Ga naar inhoud
GENEGEERD

of the grid, mogelijk of utopie ?


FincaInSpanje

Aanbevolen berichten

Zoals velen wss droom ik wel eens van een zelfvoorzienend leven, of the grid.

De grote vraag natuurlijk is, in onze huidige maatschappij is dit mogelijk of een onrealiseerbare droom.

Een andere vraag is in welke mate wil je onafhankelijk zijn en welk comfort wil je desondanks nog hebben.

Je kan natuurlijk een stukje grond zoeken, daar een caravan neerplanten en proberen je ding te doen, niets mis mee voor wie dit wil natuurlijk.

 

Zie je het wat ruimer en wil je bv, een leuke blokhut, toch elektriciteit zonder afhankelijk te zijn, mogelijkheden zijn er, zonnepannelen, een windmolen.

Eigen watervoorziening is nog een ander probleem.

Je eigen groenten kweken, heb je weer plaats voor een groentetuin nodig, ben je vegetarier ok, indien niet en je wil eventueel kippen of konijnen kweken om zelf te slachten, heb je weer de ruimte voor nodig.

 

Kortom, ik denk wil je zelfvoorzienend en comfortabel leven, dat dit sowieso gepaard gaat met een behoorlijke investering.

 

En daar wringt het schoentje, want zoals in mijn geval, en denk in vele gevallen, om te kunnen investeren moet ik geld verdienen, mij kunnen verplaatsen om mijn job uit te oefenen, dus een auto hebben, brandstof kunnen tanken, een verzekering kunnen betalen , enz.

 

Dus vandaar dit topic, en alle reacties welkom, is een leven of the grid een ultieme droom, of is het toch te realiseren ?

 

MVG,

Chris

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 103
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

ja, het kan

ik heb best veel vrienden off the grid,zij wonen allemal buiten de stad,veel in america maar ook een in polen.ze zijn allemaal ook getrouw of samen. een heeft een baan ,de andere doe de homestead.ze hebben flinke wat grond maar in goedkoope gebied,tuinieren en hebben dieren.zij hebben ook een diy houding. en wind en zonenergie samen. eentje heef een eigen water turbine.somige doen aan aquaponics, een paar jagen veel. ze wonen ook op plekken waar andere ook zo leven.

ik denk dat het in nl niet mogelijk is, weet ook dat je huis hier onbewoonbaar verklaar woord als je geen water en/of riol aansluigting heb.ook voor de eigenaar is het dan niet toegankelijk. kijk een tijdje rond, je kun vaak ook als vrijvillig mee doen.je moet hier ook alle je dieren registeren en je mag niet zelf slachten,kortom te veel regels en te dure ground maar genoeg mogelijk buitten de grens.

ik begin in augustus volgend jaar mij eigen homestead ,ook zonder electra en water van de staat, in domenica beetje wegweer voor meeste nederlander.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Ik ben het eens met Mrsjones. Ik denk dat een volledig zelfvoorzienend leven in Nederland heel lastig gaat worden. Op zijn best is het als je ergens een boederijtje hebt waar je een waterput kan slaan, windmolens op je land kan zetten en zonnepanelen over de lengte van het dak. Zodat als het nodig is je het electriciteit en water waarop je bent aangesloten niet nodig is. Dieren mag je wel hebben maar zoals gezegd je mag die niet zelf slachten. (in een shtf situatie is dat vast anders). En de grond is in NL zeker niet goedkoop. In Noord-Oost Groningen maak je de meeste kans maar daar is weinig werkgelegenheid, tis niet voor niets dat de grond en de huizen daar goedkoper zijn.

 

