Ga naar inhoud

hailbaal

Lid
 • Aantal items

  52
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

hailbaal's Achievements

Adventurer

Adventurer (3/11)

19

Community reputatie

 1. Ik heb meerdere reviews gelezen en mensen vinden het net wel of net niet goed. Het grote probleem is dat de tools te zacht zijn en verbuigen.
 2. Ik wil graag een goede tourniquet (SOFT/CAT). Er zit er een in het trauma pakket maar ik heb daar even geen 150 euro voor over.
 3. In principe kun je al het staal gebruiken van degelijk gereedschap (dus geen Stanley/Action spul). Bladen van cirkelzagen, oude vijlen etc.
 4. Vorige week nog die aanmaak blokjes gebruikt om de bbq aan te steken. aanmaak blokjes aangestoken met een firesteel. Ietsjes uit elkaar getrokken en het ging snel branden.
 5. NEE!!! Gewoon nee. Homeopathie is eerder de duivel dan de hele farmaceutische industrie bij elkaar! Het is de grootste oplichtingspraktijk die er ooit is gemaakt. Ik geloof echt in genezen met kruiden voor de kleine dingen. Ik weet dat soms normale medicijnen noodzakelijk zijn. Homeopathie is de grootste onzin die er is. Lees elk onderzoek, lees elke test, lees hoe het is ontstaan en je komt er achter dat er geen enkele mogelijkheid is dat dat werkt. Als je veel geld uit wilt geven aan een onzin product, kies dan voor homeopathie. Zelfs als er nooit een SHTF aan komt, als je je BOB nooit nodig hebt, geld uitgeven aan homeopathie is echt gegarandeerd weggegooid geld. Het is niets beter dan een placebo. Van mij mag het ook vandaag nog verboden worden. Graag zelfs! Er zijn veel slechte producten, maar homeopathie is misschien wel de gevaarlijkste. Er sterven mensen omdat ze in homeopathie geloven en daardoor niet naar de dokter gaan. Deze mensen geloven liever in een Dr. Vogel (Oh sorry, tegenwoordig Vogel omdat zijn universiteit nooit heeft bestaan en hij alles bij elkaar had gelogen), dan in een dokter. Steeds meer mensen pakken homeopathie voor dingen die bij wijze van met een banaan of een paracetamol opgelost kunnen worden, maar pakken niet iets dat werkt maar een homeopathisch "middel" wat simpelweg niets doet. Tegenwoordig mag er op homeopathische middelen niet meer staan waar het tegen werkt omdat het nergens tegen werkt. Als ze dat er weer op willen hebben moeten ze het aan kunnen tonen maar dat is onmogelijk, want het is een oplischtings praktijk en niet een geneesmiddel.
 6. Tom, die schede is echt prachtig! Mes ziet er ook gaaf uit! Ik heb wel een vraag. Waar is de uitsparing voor aan de bovenkant van het mes? Is het een plek om je duim te plaatsen bij priegelwerk of heb je er een andere logica voor?
 7. Ik hou van mijn schoenen: http://www.deveiligheidsschoen.nl/producten_omschrijving.php?id=824 Het zijn "gewone" legerkisten (alleen dan VEEL beter uitgevoerd), maar dan van Neskrid. Stalen neus, punctievrije zool. Loopt zo ontzettend fijn. Heerlijk zachte binnenkant. Nog nooit zulke fijne schoenen gehad. Maar het is persoonlijk. mijn voeten zijn namelijk heel breed. Hier pas ik tenminste in en ik kan er echt uren op lopen zonder problemen. Normering: S3 SRA Stalen neus Schacht: Upper van zwart rundleder Sluiting door middel van haken en ringen Voering voorzien van lederen hielvoering en Coolmax voorvoering Inlegzool Verwisselbare voetbed Vochtabsoberend Loopzool: Nitril rubber loopzool Slijtvast Hittebestendig Extra antislip antiperforatie tussenzool Wijdematen: Wijdemaat is 11
 8. hailbaal

