Ga naar inhoud

athuahalpa

Lid
 • Aantal items

  73
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door athuahalpa

 1. Als ik mocht kiezen tussen champignons en bier dan wist ik het wel ;-)
 2. Dit zijn van die dingen waar je geen antwoord op kent tenzij je het hebt gedaan. Ik heb een aantal afleveringen gezien op Discovery en verbaasde me soms wel over de beperkte skills die de man liet zien en dan toch zo'n avontuur aangaan.... Maar ik geef mezelf een goede kans van slagen. Waarschijnlijk kom ik dan gesloopt terug met een geweldige ervaring rijker.
 3. Blijft lastig dit soort dingen, ook al omdat de geleerden de ene keer roepen dat yoghurt gezond is en de andere keer zitten er weer kankerverwekkende stoffen in. Eerst is visolie heeeel gezond, je kunt niet zonder, dan gaat het er toch ook weer om wat voor visolie je eet. Eten is voor mij, zeker ook in survival, een moment van comfort. Helemaal als het gaar is!
 4. Ik heb het voorbeeld van Kornwerderzand bewust gekozen. Het is al bij heel veel mensen bekend. Ik kan er meer noemen en weet uit eigen ervaring dat wat er staat, desnoods tijdelijk, gebruikt zal worden. Maar over 1 ding zijn we het geloof ik wel eens, bunkers als deze zijn niet interessant voor burgers.
 5. Ik kan me precies voorstellen wat je voelde. Heerlijk, zoiets van euforie! Ik heb dat tenminste wel altijd als de eenvoudige oplossingen van mij komen en iedereen ziet denken: Waarom heb ik dat niet bedacht :-) Voor mij is dat toch wel een beetje de bevestiging dat ik het wel ga redden als het erop aan komt. Of op zijn minst geeft het me zelfvertrouwen.
 6. Een nieuwe naam is wellicht ook niet belangrijk. Waar het mij meer om gaat is het verbeteren van het prepperimago. Even een paralel met de jacht: Mensen kopen hun vlees in de supermarkt dat daarmee uit de fabriek komt. Men heeft totaal geen verbintenis meer met het dier dat gedood is om ermee in hun behoefte te zien. Als gevolg daarvan, is het imago van jagers de afgelopen decennia sterk verslechterd. Nu moeten wij ons terugvechten met heel sterke argumenten om te behouden wat we nog overhebben van een ooit uitgebreide jachtmogelijkheid. (dii is even in een heel klein notendopje) De paralel is dat, mogelijk, prepping ooit ook in zo'n negatief licht komt te staan, dat allerlei zaken aan banden worden gelegd. Kun je dat niet beter voorkomen dan ooit wellicht achter de feiten aan te hobbelen? In beginsel past dit al heel goed in de prepping gedachte :-)
 7. Ah, dat is dan ook weer opgehelderd ;-)
 8. Ik hoop dat ik het nu in de goede rubriek zet. Heb hier in elk geval eerst even gezocht om te kijken of het al eens gevraagd is: Toen ik hier enkele dagen geleden kwam stond er geloof ik jr. prepper onder mijn avatar. Nou ja, avatar, de plek waar die zou kunnen staan dan :-) Daarna stond er elementair prepper volgens mij, en nu adventurer. En misschien heb ik er nog wel een paar gemist :-) Wat houdt dat nu in en hoe wordt dat beoordeeld?
 9. @Resque: Is natuurlijk altijd goed om ter plaatse te gaan en de situatie te bekijken. Mijn ervaring is alleen wel dat je vaak moeilijk kunt inschatten hoe hoog of hoe laag de plek ligt ten opzichte van waar je vandaan zult vluchten....
 10. Toch niet hoor. Ik kan wel een voorbeeld noemen die vele van ons waarschijnlijk wel kennen: Het sluizencomplex bij Kornwerderzand. Er staan vele kazematten, sommigen zijn nu zelfs een museum. Dit complex is van strategisch belang en zal bij een serieuze kwestie beveiligd worden. Je maakt me niet wijs dat ze dan die kazematten/forten niet zullen gebruiken. Ook is hier nog geen sprake van nieuwbouw. De bunkers van kazerne's liggen hier te ver vandaan.
 11. Is een mooie gedachte maar: Wordt of een heel licht autotje ofwel een heel groot zonnepaneel :-)
 12. Zal ook geen duurzaam verhaal zijn zoals ik al schrijf. Maar ik bedoel het volgende: Er gebeurt iets waarvoor je die bunker in zou willen. Dat is dan van een dergelijk groot belang dat defensie die bunker EERST ook zal willen gebruiken, want alles is beter dan niks. Deze bunkers staan bij een tactisch object en dus moet dat bewaakt/beveiligd worden. Dan maak je nu eenmaal gebruik van de middelen die je voor handen hebt, ook al is dat een oude bunker. En dan ben je daar als burger echt niet welkom. Dar ze er, afhankelijk van de dreiging en duur, een nieuwe naast zullen willen hebben of renoveren heb ik ook geschreven.
 13. Eens. Bovendien is een rapport vaak al vooraf beinvloed door de opdrachtgever. Vandaar ook mijn opmerking: Als die cijfers kloppen....