Je mag in Nederland vrijwel niets, alles is bepaald door regeltjes waardoor wij n Nederland vrijwel geen bewegingsvrijheid meer hebben. Je mag niet alleen niet slachten, of zonder electriciteit en water wonen, je mag ook niet zomaar jagen. In Nederland is voor 100% off the grid wonen niet mogelijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ongeloofelijk ik had deze groep nog niet gezien.Zelfzijn we ook bezig een leven off grid te starten.We hebben land.N casco huis wat aan de binnenkant nog moet worden afgemaakt(Eind februari word daar n begin mee gemaakt.)Alles moetten we verder nog doen.Staan wel al wat fruit bomen en olijven.Energie word door zonnepanelen verkregen.Voor ons word dit ook echt een nieuw avontuur want we hebben beide geen grote ervaring met tuinieren ofzo.Zal mensen hier zeker op de hoogte houden van de ontwikkelingen daar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmm... Ikzelf denk in eerste instantie dat als er een shtf komt ik eerst met mijn gezin en een paar gelijken volledig verdwijn in de bossen (misschien jarenlang) tot alles (misschien) ooit weer opklaart. Via deze site zoek ik een netwerk van betrouwbare mensen die uiteindelijk samen kunnen komen op een voorafgesproken plek om als een soort ouderwetse stam/gemeente elkaar kunnen helpen een eigen samenleving op te bouwen. Denk daarbei aan mensen die kunnen jagen (ik), voedsel verbouwen, timmeren (ook ik), electriciteit kunnen aanleggen, dieren kunnen verzorgen, beveiliging kunnen regelen (ook ik) en noem maar op... Uiteindelijk heb je elkaar nodig en heeft iedereen zijn eigen specialiteit. Samen sta je sterker.

Graag hoor ik jullie gedachten hierover.

 

Grtz,

 

Jager

Link naar reactie
Delen op andere sites

He jager, mooie gedachte waar ik mij helemaal bij aansluit onder het mom van 'I have a dream'

 

Ik lees veel over de bossen in gaan. Doe ik graag, heerlijk zelfs maar als dat voor jaren is dan volstaat een basic onderkomen niet. Althans zeker niet voor mijn vrouw en kind die niet gewend zijn aan het bos maar aan het westerse comfort cq kamperen? dan wel in de lobby van het Hilton.

Is er geen keuze dan moet zij wel maar dan zitten zij in het bos in een weggecamoufleerd onderkomen, beetje vuur aanhouden maar vooral demotivatie en verveling vrees ik. Daarnaast is het in NL vrijwel onmogelijk om je gedurende jaren te verstoppen in het bos. In de tweede wereld oorlog kon het nog wel getuige 'het verborgen dorp' waar Joodse onderduikers jaren ongemerkt hebben geleefd maar uiteindelijk toch gevonden zijn. In die tijd waren er veel minder wegen en was er nog veel meer 'natuurlijk' bos.

 

Daarnaast zijn er in NL veel te veel monden voor te weinig voedsel, te dichtbevolkt en al die monden zullen er alles aan doen om gevoed te worden dus de jacht op verscholen preppers is geopend. Plus dat het bos waarchijnlijk zwart ziet van de Preppers.

 

Nederland is te klein. Maar je kan ook niet te ver weg. Moet makkelijk en snel aan te rijden zijn, bij voorkeur op 1 tank dus iets in een actieradius van 500 tot 700 km. maar zo licht mogelijk want als je al je preps meeneemt, loop je het risico om ook alles in 1x kwijt te zijn.

 

In mijn preps houd ik rekening met 3 scenario's

- wegwezen vanwege jaren '30 crisis maar dan veel omvangrijker en gevaarlijker door de veel grotere hoeveelheid monden die niet te voeden zijn

- de natuur waarbii NL volledig onderloopt

- op iedere hoek van de straat een chinees militair voertuig met schallende MAO teksten

 

In alle drie de scenario's is timing het lastigst. Wanneer vertrek je? Wat moet er gebeuren voordat je huis en haard verlaat. Ga je te vroeg blijkt het niet nodig geweest te zijn, ga je te laat dan is alles voor niets geweest. Dat lijkt mij het lastigste, op welk punt besluit je weg te gaan. Maar vanuit de droom die ik heb, is dat een stuk makkelijker omdat de overgang minder groot is.

 

Frankrijk komt niet in aanmerking vanwege de Middellandse Zee en Atlantische oceaan bezien vanuit de natuurramp gedachte

Plus dat ik boven de 500 m. NAP wil zitten vanuit de natuurramp gedachte.

 

Blijft over... Duitsland, het Zwarte Woud maar niet meteen het bos in. Een stap terug met het bos als last escape vanuit de China gedachte.

 

En dan nu de droom

Een groep preppers die zich verenigt en op zoek gaat naar een locatie in Duitsland.

Ver van de stad, dicht bij een rivier maar wel een stuk hoger ivm natuurrisico. Omgeving waar mensen van het land leven en zelfvoorzienend zijn zodat zij niet de noodzaak hebben om hun levensbehoeften bij jou te komen jatten.

Een boerderij met land dat groot genoeg is om de preppers van de groep te huisvesten waar een oudere boer binnen 5 jaar wil stoppen en de boel wil overdragen inclusief alle kennis van verbouwen van groente en fruit + veeteelt.