  Nekmes ervaringen

  Ik heb een spike van coldsteel. Dit vind ik echter te lomp en zwaar voor aan je nek te hangen. Het is vaak goed zichtbaar omdat het bungelt. Een super edge is dan een iets betere optie maar meer dan een verpakking opensnijden doe je er niet mee. Niet handig in een survival situatie.
 9. Ik heb ondertussen de Rush 24 aangeschaft. Wat een geweldige tas! Ik wist niet dat een tas zo lekker kon zitten! Zelfs met een lading gewicht er in zit het gewoon perfect. dank jullie voor de tips!
 10. Mij veel. Ik ben iemand die het leuk vind om te hacken. Ik maak dingen open om te zien hoe het in elkaar zit, om er achter te komen hoe het werkt. Ik ben zo'n persoon die je WPA2 code breekt, door je blog heen kan breken en een website naar beneden kan halen. Je data kan mij niets interesseren, je website plat gooien doet mij niks en je blog zelf zal ik ook niet aanpassen. Ik wil weten hoe het moet en hoe het kan. Daarom kan ik een bedreiging of een aanwinst zijn voor onze overheid (lijkt me geweldig om voor de GCHQ te werken). Mijn privacy is me daarom veel waard, want als je een bedreiging bent kunnen ze je pakken om niets. Dat is net zoals andere mensen op dit forum, als je je bezig houd met een BOB of een INCH tas kun je weg, je bent te voorbereid en je kunt een bedreiging zijn. Er is helaas geen goede beveiliging. Tor (notabene ontwikkeld door de Amerikaanse overheid) is gehackt, alles kan plat, alles kan omzeild worden. Supercomputers zijn bijna sterk genoeg om door alles heen te breken, het is een kwestie van tijd.
 11. Het is practisch hetzelfde als norit, wat in mijn ogen een onzin product is. Ik heb het meerdere malen geprobeerd maar behalve de diarree zwart maken doet het echt helemaal niets. Na een avond langs een kampvuur gezeten te hebben moet ik niet proberen een stukje te fietsen, ik kan dan echt bijna geen adem halen. Rook is echt slecht voor je. Vroeger werden mensen vaak niet oud om andere redenen (ziektes, ongelukken etc). Ook toen werden sommige mensen gewoon 80.
 12. Kan hier iemand voor me uitleggen wat hier nu bedoeld word, in normaal Nederlands? Gaat het nu hier over een 27MC bakkie met een aantal kanalen? Wat moet je er precies aan programmeren en hoe zit dat net die antennes (70cm bij 2 meter???) Wat kan ik verwachten van een PMR (ziet er uit als een portofoon?) en wat niet?
 13. Niet leuk en te voorkomen. Dat vind ik het ergste.
 14. Vandaag liep ik vanuit de sportschool naast mijn werk langs een ongeluk. Een moeder was zo slim om haar kind van een jaar of zes zonder stepjes of zitje achterop de fiets mee te nemen. De voet van het kind kwam klem te zitten in het achterwiel, tussen de spaken. Ik heb direct mijn Gerber (nogmaals, geen BG rotzooi maar de echte Gerber) uit mijn rugzak gepakt en alle spaken die in de weg zaten doorgeknipt zodat de voet van het kind uit het achterwiel gehaald kon worden. Ik heb daarnet het bloed van het kind van mijn handen afgewassen. Voor dit soort situaties wil ik een multitool die ik 100% kan vertrouwen. Wil je in zo'n situatie met een mannessman van 20 euro rondlopen die misschien doorbreekt als je er kracht op zet? Ik niet. Het is hobby gereedschap`voor incidenteel licht gebruik, niks meer, niks minder. Leuk om in de la te hebben liggen, voor mij niet goed genoeg om op zak te hebben.
 15. Het is vaak net wat je wilt, voor licht/normaal gebruik ga je toch snel richting de Leatherman. Voor het zwaardere werk pak ik liever een echte Gerber (freehand, geen BG meuk) en ik denk binnenkort een SOG aan te schaffen. Toen ik voor een multitool ging (jaar of 10 geleden) had LM geen tools die door mijn keuring kwamen. Goedkope multitools kun je beter altijd links laten liggen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...