Ga naar inhoud

PM89

Lid
 • Aantal items

  72
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

PM89's Achievements

Adventurer

Adventurer (3/11)

19

Community reputatie

 1. Wat een super goed filmpje!!! Dikke complimenten voor de maker!! Rustig, nuchter, reeel, echt top! Ik ga het zeker promoten en doorsturen.
 2. Knopen, ritsen, glazen potjes> zelfgemaakte jam ed, plastic bakjes en emmertjes> voor allerlei, oude shirts> poetslappen, kurken van wijnflessen( voor zover we nog echt kurk tegen komen, maar met vlagen )> in glazen pot met scheut brandstof>aanmaakblokjes kachel of vuurkorf, kaarsen>aanmaak voor kachel/vuurkorf/nieuwe kaarsen, oude tuinstoelkussen> voor hond of de kat, plastic> scheiden we van ander afval, papier> verzamelen om vd zomer briquettes te maken, oude schone sokken> speelgoed voor d ehond, speelgoed en boekjes van de kids> goede doel of neefjes, idem met te kleine goede kleding van onze kids doorschuiven naar neefjes, GFT in de biobak of in de toekomst in de compost ton, zaagsel uit kippenhok ( met alles wat erin zit) verwerken we in de briquetten, glazen flessen in de glasbak, ehm....ik geloof dat dit het wel zo;n beetje is. Ik gooi zo min mogelijk weg ivm milieu en omdat ik het niet nodig vindt weg te gooien, wat echt weg gaat en goed is is voor rommelmarkt van kerk of verzorgingstehuis voor bejaarden. Ik koop veel in kringloop en op rommelmarkten.
 3. Dierbaren op een nare manier verliezen.
 4. We waren ook dit jaar goed voorbereid dus geen last gehad van idioterie in de supermarkt en voldoende voer voor de kerst en de dagen erna. Maar over hoe mensen reageren als er echt SHTF is.. Wat jaren geleden favo band op tournee, met een aantal streven we om zo dicht mogelijk bij podium een zo goed mogelijke veldplaats te veroveren..... Dit houdt in: Heel vroeg in de rij met zo weinig mogelijk spullen want er kan niets mee naar binnen. Genoeg drinken en eten, maar zo uitgekiend dat voordat de hekken opengaan geen toilet bezoek meer nodig is. De spanning die je voelt vlak voor hekken voor veld opengaan en de hysterie van het rennen om en je wensplaats te bemachtigen.... Het maakte me nog meer bewust en kun je nagaan als er dus echt wat is, hoe het dan moord en doodslag is om water oid te bemachtigen, tot op zekere hoogte beangstigend, maar een mooie oefening dat wel!!
 5. Houtkachel aan, matrassen naar beneden, Kolonisten van Catan met uitbreidingssets, Monoply...., Mens-erger-je-niet( het bordspel dan uiteraard) eten en drinken voldoende op voorraad evenals stormlampen, gasflessen, kaarsen,zaklampen, lucifers, ehbo, honden en katten voer/grit, kippen in de gang. Laat maar gebeuren hoor eigenlijk wel een keer gezellig.....en goeie oefening.
 6. @ Diamantje, je kunt iemand met een pas vragen of je die mag lenen, degene van wie je de pas leent dient dan wel een machtigingsbriefje voor je uit te schrijven.
 7. Het blijft persoonlijk, maar ook hier hebben we veel van de ES, bruine bonen als ik het goed heb € 0,53, lang houdbaar, vruchten in blik, de euroshopper rookworst gebruik ik in de zelfgemaakte erwtensoep, niet alles is lekker idd maar we hebben niet echt budget voor merkartikelen dus we gaan er vanuit dat als we echt honger hebben dan smaakt alles. Hagelslag is ook lekker van de ES, evenals pindakaas,zilvervliesrijst, pannekoekenmix, crackers, graanbiscuits, friese kruidkoek, suiker, Rood overheerst, althans in onze keukenkastjes.....
 8. Ook wij gaan meestal voor de aanbiedingen naar de Makro en idd eerst folders checken en evt. lijstje maken met wat je nodig denkt te hebben.
 9. Helemaal goed!! Ik ga mijn gedachten hier over laten gaan.
 10. PM89

  Huisvesting?

  Onder Rotterdam,huisje uit 1910,twee onder een kap, 700m2 tuin, redelijk grote blokhut met klein houtkacheltje, grote schuur/garage een aantal vorstvrije prepkasten is het plan, evenals een moestuin, 3 kippen scharrelen al rond. Houtkachel,hout voorraad voor ong. 2 jaar.
 11. Zoals hierboven als huis kapot dan mogen ze best even inwonen, uiteraard met een bijdrage/inbreng. We zien wel hoe het dan loopt. Is wel een beetje nadeel met veel ruimte dat je tevoren al weet dat er zeker mensen om onderdak komen vragen, met voorraad hou ik er al een beetje rekening mee. Voor mede-preppers op doorreis naar evt. BOL maken we altijd plaats!
 12. Ik heb idd de kleding/deken voor de BOB in een vacuum zak, de tip voor zakjes voedsel etc is een handige!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...