Iedere vakantie daarnaar toe. Leren, bouwen en inrichten obv het aantal Preppers. Inrichten als een vesting met voldoende veiligheidsmaatregelen zodat het verdedigd kan worden indien nodig.

In de tussentijd alle specialismes bij elkaar zoeken en de verloren kennis van voor de ijzerwinning, mechanica en electra vergaren.

Gaat het heel lang duren dan raken de voorraden op. Denk aan simpele dingen zoals kaarsen, touw, gereedschappen die dan niet te vervangen zijn. Als de groepsleden ieder de nodige onderwerpen oppakken en alle mogelijke kennis vergaren dan kan dat gebundeld worden tot een soort Preppers bijbel en kan je tot in lengte van dagen door + alle kennis aan de volgende generatie doorgeven.

Denk hierbij vooral ook aan de medische kant. Zit je in het bos en wordt een gezinslid ernstig ziek wat doe je dan? Onderdeel van de groep en de voorbereiding zou ook moeten zijn, een medisch specialist en voldoende lang houdbare voorraad medicijnen. Maar vooral ook kennis van heilzame en helende werking van de natuur want de natuur biedt allerlei mogelijkheden voor het verhelpen van ziektes maar ook die kennis is nog maar bij een beperkt aantal mensen aanwezig.

 

Over te nemen boederij zou bij voorkeur er eentje zijn met minimaal gebruik van machines. Anders ben je daar aan gewend en weet je niet hoe je verder moet als het stuk gaat. In mijn diensttijd in Bosnie geweest waar zij op het platteland alles nog met zelfgemaakte houten gereedschappen deden. Schitterend!!!!!

 

Omdat de overgang gemakkelijker is en je een redelijk comfortabel leven kan blijven leven en self sufficient bent, is die stap veel sneller gemaakt dan het bos in. Sterker nog ook zonder ernstige aanleiding zou de keus kunnen zijn om daar te gaan leven ipv hier i.a.v. wat gaat komen

 

Ik zou zelf de voorkeur geven aan het opereren met en binnen een groep. Verdediging wordt makkelijker, beter en adequater, je kan gebruik maken van elkaars kennis, je bent vervangbaar als je ziek wordt zodat het gezin er niet alleen voor staat, bouwen is makkelijker met vele handen want dat maakt licht werk en er zullen talloze uitdagingen zijn die moeilijk te volbrengen zijn in je eentje.

 

Alleen niet een te grote groep want dan gaan andere factoren een rol spelen. Is een mooie film die dat illustreert en jullie allemaal wel kennen denk ik.'Defiance' Als je hem niet kent.... zeker kijken!

 

En dat brengt mij bij het laatste deel van mijn droom en dat is als het China scenario zich zou voltrekken.....

Dan is de boerderij zo getraceerd en is het einde oefening.

Dus paralel aan het ontwikkelen van de boederij zou er ook een fall back locatie moeten zijn die moeilijk te vinden is. Wordt heel lastig met de moderne militaire apparatuur zoals infrarood etc maar het is te proberen. Een soort Machu Pichu voor Preppers.

Belangrijk is dat er rotsachtig gebied is in de buurt van de boerderij binnen een bosgebied. Grotten zijn per slot van rekening ook de grootste redding en verdediging van de Afghanen tegen de Amerikanen.

Op die plek een alternatief verborgen dorp maken dat goed voorbereid en uitgerust wordt voor een langdurig verblijf. Ook hier weer een fallback nodig want het is dan nog steeds te grootschalig om langere tijd onopgemerkt te blijven voor sattelieten.

Dus the last resort is..... het bos in op de manier waarover vaker wordt gesproken op dit forum maar dan zijn wij wel al heel wat jaren verder en de gezinnen veel meer gewend aan de situatie met een geleidelijk overgang.

 

Zo dat was/is mijn droom voorzien van een aantal overwegingen en argumenten ;-)

 

Ben benieuwd hoe jullie hier tegen aan kijken

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ook een tijd met de gedachte rondgelopen een BOL te betrekken met meerdere personen(heb hier zelf ooit eens een draadje gezet;grond kopen als collectief)Ik ben hier weer van terug gekomen daar de mensen die toen geeinteresserd waren(overigens geen mensen van hier)toch teveel van ideeen verschilden dan wij.Uiteindelijk hebben we besloten om alleen een grondstuk te kopen in Spanje.We willen daar in het volgende jaar hard aan de slag gaan om alles bewoonbaar te maken.Eerlijk gezegt meer uit t oogpunt van n zelfvoorziennend leven dan als prepper.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Richard Friesland

Ik heb ook zo een droom, die is financieel voor ons niet te dragen en ik heb geen idee of ik zo kan leven.

