager. Dan is de vlamhoogte goed af te stellen ( maximaal) zonder walmen. De 1 2 of 3-pitter is dus puur om de warmtebron aan te passen aan de pangrootte: 1-pitter steelpannetje, 3-pitter grote braadpan/ koekenpan. Je had ook nog een 4 pitter; vroeger hadden ze grote gezinnen en werd er bv water voor de (af) was of zelfs badwater voor in de teil mee gemaakt. Als je het kijkglaasje monteert en de precies passende pan gebruikt kun je vrij hoog komen met je vlam zonder walmen. Deze vlamhoogte moet je wel kunnen halen...
  5. Met dubbel brander bedoel je waarschijnlijk een Zibro of Toyotomi Kous kachel? Die zijn wel wat duurder maar van hoge kwaliteit. De batterijen zijn alleen voor de ontsteking! Ik heb bv de Toyotomi KR47 die geconstrueerd is om op te koken, maar reken op 500 euro en verbruik van 0,4 Ltr per uur.
  6. Misschien heb je al wat gevonden, maar Petroleum is op diverse plaatsen aan de pomp te halen/ krijgen Ook bezorgen meerdere firmas met de tankwagen aan huis. Hendriksbenzine.nl Vijfhuizen DTSputten.nl Putten oliehandelkreuzen.nl Steenwijk leeflanggas.nl Rotterdam Er zitten er nog een paar in Brabant en Limburg...
  7. Toppie! Inderdaad heb je wel flinke pannen nodig voor de 3 pitter. Ik heb er bv m'n 6 ltr snelkookpan op. Je kunt dan de vlammen niet meer zien maar daar is ook het kijkglaasje voor... Nou, hopelijk gaat het met de 2 pitter goed! Groetjes, Albert.
  8. Deze vlamhoogte moet je wel kunnen halen... Je ziet op m'n foto dat de pan de pandrager helemaal bedekt. Dat is bij jou niet zo als ik het zo zie. Is dat trouwens de originele pandrager? De lont is trouwens prima. Ik heb dezelfde. Het luistert echt heel nauw. Als ik een kleinere pan erop zet walmt hij ook op de helft van de vlamhoogte, net als bij jou. ( Wel een lekker vleesje in de pan trouwens! Hmmm...) 😃 Succes.
  9. Het volgende zou kunnen zijn dat je een te kleine pan op een te groot stel hebt staan. Die stellen zijn berekend op dat de pan het hele rooster bedekt. ( dus precies past) Dit ivm de zuurstof opname, die is precies berekend bij het ontwerp. Als je een te kleine pan op een te groot stel zet ; zeg maar een steelpannetje melk op een 3 pitter kan de brander te gemakkelijk zuurstof aanzuigen en zal je pit snel gaan walmen, je kunt hem dus niet hoog zetten ; je zult hem te laag moeten houden om niet te gaan walmen.Dus een 1 pitter voor een steel pannetje, een 3 pitter voor een braadpan/ snelkookpan. Zie ook mijn reaktie op het topic: hoeveel pits 1,2,of 3 van Omamiet. Ik denk dat het wel goed gaat komen. 😁 Succes.
  10. 1- 2-of 3 pits is eigenlijk puur het aanpassen van de warmte bron aan de pan. De stellen zijn zo berekend dat het best een pan kan worden gebruikt die de hele bovenkant bedekt. Dit in verband met aanzuigen van zuurstof. Bij een kleine pan op een groot stel komt er dus eigenlijk verhoudingsgewijs te makkelijk zuurstof bij de brander en zul je sneller walmen krijgen. ( je kunt hem dan dus minder hoog zetten om niet te gaan walmen) De 1 pits dus voor bv een steel pannetje melk, de 3 pitter voor een grote braadpan etc. Vroeger had je hele grote gezinnen met enorme braadpannen, vandaar de 4 pits. Ook werd er natuurlijk water voor de (af) was mee opgewarmd of zelfs badwater voor in de teil.... Wat ik zelf doe is wanneer mogelijk het panrooster omdraaien zodat de pan dichter op de vlampunt kan komen net zoals de gasfornuizen doen. De punt van de vlam is het heetst daar wil je je pan zo dicht mogelijk op hebben... Succes.
  11. Meestal is slecht; laag branden een oorzaak van een oude lont die z'n capilaire werking kwijt is. Lonten die lang in de petroleum hebben gezeten harden uit. Het best begin je dus met nieuwe lonten en verse petroleum. Lampolie kan ook, maar heeft een lagere calorische waarde als petroleum, maar walmt veel minder dan pure peut. Je lont goed vlak afgeknipt houden is belangrijk tegen walmen. Succes.
  12. Wat je beschrijft is meestal een oude lont die lang in de petroleum heeft gezeten en zijn capilaire werking kwijt is. Maar je zegt dat er bijna nieuwe lonten inzitten, heb je die er zelf ingedaan of zitten die er al een tijd ( jaren)in? ( bv van de vorige gebruiker ) Om op zeker te spelen zou ik nieuwe lonten zetten. Ook oude olie kan de oorzaak zijn. Zelf heb ik een 1 en een 3 pitter stel en 2 Toyotomi petro kachels( lont en laser ) Ook heeft lampolie een lagere calorische ( verbrandings) waarde. Maar meestal is het oude lont of oude olie. Begin dus het best met nieuwe lont en petroleum. Daarbij gezegd: lampolie walmt veel minder dan de autenthieke petroleum Je lont goed vlak afgeknipt houden is belangrijk om het walmen tegen te gaan. Ik zelf doe half lampolie half petroleum. Succes.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...