Ga naar inhoud

athuahalpa

Lid
 • Aantal items

  73
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

athuahalpa's Achievements

Adventurer

Adventurer (3/11)

24

Community reputatie

 1. Als ik mocht kiezen tussen champignons en bier dan wist ik het wel ;-)
 2. Dit zijn van die dingen waar je geen antwoord op kent tenzij je het hebt gedaan. Ik heb een aantal afleveringen gezien op Discovery en verbaasde me soms wel over de beperkte skills die de man liet zien en dan toch zo'n avontuur aangaan.... Maar ik geef mezelf een goede kans van slagen. Waarschijnlijk kom ik dan gesloopt terug met een geweldige ervaring rijker.
 3. Blijft lastig dit soort dingen, ook al omdat de geleerden de ene keer roepen dat yoghurt gezond is en de andere keer zitten er weer kankerverwekkende stoffen in. Eerst is visolie heeeel gezond, je kunt niet zonder, dan gaat het er toch ook weer om wat voor visolie je eet. Eten is voor mij, zeker ook in survival, een moment van comfort. Helemaal als het gaar is!
 4. Ik heb het voorbeeld van Kornwerderzand bewust gekozen. Het is al bij heel veel mensen bekend. Ik kan er meer noemen en weet uit eigen ervaring dat wat er staat, desnoods tijdelijk, gebruikt zal worden. Maar over 1 ding zijn we het geloof ik wel eens, bunkers als deze zijn niet interessant voor burgers.
 5. Ik kan me precies voorstellen wat je voelde. Heerlijk, zoiets van euforie! Ik heb dat tenminste wel altijd als de eenvoudige oplossingen van mij komen en iedereen ziet denken: Waarom heb ik dat niet bedacht :-) Voor mij is dat toch wel een beetje de bevestiging dat ik het wel ga redden als het erop aan komt. Of op zijn minst geeft het me zelfvertrouwen.
 6. Een nieuwe naam is wellicht ook niet belangrijk. Waar het mij meer om gaat is het verbeteren van het prepperimago. Even een paralel met de jacht: Mensen kopen hun vlees in de supermarkt dat daarmee uit de fabriek komt. Men heeft totaal geen verbintenis meer met het dier dat gedood is om ermee in hun behoefte te zien. Als gevolg daarvan, is het imago van jagers de afgelopen decennia sterk verslechterd. Nu moeten wij ons terugvechten met heel sterke argumenten om te behouden wat we nog overhebben van een ooit uitgebreide jachtmogelijkheid. (dii is even in een heel klein notendopje) De paralel is dat, mogelijk, prepping ooit ook in zo'n negatief licht komt te staan, dat allerlei zaken aan banden worden gelegd. Kun je dat niet beter voorkomen dan ooit wellicht achter de feiten aan te hobbelen? In beginsel past dit al heel goed in de prepping gedachte :-)
 7. Ah, dat is dan ook weer opgehelderd ;-)
 8. Ik hoop dat ik het nu in de goede rubriek zet. Heb hier in elk geval eerst even gezocht om te kijken of het al eens gevraagd is: Toen ik hier enkele dagen geleden kwam stond er geloof ik jr. prepper onder mijn avatar. Nou ja, avatar, de plek waar die zou kunnen staan dan :-) Daarna stond er elementair prepper volgens mij, en nu adventurer. En misschien heb ik er nog wel een paar gemist :-) Wat houdt dat nu in en hoe wordt dat beoordeeld?
 9. @Resque: Is natuurlijk altijd goed om ter plaatse te gaan en de situatie te bekijken. Mijn ervaring is alleen wel dat je vaak moeilijk kunt inschatten hoe hoog of hoe laag de plek ligt ten opzichte van waar je vandaan zult vluchten....
 10. Toch niet hoor. Ik kan wel een voorbeeld noemen die vele van ons waarschijnlijk wel kennen: Het sluizencomplex bij Kornwerderzand. Er staan vele kazematten, sommigen zijn nu zelfs een museum. Dit complex is van strategisch belang en zal bij een serieuze kwestie beveiligd worden. Je maakt me niet wijs dat ze dan die kazematten/forten niet zullen gebruiken. Ook is hier nog geen sprake van nieuwbouw. De bunkers van kazerne's liggen hier te ver vandaan.
 11. Is een mooie gedachte maar: Wordt of een heel licht autotje ofwel een heel groot zonnepaneel :-)
 12. Zal ook geen duurzaam verhaal zijn zoals ik al schrijf. Maar ik bedoel het volgende: Er gebeurt iets waarvoor je die bunker in zou willen. Dat is dan van een dergelijk groot belang dat defensie die bunker EERST ook zal willen gebruiken, want alles is beter dan niks. Deze bunkers staan bij een tactisch object en dus moet dat bewaakt/beveiligd worden. Dan maak je nu eenmaal gebruik van de middelen die je voor handen hebt, ook al is dat een oude bunker. En dan ben je daar als burger echt niet welkom. Dar ze er, afhankelijk van de dreiging en duur, een nieuwe naast zullen willen hebben of renoveren heb ik ook geschreven.
 13. Eens. Bovendien is een rapport vaak al vooraf beinvloed door de opdrachtgever. Vandaar ook mijn opmerking: Als die cijfers kloppen....
 14. Als die cijfers kloppen is dat milieuwvriendelijker dan... Maar ik bedoel dat we moeten geloven dat de auto helemaal geen uitstoot heeft, ook niet indirect. We denken niet meer voor onszelf is eigenlijk mijn verhaal.
 15. Dat zeggen ze ook van Preppers :-)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...