Kan ik alles wat we met pijn en moeite heb opgebouwd achterlaten? Ja maar dan ben ik waarschijnlijk te laat

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Richard Friesland.Ikk kan heel goed begrijpen wat je bedoeld.Of ik je een tip geven kan weet ik niet,daar ik niet weet of t avontuur voor ons goed uitpakken gaat.Ook wij zijn financieel niet zo heeeeel daadkrachtig.Maar hebben gewoon de gok genomen.En zullen het zeker de eerste tijd erg zuinig aan moetten doen.De vooraad die ik de laatste jaren heb op gebouwd gaat daar zeker bij helpen.Ik zou zeker proberen je droom te verwezenlijken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Richard Friesland

Ik denk dat een op een of andere manier een netwerkje opzetten een aardig idee is, ik woon aan de rand van Friesland in de buurt van Flevoland (32 km van Emmeloord) zitten er meer in deze regio?

Zo kunnen we een keer face to face brainstormen

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Be Prepared Ik droom met je mee. ik denk ook dat je het uiteindelijk niet alleen redt, en het is verder niet verstandig om op één paard te wedden zorg dat je wat achter de hand hebt. Als je het goed vindt ga wij (mijn vrouw en ik) met je mee naar dat boerderijtje in Duitsland.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot

Hallo mensen.

Mooie dromen, gedachtengangen, wensen, daden. Ik dacht bij mezelf:

Weet je nog SHTF Nederland WW2? De mensen zaten gewoon thuis. Ze hadden niks.

De preppers nu, kunnen er een tijdje tegenaan.

 

Stel je nou eens voor dat je gewoon thuis off the grid gaat? Sluit ff alles af, leuke oefening. Maar uiteindelijk zou het volgens de droom eigenlijk moeten kunnen. Midden in de stad.

Stap 1 van huis warm houden is isoleren. Passief huis en nulwoning als voorbeeld.

Neem nou eens je huiskamer en maak daar je woning van. Dat is dan je BIL. Wonen - Slapen - Koken.

Dus een super-isolatie in 1 ruimte. Dan heb je geen brandstof nodig. Allerhande mogelijkheden op zelf energie op te wekken en spullen aan te schaffen die geen energie gebruiken, zoals de befaamde Singer van deze site. Kweken van groenten in een raamkas, oftewel een extra raam op ongeveer 50 cm van het bestaande raam. Isoleert en levert voedsel op. Liefst stoken en koken op vaste brandstof. Zelf briketten maken. Een gemeentetuin van 30 euro per jaar. Of anders een volkstuintje samen met anderen.

Zelf je eten kweken en drogen en inmaken. Gezond en lekker.

Verder alle gebruikelijk prepper bezigheden.

 

Natuurlijk ben ik ook gecharmeerd van de romantiek van survival in het bos. De boerderij met je eigen groenten en dieren.

Zelf kom ik uit de stad (heeeel lang in gewoond), maar zit nou lekker in een boerderij bij het bos, wat een luxe. Ook wel vanaf casco opbouwen en alles moet nog gebeuren, maar dat is ook leuk.

 

Maar in een flat is ook heel wat mogelijk. Meer dan je denkt. Een leuke uitdaging toch?

Begin er gewoon aan, dan zie je vanzelf wel in hoeverre off the grid nou echt mogelijk is. Waarschijnlijk kom je heel ver!

En als dan SHTF... geen stroom en water, o, okee. Nee had ik niet gemerkt. Even de deur barricaderen. ;)

 

Groetjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot

@chrisprep

 

Off grid is natuurlijk het ideaal. Dan ben je zelfvoorzienend ook als het grid wegvalt. Zie mijn post hier met algemene ideeën.

Voor de vleeseters: die raamkas is gelijk een mooi konijnenhok. Konijnen zijn de beste optie. Hoeven niet zo veel rond te lopen als kippen, eten van alles, hoewel niet alles zomaar mag, fokken als de ... (maar maak er alsjeblieft geen bio-industrie hokken van...). Ben zelf liever vegetariër. Alleen konijn eten is ook niet slim heb ik hier geleerd.

