Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Luke

Admin
 • Aantal items

  100
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Luke

 1. @Bunkerprepper Op zich een supergoed idee maar we gaan dit met de huidige gekte in de shop even niet voor elkaar krijgen tenzij we de pakketten van te voren maken. Het nadeel is dan weer dat de losse producten misschien wel verkocht hadden kunnen worden. We hebben wel alle producten die handig zijn op de themapagina 'Viruspreventie' gezet, zie https://www.prepshop.nl/themas/viruspreventie/ We hebben voor nu (bijna) alles nog op voorraad.
 2. Hey Bunkerprepper, ik ben ook bang dat dit niet het gewenste resultaat geeft. Veel bezoekers komen bijvoorbeeld via een Google zoekopdracht bij het forum uit en een deel daarvan zal (ooit) een account aanmaken en een positieve bijdrage aan het forum leveren. Als we delen gaan afschermen missen we deze nieuwe aanwas.
 3. Ik ga er de komende dagen eens even goed naar kijken en hou jullie op de hoogte 😁
 4. Het forum draait ondertussen al weer 2 weken en ondanks het feit dat iedereen zich supernetjes gedraagt zijn er natuurlijk wel moderators nodig. Met trots kunnen we melden dat @Sterredag is toegevoegd aan het team van moderators 🙂
 5. Gaaf! Compleet autonoom zou ik ook wel willen zijn, maar met dat beetje zon hier in de winter en mijn belachelijke verbruik gaat het helaas niet lukken zonder het net. Post vooral wat foto's van je oude en nieuwe accubank. Benieuwd of je nieuwe toereikend is!
 6. @Mr. Gold & @Simurgh Bedankt voor jullie mooie berichten. We hebben grote plannen met de website, het forum en natuurlijk ook de prepshop en we hopen dat iedereen hier weer zijn oude plekje terugvind en dat we met zijn alles veel kennis kunnen delen. Ook kan ik al verklappen dat het organiseren dat een SC hoog op de agenda staat 😁 Veel plezier iedereen en alle feedback op zowel het forum als de prepshop is altijd welkom!
 7. Er zijn er vast veel onder ons die thuis zonnepanelen op hun dak hebben. Ik vraag mij af of jullie dan ook iets in huis hebben zodat je wat met de zonnepanelen kan doen tijdens een langdurige stroomstoring. Zelf heb ik accu, omvormer en een losse laadregelaar in huis die ik als het nodig is aan kan sluiten op de zonnepanelen. Wel belangrijk om dan eerst op het dak de serieschakeling anders in te delen omdat ik nu 300 volt binnenkrijg als de zon schijnt, en dat is teveel voor mijn maximaal 100 volt laadregelaar. Benieuwd of er nog meer zijn die hierover hebben nagedacht 😀
 8. Thx! We hebben vandaag nog even de soft-launch om alles te testen e.d. en morgen geven we wat meer duidelijkheid. We gaan ons in ieder geval de komende tijd vol voor de community inzetten met nieuwe mensen en ook de oude garde zal er zeker nog zijn 😀
 9. Het nieuwe forum is online! Je kan inloggen met je oude gebruikersnaam en wachtwoord.
 10. Als het forum nou morgen weer zo traag is maak ik weer een tientje over, net zo lang tot het weer snel is. Ik hoop trouwens dat jullie de server bij Transip onderbrengen (VPS), daarvan weet ik dat het dan helemaal goed komt (hebben bijna 20 servers daar) Mocht er hulp bij een migratie nodig zijn hoor ik het graag.
 11. Ik heb goede ervaringen met de dikste VPS van Transip. Daar draaien ruim 15 servers op voor mijn bedrijf. Voor 5 tientjes per maand krijg je een server met 300GB SSD storage, 4 xeon CPU's, 8GB Ram en 10000GB dataverkeer. Je moet het echt gek maken wil je daar niet mee uitkomen hoor. En nee, ik werk er niet :-)
 12. Luke

  NL Alert poll

  Niet ontvangen en zeker wel goed ingesteld. Ik zit zelf bij T mobile, een collega die ook bij T mobile zat kreeg 'm ook niet, zal wel aan 4G liggen. 2 andere collega's kregen de alert wel binnen enkele minuten. Vraag me af of het echt zal werken bij bijv. grootschalige stroomuitval of iets dergelijks...
 13. Heb je wel ervaring met 27MC? Het bereik van deze porto's valt namelijk vies tegen. Denk aan 2-3 km zonder bebouwing. Ligt niet aan de kwaliteit, maar aan het feit dat je met een veel te kleine antenne op 27mhz probeert te zenden. Je kan dit natuurlijk oplossen door een goede mobiele of draadantenne te gebruiken. Als je deze wil kopen voor communicatie met mensen die je kent kan je beter Chinese PMR porto's kopen. Die zenden op 446mhz en komen bij mobiel gebruik met de kleine antenne veeeeeeel verder.
 14. http://m.omroepbrabant.nl/?news/2043781093/Grote%20stroomstoring%20in%20Geldrop%20duizend%20huishoudens%20zonder%20elektriciteit.aspx
 15. Onzinfilmpje, als je alleen maar transacties wilt doen kun je gewoon multibit gebruiken. Die hoeft de hele blokchain niet te downloaden. Mensen die bitcoins minen en de bijbehorende miningpools zullen dat wel blijven doen. Niks aan het handje voor de gewone gebruiker dus.
 16. Oei, die zijn zeldzaam, accus die helemaal leegkunnen en ook nog met een stopcontact. Ff serieus: je hebt een AGM accu met een omvormer naar 220 nodig.
 17. Buksen op gaspatronen volgens mij
 18. Inderdaad allemaal een beetje jammer. Had een stuk beter gekund. Hij had het trouwens best zwaar met die 100 meter rennen :-)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...