Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Dimidrie

Lid
 • Aantal items

  42
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

36 Uitstekend

Over Dimidrie

 • Titel
  Elementary prepper

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  JO22F
 1. Heb je wat meer informatie over de Ford Transit; bouwjaar, wel/geen apk/foto/vraagprijs? Ik denk dat er wel wat forummers geinteresseerd zijn in een good old Ford Transit, die is regelamtig besproken op dit forum wegens goede BOV-eigenschappen!
 2. @firefighter, ik zie dat er al een aantal goede tips gegeven zijn in dit draadje. Op wat voor schoenen heb jij de die wandeling gedaan en hoe lang duurde het voordat je last kreeg van jouw voeten? Vwb de bepakking; Hoeveel kilo woog de rugzak en was dat een rugzak met een goede heupband of zoń oldschool frame dat je alleen op je schouders draagt?
 3. Oh balen !! je kunt mazzel hebben op marktplaats voor een oud kloofijzer. Je zou aanbeider "boekensmid' op marktplaats eens kunnen mailen, die heeft veel van dit soort gereedschappen. Succes! @Loreen idd een mooi verkaardagskado; ik ben ook jarig in het voorjaar. Ik zet hem alvast op mijn lijst!
 4. @MyronPreps baptist.nl heeft hem ook in het assortiment, gransfors-bruks-487-kloofijzer. Hopen dat zij hem wel snel kunnen leveren!
 5. Ik heb dat laatst ook geprobeerd te achterhalen en kwam op deze links uit: Dares -werkgroep-frequentie-planning Dares-thread op zendamateur.com Zo te zien komen daar 6 uhf- en 6 vhf frequenties uit die gebruikt worden; - UHF (70 cm band 430...mhz) voor het lokale verkeer - VHF (2m band 145...mhz) voor regionaal verkeer Daarnaast nog de landelijke frequentie(s) Je zou eens een keer een oefening van Dares in jouw regio kunnen monitoren, dat staat hier in ieder geval wel in de planning.
 6. En de storing werd klaarblijkelijk veroorzaakt door een knagende marter: Stroomstoring-in-en-rond-Maastricht Hoe meer ik over de acgtergronden van de verschillende stroomstoringen lees, hoe blijer ik ben met mijn oude valorkacheltjes in de prepvoorraad!
 7. Heb je al eens gekeken op het landroverforum van expeditionportal.com? Daar zijn meerdere topics te vinden over Defenders die worden omgebouwd tot overlanding vehicle; een auto om een wereldreis mee te maken over land. Dat heeft aardig wat overeenkomsten met een BOV. Ik ben van mening dat een Defender een hele goede BOV kan zijn, zeker als je de auto zelf al op prijs stelt. De oudere defenders zijn spartaanser dan de nieuwe. Dat woord zul je vaak tegen komen als het over (oudere) defenders gaat: Spartaans! Qua motorisering is alleen de 2,5 td van eind jaren 80 niet zo'n goede optie. de 200tdi en 300tdi en td5 van daarna zeker wel. en de simpele non turbo diesel uit de jaren 80 (2.5 na) is ook zeer betrouwbaar en bevat nauweijks electronica.. Kijk ook eens naar een Discovery uit de jaren 90 als alternatief. Ik heb er net eentje opgepikt.De auto is goed dagelijks inzetbaar, niet zo spartaans als een Defender en heeft prima offroad capaciteiten. Met de 300tdi motor haal je met normaal rijden 1l op 10km. Minder spartaans, minder opvallend en een stuk goedkoper in de aanschaf.
 8. Ja dat klopt, alleen vertikt ie het tot nu toe om Teamspeak dan ook daadwerkelijk te installeren. Maar dat gaan we zeker oplossen!Had gisteren allen niet de tijd ....en het geduld:p om er even goed naar te kijken, haha!
 9. @Communicator jazeker, ik heb een maand de tijd om TS aan de praat te krijgen in Ubuntu, dat zou toch moeten lukken..!
 10. Ik heb ook standbye gestaan op 27.005 mhz en 144.500 mhz, maar had geen tijd om mij in te melden op teamspeak. Is 144.500 mhz nog steeds ons 2meter prepkanaal? Volgende maand ben ik zeker weer van de partij, dan vanuit de Eempolder bij Amersfoort met een twee hele fatsoenlijke antennes; Desperate times call for desperate measures..! Ik hou net zolang vol totdat ik tenminste met een paar medepreppers heb gesproken via 27mc en 2m!