Als je moet vluchten kan je weinig meenemen. Dat wordt survival. Zorg dan voor een plekje op een camping of wat dan ook voor BOL.

Maar BIL is vaak wel haalbaar/betaalbaar, want het huis heb je al en door je veranderde levensstijl (zuiniger, goede isolatie, warme kleding, consuminderen, aangepaste apparatuur: handbediening en 12 v camping-/boot) kom je al een heel eind. Dan kan je je geld aan nuttige dingen uitgeven.

 

Mijn plan: steeds strakker consuminderen tot je daadwerkelijk off grid bent.

 

Vooral nu als het koud gaat worden een leuk spel voor jong en oud. Survival in de huiskamer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot

@mrsjones

Ja, nu al emigreren en homesteaden is misschien wel het beste. Het roer om. Ga er maar aan staan. Maar mogelijk met veel doorzettingsvermogen, stress en totale verandering van levensstijl.

 

@amero

Jagen is moeilijk te realiseren (bij SHTF wat anders), vissen is kwestie van visvergunning en wat kennis. Vissen kan je ook zelf kweken. Kijk mijn post hier over gemeente-tuinen.

Bij aquaponics combineer je groente verbouwen met vissen of garnalen kweken.

Dat kan thuis ook. Mensen zat met een aquarium. Stop er een kreeft in of zo, net als in een visrestaurant.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot

@offgrid

Wow, dat klink goed! Wat een avontuur hee.

Weet niet wat voor klimaat je hebt daar, maar isoleren is altijd een goed idee, vooral nu het nog leeg is. Ook tegen warmte.

Dan kan je er nog een fort van maken ook, als je dat nodig vindt.

Veel succes en hou ons op de hoogte van je avonturen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot

@Jager.

Kunnen overleven in de bossen is heel goed.

Naderhand samenkomen en krachten bundelen is ook goed om nu al over na te denken. Veel mensen hier willen nu al een gemeenschap opbouwen.

Dat wordt dan een prepper-dorp vermomd als eco-dorp.

Wat dachten jullie van een andere manier van leven, waarbij we nu al een hoop van die materialistische consumenten onzin overboord gooien?

Uiteindelijk is zal die instelling een van de oorzaken zijn waardoor het allemaal mis zou kunnen gaan.

Dat wordt dan een heel klein internetje.... :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

@BePrepared. Ik deel de droom en de nachtmerrie, jij hebt hem mooier verwoordt. Door weinig budget voor een boerderij of iets dergelijks hou ik voor de korte termijn het bos toch aan ook al heb ik een gezin waarvan zeker de vrouw het liefst in een 5 sterren hotel zit:p Maar als SHTF zal ze wel moeten, emn ook zeker meegaan. Mocht er inderdaad een idee mogelijk zijn voor de droom dan zal zeker daar mijn voorkeur naar uit gaan. Keep me posted.

@richard friesland. Lelystad dichtbij genoeg?

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Heksenboot. Als SHTF lijkt de stad me de meest slechte plaats om te schuilen. Zodra bendes doorkrijgen dat er iemand in een huis zit die blijkbaar kan overleven daar zullen ze zeker komen. Met mijn achtergrond en werk weet ik hoe de mensen kunen zijn en wat ze zeker zullen gaan doen, en daar wil ik zeker niet bij in de buurt zijn. Goed, in princiepe zou ik mijn huis goed (heel goed zelfs) kunnen verdedigen. Maar voor hoelang? Zeker als je voorraden uiteindelijk uitgeput raken zul je wel naar buiten moeten gaan om te overleven en dan vind ik verplaatsing in de stad een slecht idee. Liever ben ik mobiel. Ook al zul je zelfs in het bos mensen tegen kunnen komen, dan nog denk ik dat je je daar beter kunt verbergen. Camouflage en stealth zorgen ervoor dat ik hun eerder zie dan zij mij. Een prepper dorp lijkt mij het mooist voor de toekomst. Zeker qua beveiliging (samen sterk) en het kunnen verspreiden van specialismen. Maar ja, of het realiseerbaar is....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot

@Jager.

Ja, je hebt helemaal gelijk.

