Ga naar inhoud

Fridtjof

Lid
 • Aantal items

  38
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Tussen Zuidzande en Zuidwending
 • Beroep
  Ja
 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Fridtjof's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

38

Community reputatie

 1. Ik denk het niet. Dergelijke oefeningen kosten maanden aan voorbereiding, die schud je niet zomaar uit je mouw. Zeker niet in deze tijd (Corona). Dit stond vorig jaar al in de planning. Er is (bijna) geen NAVO land die dit zo even kan organiseren.
 2. Dat laatste is niet zo gek, er is namelijk een enorme Amerikaanse troepenmacht op weg naar Oost Europa. De grootste troepenverplaatsing in 25 jaar. De oefening DEFENDER-Europe 21 gaat beginnen met nadruk op de Baltic, Balkan en de Zwarte Zee. DEFENDER-Europe 21
 3. Wat cool! Je hebt alle 3 de Nederlandse houwitsers op 1 foto! (Of worden onze de laatsten net geëxporteerd?)
 4. Fridtjof

  Muizen

  Grappig, maar waar. Wij hebben eens een muis met inkt gemerkt en weer uitgezet in een nabijgelegen recreatiegebied. Binnen enkele dagen hadden we weer een muis gevangen, MET inktvlek... Deze hebben we naar Duitsland gedeporteerd en nooit weer gezien
 5. Op je laatste foto zie ik zonnebrand en Deet staan. Care plus heeft handige mini's, lekker compact. Zag ze laatst ook bij de Xenos liggen. Verder zou ik die tekenlasso snel weggooien, tenzij je die kutbeesten 3 dagen wil laten zitten totdat ze groot genoeg zijn. De beste ervaringen heb ik met de tekentang van Enetorpet. En je zou nog een Trauma zwachtel (Emergency (Israëli) Bandage) toe kunnen voegen voor het 'zwaardere werk'. Heeft die rugzak een beetje fatsoenlijke heupbanden? Over langere afstanden met 13 kg is dat wel een pré. Verder ziet de set er goed uit. Snugpak maakt ook mooie spullen, benieuwd hoe ze je bevallen.
 6. Goeie tip, deze kende ik nog niet. Gelijk aangevraagd, ik heb er tenslotte al voor betaald... En wat die database betreft, ze kennen mijn hele medische verleden toch al, een titel van een boek zal daar weinig aan toevoegen. Die mogen ze van me hebben, gratis.
 7. Herkenbaar, onze Surinaamse onderburen stookten alles tot tropische temperaturen... Helaas hadden we blokverwarming en konden we er niks op besparen..
 8. Defecte klepsteller dus. Heb inmiddels de derde in mijn ketel, gelukkig allemaal binnen de garantie periode. Dit onderdeel is overigens van Honeywell en zit in 80% van de ketels, ook van andere merken. De eerste keer had ik geen warm water maar liep de temperatuur in de huiskamer op tot 30+ graden, ook geen geweldige situatie. Ik heb via Marktplaats een Zibro kachel gekocht, en stook Farmlight olie, en dat werkt prima. Goed genoeg om ons warm te houden. Succes
 9. Goede review. Die gele "Wonder"lamp op foto 3 mag er ook wel zijn! Ik heb de Petzl Tactikka overwogen maar ben toch voor een Black Diamond gegaan. Behalve dat deze goedkoper was is de rode "tactical" lamp ook direct in te schakelen zonder een soort menu door te lopen. Hierdoor beperk je het verlies van nachtzicht, omdat het witte licht niet aangaat. Ook is de BD (traploos) dimbaar, wat ik meer gebruik dan ik van te voren had voorzien. Helaas is de BD net zo "waterdicht" als de Petzl. (Overigens heeft de BD alleen wit + rood licht.) Bedenk voor je aankoop van een hoofdlamp wat je ECHT nodig hebt. En staar je niet blind op het max. aantal lumen van de lamp.
 10. Deze set is nu in de aanbieding voor 2,99. Naast de hierboven genoemde onderdelen bevat de set ook nog een volwaardig beademingsmasker. Persoonlijk zou ik deze set in de huidige samenstelling ook niet in de auto willen hebben. Maar voor 3 Euri kan het wel een leuke aanvulling zijn.
 11. Batch: 11-2012 EXP Date: 10-2015 Een restpartij dus, nog minder dan een jaar te verkopen. Overigens zijn de meeste producten veel langer houdbaar. Volgens mij is alleen de handwarmer tot 10-2015 "houdbaar". Mooie prijs voor zo'n setje.
 12. Van dit soort rugzakken krijg ik altijd de kriebels. De ketting is zo sterk als de zwakste schakel, en vaak is dat de heupband of - erger nog - een schouderband. En dan heb je pas echt een probleem. Ik heb het meegemaakt met een tas van de Aldi, waarvan al op dag 1 een schouderband het begaf (onherstelbaar). Mijn advies: links laten liggen en doorsparen voor een merk rugzak. Kijk eens op Marktplaats, voor minder dan 30,- heb je al een goede rugzak, bijv. van Nomad. Die dingen zijn bijna onverwoestbaar en niet te vergelijken met tassen van de Aldi, Action, Xenos etc. Kwaliteit heeft zijn prijs, maar hoeft niet duur te zijn.
 13. Pas daar mee op, de ene tekentang is de andere niet. Met name de "tangen" zijn vaak te groot/grof om een "verse" teek goed te verwijderen. Leuk om een volgezogen teek na 3 dagen van je hond te verwijderen maar niet echt geschikt voor de kleinere exemplaren. Ik heb er vele geprobeerd maar de Enetorpet is tot nu toe de beste. Ook simpel online te bestellen. Succes
 14. Ziet er netjes uit. Je zou het mes kunnen vervangen door een mes met meerdere functies, zoals een Victorinox Swiss Soldier's knife 08. Verder is een EDC zeer persoonlijk. Ik werk doorgaans max. 30 km van huis, dus een waterfilter laat ik meestal thuis. Ga ik verder weg, of zijn de omstandigheden daarnaar (winterweer, hitte, etc.) dan pas ik ook mijn EDC/GHB daarop aan. In de auto heb ik meer voorraad. Een vast mes zoals een Mora is gezien mijn werk niet gewenst in een EDC. Persoonlijk zou ik wat meer EHBO spullen meenemen, en wat pijnstillers. Leuke Spork btw. En vergeet niet de spullen waterdicht in te pakken. Alles wat niet nat mag worden in plastic! (heb ik zelf ondervonden..)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...