 11. Nee, daar ben ik me van bewust, dat het slechts meet en niet beschermt! Maar goed dat je dat nog even noemt, die denkfout is snel gemaakt inderdaad. Die K-po Meter had ik inderdaad al gezien, die staat op het verlanglijstje. Thx voor de tip, wordt gewaardeerd!
 12. Daar kwam ik laatst bij toeval achter , dat mijn 27mc SWR-meter niet ging werken op met 2m/70cm, lol! Ga op zoek naar een goede meter, dat is de investering wel waard, geen zin om mijn apparatuur te mollen met slecht afgestelde antennes
 13. Ok,ik gebruik de porto nu vooral om te ontvangen, dus heb daar nog geen problemen mee gehad gelukkig., Maar bedankt voor de tip, ik ga op zoek naar een goede (diamond) antenne en een goede swr meter.
 14. Dat is inderdaad een mooie totaaloplossing met de FT 817 ND/LDG Z-817/D-original. Die antenne heb ik nog niet eerder voornij zien komen. Ik ben nog bezig met het behalen van mijn N-licentie en heb voor nu een Wouxun kg-uv950p quadbander gekocht.(70cm/2m/6m/10m/11m plus luchtvaartband). Voor 330 euro heb je dan 40w op 2m en ongeveer 10w op 10 meter. Alleen geen interne batterij zoals bij de 817. Ik ga een go-pack maken voor de quadbander met accu en verplaatsbaar zonnepaneel. Maar die 817 is een mooie alleskunner hoor. en met een goede antenne kom je een heel eind. Ik zou zeker ook met een dipool experimenteren voor b.v. 10m band. is ook makkelijk mee te nemen door op te rollen.
 15. @AWOL mijn "prepper-praat" wordt ook door mijn beste vrienden niet serieus genomen. Een vriendin van mij had laatst ook een stroomstoring gehad en die is wat milder geworden. Zij vroeg me zowaarom advies over wat in huis te hebben om een storing makkelijk door te komen. Maar ze zei er wel nadrukkelijk bij dat ik nu niet moest denken dat zei nu ook een voedselvoorraad aan ging leggen etc... De stroomstroring van gisteravond had plaats in best een groot gebied, maar het duurde gellukkig maar kort, iets van een half uurtje. Dan zijn mensen het vaak zo weer vergeten. Voor mijzelf ook een goede check; ik kwam erachter dat ik mijn zaklantaarn e.d. al een tijd niet gad gecheckt en ik moest heel hard nadenken in welke kast de noodverlichting ligt.... @Nomad_404 jazeker! ook hier een zeer tevreden BAofeng eigenaar. voor 45 euro koop je een hoop mogelijkheden. Ik heb de antenne van de UV-B5 vervangen door een langere van Nagoya, dat werkt super. Krijg inderdaad repeaters open die ruim 35km ver weg staan. Dart had ik nooit verwacht. Ik ben benieuwd naar de zelfbouwantenne(s), post vooral je vorderingen hier op het forum, leuk om te lezen. Ik ben hier nog aan het klooien met een dipoolantenne voor 10/11 meter band. @ghostwiper Thx voor de tip & link over de Yagi, daar ga ik zeker mee aan de slag.60km vanaf de grond is niet mis! Ik was nooit zo'ń doe het zelver met elektronica, maar door deze nieuwe hobby pak ik dat steeds meer op en vind het nog leuk ook; dat geknutsel is zeker de helft van de lol! @Snicky wat ghostwiper zegt kan ik helemaal beamen; veel waar voor je geld en inderdaad, een andere antenne is een goed idee. De UV-B5 antenna is standaard niet slecht(als een van de weinige Baofeng standaard antennes), maar heb er een Nagoya 771 antenne opgeschroefd. Dat werkt super. Die antenne was iets van 12,50 - 17,50 euro geloof ik. Op Hamgear is veel te lezen over de chineze Bami/Nasi-porto's. Veel van de BAofengs zijn van binnen hetzelfde inderdaad. Recent was Hans(PD0AC) goed te spreken over de Baofeng GT3 mk2.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...