Maar het hangt natuurlijk ook van de situatie af. Als je vastzit, de stad niet uit kan komen, dan moet je jezelf ingraven. Gedraag je dan als de rest van de buren. Angstig schuilend. Plunderende bendes hebben veel werk om alle huizen uit te kammen. Dan ben je genoodzaakt om je dorp ter plekke te realiseren, in de vorm van een burcht-straat. Met wegversperringen, wachtposten, mensen op de daken met verrekijkers, communicatie-middelen, bakstenen e.d.

Kijk even in mijn intro-ronde voor ideeën over zandzakken. Schoot me net te binnen dat hele stapels boeken voor je deur ook een goede barricade is.

Kennis is macht.. :)

Dan moet je de buren motiveren om samen sterk te staan. Ironisch genoeg ben je dan een van die moeilijke punten om door te komen voor vluchtenden. Maar de goeden kan je misschien een plekje geven. Op den duur ontstaat er dan misschien een mogelijkheid, om van safe place naar safe place te vluchten.

Dit is wel erg doom, maar goed om rekening mee te houden. Worst case scenario.

Verplaatsen op zoek naar spullen in de stad kan in groepsverband. Ook een soort bende, maar dan niet plunderend van levende personen. Of je moet een goeie ninja zijn. Gaat op guerilla lijken. Misschien moet je zelfs wel oorlog voeren om de bendes uit te schakelen, voordat ze gaan groeperen tot een massief leger. Geen prettig vooruitzicht, maar handig om kennis over te hebben. Beter organiseer je dan alle normale overlevenden tot een leger dat plunderaars/moordenaars/verkrachters opruimt. Posse, zeiden de ouwe cowboys. Buurtwacht, maar dan wat pittiger.

 

Prepper dorp nu realiseerbaar... Waarom niet? Eco dorpen kunnen ook. Anarchistische campings bestaan al. Het hoeft geen commune te zijn. Gewoon een groepje gelijkgezinde individuen, die onderling kunnen handelen in spullen en vaardigheden. Er worden hier en daar al wat balletjes opgegooid. Nu het allemaal nog eens zien te worden.... Een goed vastomlijnd plan, zoiets als een bedrijfsplan, met een goeie presentatie en vertoon van lef en initiatief kan veel mensen over de streep trekken.

En hoe eerder je daarmee begint, hoe eerder je weg bent naar een mooie BOL.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik was even uit de lucht maar zie allemaal mooie posts die in meer of mindere mate aansluiten op wat ik wil en denk

Maar de urban survival zie ik niet zitten ;-) het scenario van bendes ed vind nu al plaats bij mij in de straat en ik heb zowel de gemeente als politie geactiveerd maar daat is een dergelijke groep niet gevoelig voor. Heb veel met dat soort groepen gewerkt en weten precies tot hoe ver ze kunnen gaan en als zij verder gaan dan zorgen zij dat er verkenners zijn die tijdig waarschuwen. Meer politie vinden zij alleen maar leuk want dat betekent dat zij in hun kracht / macht erkend worden.

Bijkomend probleem is dat die mannen op iedere straathoek aan een pistool of zwaarder kunnen komen en de draagkracht en het effect van een kogel is toch wat heftiger dan de straatsteen van de buurtwacht.

 

Jager, het is idd misschien lastig op heel veel vlakken om een BOL met meerderen te bereiken. Is het niet financieel dan wel omdat je elkaar moet zien te vinden. Als er echte noodzaak is dan gaat zo'n proces veel sneller omdat je elkaar onder druk door en door leert kennen. Ik weet uit mijn diensttijd dat extreme situaties er toe leiden dat je zelfs met mensen die je totaal niet mag heel goed kan samenwerken als er een gemeenschappelijke vijand / doel is.

 

Ik denk dat de meesten hier vastlopen op die 2 aspecten. Met wie? en hoe te financieren? Ik heb zelf een vastgoed achtergrond dus ben redelijk thuis in de aankoop van onroerend goed. Financiering ligt waarschijnlijk lastiger maar is sterk afhankelijk van het gebied waar je op zoek gaat.

Las van een andere Prepper dat hij een locatie in de Balkan heeft maar dat is een erg lange aanrijroute met veel gevaar als je echt gedwongen bent te BOLlen

 

Is het een idee om een groep aan te maken en alvast een blue print te ontwikkelen?

Wat is er nodig?

Welke specialismes?

