Ga naar inhoud

athuahalpa

Lid
 • Items

  73
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

athuahalpa's prestaties

Adventurer

Adventurer (3/11)

24

Reputatie

 1. Als ik mocht kiezen tussen champignons en bier dan wist ik het wel ;-)
 2. Dit zijn van die dingen waar je geen antwoord op kent tenzij je het hebt gedaan. Ik heb een aantal afleveringen gezien op Discovery en verbaasde me soms wel over de beperkte skills die de man liet zien en dan toch zo'n avontuur aangaan.... Maar ik geef mezelf een goede kans van slagen. Waarschijnlijk kom ik dan gesloopt terug met een geweldige ervaring rijker.
 3. Blijft lastig dit soort dingen, ook al omdat de geleerden de ene keer roepen dat yoghurt gezond is en de andere keer zitten er weer kankerverwekkende stoffen in. Eerst is visolie heeeel gezond, je kunt niet zonder, dan gaat het er toch ook weer om wat voor visolie je eet. Eten is voor mij, zeker ook in survival, een moment van comfort. Helemaal als het gaar is!
 4. Ik heb het voorbeeld van Kornwerderzand bewust gekozen. Het is al bij heel veel mensen bekend. Ik kan er meer noemen en weet uit eigen ervaring dat wat er staat, desnoods tijdelijk, gebruikt zal worden. Maar over 1 ding zijn we het geloof ik wel eens, bunkers als deze zijn niet interessant voor burgers.
 5. Ik kan me precies voorstellen wat je voelde. Heerlijk, zoiets van euforie! Ik heb dat tenminste wel altijd als de eenvoudige oplossingen van mij komen en iedereen ziet denken: Waarom heb ik dat niet bedacht :-) Voor mij is dat toch wel een beetje de bevestiging dat ik het wel ga redden als het erop aan komt. Of op zijn minst geeft het me zelfvertrouwen.
 6. Toch niet hoor. Ik kan wel een voorbeeld noemen die vele van ons waarschijnlijk wel kennen: Het sluizencomplex bij Kornwerderzand. Er staan vele kazematten, sommigen zijn nu zelfs een museum. Dit complex is van strategisch belang en zal bij een serieuze kwestie beveiligd worden. Je maakt me niet wijs dat ze dan die kazematten/forten niet zullen gebruiken. Ook is hier nog geen sprake van nieuwbouw. De bunkers van kazerne's liggen hier te ver vandaan.
 7. Zal ook geen duurzaam verhaal zijn zoals ik al schrijf. Maar ik bedoel het volgende: Er gebeurt iets waarvoor je die bunker in zou willen. Dat is dan van een dergelijk groot belang dat defensie die bunker EERST ook zal willen gebruiken, want alles is beter dan niks. Deze bunkers staan bij een tactisch object en dus moet dat bewaakt/beveiligd worden. Dan maak je nu eenmaal gebruik van de middelen die je voor handen hebt, ook al is dat een oude bunker. En dan ben je daar als burger echt niet welkom. Dar ze er, afhankelijk van de dreiging en duur, een nieuwe naast zullen willen hebben of renoveren heb ik ook geschreven.
 8. Dat zeggen ze ook van Preppers :-)
 9. Als die keus er is wellicht. Maar sommige objecten zijn van zeer groot tactisch belang. Als daar al iets ouds staat dan zullen ze dat eerst toch innemen om er desnoods alsnog wat nieuws bij neer te zetten of de boel gaandeweg te renoveren.
 10. Ook hier geldt weer: Afhankelijk van de dreiging. Wij hebben een bunkertje waar we met 2 personen en de hond een dag of 2-3 hooguit in zouden kunnen. Maar dan moet het niet over een overstroming gaan. In de buurt staan bunkers uit WOII, die zullen natuurlijk in geval van oorlogsdreiging meteen in hergebruik genomen worden door defensie. Dan zit je nog met de vergunningen in Nederland voor het plaatsen/bouwen van een bunker. Los daarvan zal iedereen het zien en dus weten dat ze er zijn...
 11. Ik heb zo'n guylliesuit (hoop dat het goed gespeld is) om te jagen. Lag ik van de zomer in een greppeltje op kraaien te jagen met een maatje van me die een meter of 5 verder zat. 2 controleurs komen op ons af en ik wacht af. Ze praten wat met mijn maatje, alles was in orde. Gingen weg zonder bij mij te komen! Dat werkt dus wel als camo maar wat minder in de bewoonde wereld inderdaad :-)
 12. TOP! Moderatie, ik had net een topic geopend met de vraag naar zoiets. Die mag dus weg aub. Het heet: Overstroming....
 13. Als het weer eens heeft gestormd kun je op het strand vaak van die brokken wit vet vinden. Dat is parafine, gebruiken ze bij het boren op booreilanden. Ik denk dat het daar ook wel mee zou willen, maar ik heb dat nooit geprobeerd. In elk geval worden waxine lichtjes daar ook mee gemaakt. Nadeel is dat die kankerverwekkende stoffen bevatten. Maar waar ik eigenlijk op wilde wijzen: Als er bij je in de buurt een imker is, dan heeft die elk jaar wel oud bijenwasraat over. Een deel zal hij mogelijk zelf kunnen gebruiken, maar een deel wordt soms ook weggegooid als het te oud is om er, juist (!) kaarsen van te maken. Het is veilig materiaal en het ruikt ook nog eens lekker.
 14. Ik heb mijn posting even aangepast. Zag iets staan over verboden vangmethoden in mijn voorsteltopic. Thanks Mr, Gold.... Elke in Nederland voorkomende vis is eetbaar. Alleen aan de kust komt giftige vis voor (Pieterman) Het mooie ervan is ook nog eens dat in elk watertje (misschien met uitzondering van de echte moddersloten) wel eetbare vis voorkomt. En dus is het een zeer makkelijke en nuttige voedingsbron. Over het schoonmaken hoef je niet moeilijk te doen. Je kunt eenvoudig (na een tik op de kop) de buik open snijden en dan 'alles' eruit halen. De vis een beetje BBQ-en aan beide kanten (niet te lang, slechts enkele minuten) en je kunt aan tafel. Pluis je de eetbare stukken gewoon van de huis en graten af. Stomen van de vis, eventueel met wat groeneten uit eigen tuin is natuurlijk ook mogelijk, ook hier niet te lang, vis is zo gaar. Natuurlijk zijn er van de ingewanden ook delen goed te eten voor wie dat aandurft. Tip! Neem wat dunnere lijn 12 to 18/100 voor het vangen van kleine aasvisjes, daarbij kleinere haken gebruiken nummer 6 of zo. En voor de grotere vissen een wat dikkere lijn, 22/100- 40/100 met natuurlijk grotere haken. Als je roestvrijstalen haken neemt, kun je deze ook in zout water gebruiken.
 15. Het enige dat ik mis is toch een heel eenvoudige: Visspullen. Je hoeft geen hele hengels te hebben, alleen wat lijnen en haken. Als aas gebruik je wormen of slakken/mosselen. Als het aas niet naar de bodem wil zakken kun je een gewichtje aan de lijn knopen. Knopen verzwakken de lijn wel. Voor wie nog nooit met vislijn heeft gewerkt is het verstandig eens bij een hengelsportzaak langs te gaan voor wat lijn en haken, kun je meteen even wat eenvoudige knooptips vragen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...