 14. Als die cijfers kloppen is dat milieuwvriendelijker dan... Maar ik bedoel dat we moeten geloven dat de auto helemaal geen uitstoot heeft, ook niet indirect. We denken niet meer voor onszelf is eigenlijk mijn verhaal.
 15. Dat zeggen ze ook van Preppers :-)
 16. Als die keus er is wellicht. Maar sommige objecten zijn van zeer groot tactisch belang. Als daar al iets ouds staat dan zullen ze dat eerst toch innemen om er desnoods alsnog wat nieuws bij neer te zetten of de boel gaandeweg te renoveren.
 17. Ook hier geldt weer: Afhankelijk van de dreiging. Wij hebben een bunkertje waar we met 2 personen en de hond een dag of 2-3 hooguit in zouden kunnen. Maar dan moet het niet over een overstroming gaan. In de buurt staan bunkers uit WOII, die zullen natuurlijk in geval van oorlogsdreiging meteen in hergebruik genomen worden door defensie. Dan zit je nog met de vergunningen in Nederland voor het plaatsen/bouwen van een bunker. Los daarvan zal iedereen het zien en dus weten dat ze er zijn...
 18. Ik heb zo'n guylliesuit (hoop dat het goed gespeld is) om te jagen. Lag ik van de zomer in een greppeltje op kraaien te jagen met een maatje van me die een meter of 5 verder zat. 2 controleurs komen op ons af en ik wacht af. Ze praten wat met mijn maatje, alles was in orde. Gingen weg zonder bij mij te komen! Dat werkt dus wel als camo maar wat minder in de bewoonde wereld inderdaad :-)
 19. Ik wilde reageren en zag toen de link hierboven. Windenergie is helemaal niet milieuvriendelijk! Men doet ons wel geloven dat het milieuwinst oplevert maar het tegendeel is waar. Windmolens zijn zo milieubelastend tijdens het winnen van hun grondstoffen en de bouw en afbraak, transport etc, dat ze dit in hun hele productieve leven niet meer kunnen terug winnen met schone energie. Zet daar de horizonvervuiling nog even naast en ik heb mijn motieven om ertegen te zijn allemaal genoemd. Het is net als auto's op electra, die zijn ook zo lekker groen. Maar waarmee wordt die stroom opgewekt? Kolen! Natuurlijk is windenergie puur vanuit Prepping een andere discussie. Je bent dan niet afhankelijk van een energienetwerk, maar natuurlijk wel van de wind.
 20. Bedankt voor de tips, heb de site opgeslagen en bekeken. Redelijk hoge grond in de buurt, dichterbij dan ik dacht. Had net na het openen van dit topic nog een topic gevonden over risico's in je woonomgeving. Het voordeel van die link is dat de kaart verschillende risico's combineert. De moeite waard die even te bekijken.
 21. TOP! Moderatie, ik had net een topic geopend met de vraag naar zoiets. Die mag dus weg aub. Het heet: Overstroming....
 22. Zou er ook ergens een kaart zijn met gevolgen van een overstroming in Nederland, waarop je kunt zien wat de hoger gelegen delen zijn die dan (hopelijk) droog blijven? Ik heb hier in de buurt natuurlijk wel allerlei punten waar het hoog is, maar dat zijn bouwwerken en dingen zoals hoge viaducten etc. Daar kun je natuurlijk niet zo op vertrouwen als gewoon hoger gelegen land. Natuurlijk liggen de alpen hoog, maar ja daar kom je niet zo snel dus weinig nuttig. Of je moet er al van te voren gaan wonen :-) Iemand een tip!
 23. Is dit niet wat ze noemen een bij-zon? Dat was laatst nog eens op het journaal, enkele weken terug, tijdens het weerbericht. De uitleg was dat dit een soort van weerkaatsing is van de zon zelf in een bepaalde luchtlaag. Het zei iets over het te verwachten weer (verandering) maar ik heb niet opgeslagen wat precies.
 24. Als het weer eens heeft gestormd kun je op het strand vaak van die brokken wit vet vinden. Dat is parafine, gebruiken ze bij het boren op booreilanden. Ik denk dat het daar ook wel mee zou willen, maar ik heb dat nooit geprobeerd. In elk geval worden waxine lichtjes daar ook mee gemaakt. Nadeel is dat die kankerverwekkende stoffen bevatten. Maar waar ik eigenlijk op wilde wijzen: Als er bij je in de buurt een imker is, dan heeft die elk jaar wel oud bijenwasraat over. Een deel zal hij mogelijk zelf kunnen gebruiken, maar een deel wordt soms ook weggegooid als het te oud is om er, juist (!) kaarsen van te maken. Het is veilig materiaal en het ruikt ook nog eens lekker.
 25. @J.I. nurse: Je hebt gelijk. Artikel 13 1. Het is verboden een wapen van categorie I te vervaardigen, te transformeren, voor derden te herstellen, over te dragen, voorhanden te hebben, te dragen, te vervoeren, te doen binnenkomen of te doen uitgaan. Mea culpa!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...