Maximaal aantal preppers dat meedoet want een te grote groep werkt ook niet omdat je teveel ruimte in beslag neemt wat waarneembaarheid sterk vergroot en het vraagt meteen al een organisatie structuur

 

Kan nooit kwaad om zo realistisch mogelijk te ontwikkelen en wie weet wordt het enthousiasme zo groot dat wij search areas af kunnen spreken waar iedere deelnemende prepper in de vakantie gaat zoeken naar locaties. Daarna kan altijd gekeken worden wat de financieringsbehoefte is, wat de deelnemende preppers kunnen financieren en waar het overige vandaan gehaald kan worden.

 

Een reis, hoe lang ook, begint met de eerste stap en zoals ik eerder schreef: if you want to travel fast, travel alone. If you wanna come far travel together.

 

Ik hoop dat er mensen 'in' zijn!!!

 

BePrepared (together)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot

@BePrepared

 

Je bent nog erg zoekende, in alle opzichten.

Als je iets wilt realiseren, is het handig om een pakket van eisen/wensen samen te stellen.

Zet wat punten op een rij. Ga brainstormen en alles wat in je opkomt opschrijven.

Vandaar ga je keuzes maken. Afstrepen. Bijvijlen (en afvijlen, das altijd makkelijker :)).

 

Definieer wat je onder een BOL verstaat. Vereenvoudig de zaken zo veel mogelijk.

Goede bereikbaarheid. Betaalbaar.

Specialismen zijn niet echt belangrijk. Doorzettingsvermogen en bereidheid om te leren en creativiteit kunnen we allemaal opbrengen, vandaar dat we hier zijn.

 

Zoek het wat dichter bij huis. Google Earth is je vriend.

 

Dat is het begin van een blueprint, toch?

Zet eens wat op een rij, ben benieuwd waar je mee komt.

De beste organisatiestructuur is voor mij anarchisme. Iedereen is evenveel waard. Iedereen is de baas. Iedereen kan aan het roer staan.

Individuen met hetzelfde doel, die in hun waarde worden gelaten en zichzelf kunnen blijven.

Vandaar dat ik het in mijn eentje tot nu toe prima heb gered. Maar WTSHTF, kan je beter met een groep zijn. Want de bendes zitten echt niet alleen in de grote steden. En beter ben je weg, voordat er iets gebeurt.

Hak de knoop door mensen. Nu is de tijd. En al gebeurt er 50 jaar geen Doom, dan zit je lekker zelfvoorzienend te zijn in een mooie omgeving.

Wat is daar mis mee?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot

@Jager

 

Wat dacht je ervan te beginnen met allemaal een plekje op een vaste camping te nemen?

Alle preppers welkom. Jong en Oud en Man en Vrouw en Kind.

Vergaderings-feesten rond het kampvuur. Plannen worden ter plekke uit de mouw geschud.

Op het laatst zitten er alleen nog maar preppers op de camping en is het een BOL-dorp.

Activiteiten/workshops van ieders expertise, gratis voor leden. Zelfs boogschieten moet kunnen.

 

Hee, nou wordt ik zelf al enthousiast. En dan kan je gelijk survival in de koude jaargetijden doen. Nooit gedacht dat er zoveel mogelijkheden zouden zijn, ik begon met camping en de rest vloeide zo uit het toetsenbord. :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot

@Jager.

 

Even als voorbeeld een natuurcamping waar je vuur mag maken:

 

http://www.kampeerclub.nl/terreinen/zorgvlied.php

 

Bij die andere NTKC campings mag dat ook.

Maar deze vond ik (hee dubbelzinnig) wel komisch, omdat onze vriendin daar woont (ook uit de randstad verhuist, ook prepper) en het is bij mij in de buurt en voor een hoop mensen wel bereikbaar. Vanuit Flevoland zeker. Zeeland wordt al wat verder.

 

Randstad-mensen: o jee, dan moet ik ruim 2 uur reizen.

Antwoord: mooie oefening en dan zonder chaos op de wegen.

Doe maar vluchtroute-spel. Vindt andere wegen. Fanatiekelingen op de fiets met rubberbootjes over de rivieren.

ff dollen, moet kunnen.

 

Hier en daar gooi ik een visje uit. Dit is een drempel die wat lager ligt dan gelijk met zn allen aan het kopen te gaan en emigreren maar.

Moet zeggen dat zelfs dit voor mij al spannend is. Net als hier op het forum komen en schrijven.

 

Vraag me af of we hier reacties op krijgen. Is er belangstelling voor zoiets?

Link naar reactie
Delen op andere sites


×
×
  • Nieuwe aanmaken...