Ga naar inhoud

Dimidrie

Lid
 • Aantal items

  49
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  JO22F

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Dimidrie's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

50

Community reputatie

 1. Ik heb mijn (echte) vrienden veel vaker aan de telefoon. Opeens lijkt de app toch niet meer te voldoen om even te horen hoe het nu echt gaat aan de andere kant van de lijn.
 2. We zoeken allemaal op onze eigen manier houvast en dat resulteert makkelijk in zwart/wit- denken, of goed/fout- denken zo je wilt. De wereld lijkt een stuk overzichtelijker uit te zien als je alleen nog maar hoeft te kiezen tussen lockdown of herd immunity. En dat het ene dan goed is en het andere heel erg fout. Ik ben het roerend met je eens dat "we" (ik in ieder geval!) inderdaad heel weining weten nog. Kudo's to you om dat hier eens in de groep te gooien. (begin ik nu ook al in kiss ass modus te gaan?...., het zal toch niet besmettelijk zijn hoop ik?!??)
 3. In dat stuk rekenen ze aan de hand van o.a. het sterftecijfer ook terug wat bij benadering het aantal daadwerkelijke besmettingen is dat daarmee correspondeert. O.a. voor Wuhan/Hubei hebben ze in een grafiek weergegeven wat per dag de geconstateerde(geteste) gevallen waren en de teruggerekende daadwerkelijke besmettingen. Verder laten ze zien per dag wat het effect is op de groei bij wel stringente maatregelen nemen en juist bij het nalaten van flinke maatregelen. Bizar ook om te zien hoeveel verschil 1 dag wachten met het nemen van maatregelen betekent voor de procentuele groei in de periode erna. Ik ga er geen aantallen uit quoten want ik ben statistisch niet het grootste licht dat hier op het forum schijnt...(en dan druk ik het nog voorzichtig uit!)
 4. In ieder geval worden de 900 studenten uit Groningen a.s. zaterdag opgevangen door de GGD: GGD klaar voor vindicat invasie
 5. ... met als eerste melding dat om 15.00u het RIVM de nieuwe cijfers zal publiceren!
 6. Heb je wat meer informatie over de Ford Transit; bouwjaar, wel/geen apk/foto/vraagprijs? Ik denk dat er wel wat forummers geinteresseerd zijn in een good old Ford Transit, die is regelamtig besproken op dit forum wegens goede BOV-eigenschappen!
 7. @firefighter, ik zie dat er al een aantal goede tips gegeven zijn in dit draadje. Op wat voor schoenen heb jij de die wandeling gedaan en hoe lang duurde het voordat je last kreeg van jouw voeten? Vwb de bepakking; Hoeveel kilo woog de rugzak en was dat een rugzak met een goede heupband of zoń oldschool frame dat je alleen op je schouders draagt?
 8. Oh balen !! je kunt mazzel hebben op marktplaats voor een oud kloofijzer. Je zou aanbeider "boekensmid' op marktplaats eens kunnen mailen, die heeft veel van dit soort gereedschappen. Succes! @Loreen idd een mooi verkaardagskado; ik ben ook jarig in het voorjaar. Ik zet hem alvast op mijn lijst!
 9. @MyronPreps baptist.nl heeft hem ook in het assortiment, gransfors-bruks-487-kloofijzer. Hopen dat zij hem wel snel kunnen leveren!
 10. Ik heb dat laatst ook geprobeerd te achterhalen en kwam op deze links uit: Dares -werkgroep-frequentie-planning Dares-thread op zendamateur.com Zo te zien komen daar 6 uhf- en 6 vhf frequenties uit die gebruikt worden; - UHF (70 cm band 430...mhz) voor het lokale verkeer - VHF (2m band 145...mhz) voor regionaal verkeer Daarnaast nog de landelijke frequentie(s) Je zou eens een keer een oefening van Dares in jouw regio kunnen monitoren, dat staat hier in ieder geval wel in de planning.
 11. En de storing werd klaarblijkelijk veroorzaakt door een knagende marter: Stroomstoring-in-en-rond-Maastricht Hoe meer ik over de acgtergronden van de verschillende stroomstoringen lees, hoe blijer ik ben met mijn oude valorkacheltjes in de prepvoorraad!
 12. Heb je al eens gekeken op het landroverforum van expeditionportal.com? Daar zijn meerdere topics te vinden over Defenders die worden omgebouwd tot overlanding vehicle; een auto om een wereldreis mee te maken over land. Dat heeft aardig wat overeenkomsten met een BOV. Ik ben van mening dat een Defender een hele goede BOV kan zijn, zeker als je de auto zelf al op prijs stelt. De oudere defenders zijn spartaanser dan de nieuwe. Dat woord zul je vaak tegen komen als het over (oudere) defenders gaat: Spartaans! Qua motorisering is alleen de 2,5 td van eind jaren 80 niet zo'n goede optie. de 200tdi en 300tdi en td5 van daarna zeker wel. en de simpele non turbo diesel uit de jaren 80 (2.5 na) is ook zeer betrouwbaar en bevat nauweijks electronica.. Kijk ook eens naar een Discovery uit de jaren 90 als alternatief. Ik heb er net eentje opgepikt.De auto is goed dagelijks inzetbaar, niet zo spartaans als een Defender en heeft prima offroad capaciteiten. Met de 300tdi motor haal je met normaal rijden 1l op 10km. Minder spartaans, minder opvallend en een stuk goedkoper in de aanschaf.
 13. Ja dat klopt, alleen vertikt ie het tot nu toe om Teamspeak dan ook daadwerkelijk te installeren. Maar dat gaan we zeker oplossen!Had gisteren allen niet de tijd ....en het geduld:p om er even goed naar te kijken, haha!
 14. @Communicator jazeker, ik heb een maand de tijd om TS aan de praat te krijgen in Ubuntu, dat zou toch moeten lukken..!
 15. Ik heb ook standbye gestaan op 27.005 mhz en 144.500 mhz, maar had geen tijd om mij in te melden op teamspeak. Is 144.500 mhz nog steeds ons 2meter prepkanaal? Volgende maand ben ik zeker weer van de partij, dan vanuit de Eempolder bij Amersfoort met een twee hele fatsoenlijke antennes; Desperate times call for desperate measures..! Ik hou net zolang vol totdat ik tenminste met een paar medepreppers heb gesproken via 27mc en 2m!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...