Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 05/23/24 in alle zones

 1. Gooi geen kapotte magnetron weg. Allen te gebruiken met een randaarde stopcontact. Maak het open en knip de koperdraadje af en isoleer de uiteinde van de draadjes behalve de geel/groene aarde draad. Dan heb je waarschijnlijk een top bescherming voor je electronica. Ben je niet zo handig, slijp dan de pootjes van de steker er af, als je dan de stekker in een geaard stopcontact stopt maak je alsnog gebruik van de randaarde. Misschien dat toch koper het beste is tegen: Emf Protection Pure Copper Fabric-Blocking Rfid Radiation Singal Wifi Emi Emp Rf https://www.joom.com/nl/products/5f3bae50860eba01068d21ab?currency=EUR&variant_id=5f3bae50860eba04068d21b0&utm_productid=5f3bae50860eba01068d21ab&utm_ticket=0b501b7b-8d26-46e9-945a-9d2220de1e9e&utm_source=awin&utm_medium=partners&utm_campaign=323889 &sv1=affiliate&sv_campaign_id=323889&awc=48431_1716373196_d1d73fff28ff1da55cfe325e74ebdfc1
  1 punt
 2. Eigenlijk kan ik niet meer zoveel. Ja lesgeven, en dat doe ik ook nog steeds, maar dan als vrijwilliger. Schilderen lukt niet meer zo goed, vanwege mijn ogen en de tuin doen gaat ook al niet meer zo goed vanwege artrose in mijn heupen. Ik ben begonnen met het aanleren van Morse, maar dat valt ook erg vies tegen. Maar ik heb wel mijn F-licentie gehaald, kan solderen en meten aan elektronica. Fotograferen lukt ook wel, maar dat is bij preppen niet zo nuttig. Dus helaas.
  1 punt
 3. Deze site werd net geadverteerd op een podcast, https://www.empshield.com
  1 punt
 4. Hier op het Zweedse platteland zijn dusdanig veel paarden, koeien, schapen, kippen en eenden te vinden dat er echt wel een aantal over blijven. Bedenk je ook dat er meer legale wapens in Zweden zijn dan inwoners en dat een aanzienlijk deel van de bevolking jager of sportschutter is (zoals ik). Achter hun dieren aan gaan is dus onverstandig en ook onnodig, met alle boerderijen in de omgeving waar veel meer voedsel te krijgen is. De grotere steden liggen allemaal naar 't zuiden vanaf hier gezien en de grote massa's mensen die de steden verlaten zullen over het algemeen verder naar het zuiden trekken want daar is 't warmer, dus hier op 't platteland zal het waarschijnlijk allemaal wel meevallen. Zo niet, dan hebben we binnen onze groep backup plannen. Met radio's bedoel ik uiteraard HAM radio's. Alleen ontvangers heb je niet bijzonder veel aan bij een serieuze EMP aanval, want dat is gewoon het einde van het stroomnet en dus onze "beschaving". De radio's in de EMP kluis zullen het vrijwel zeker wel overleven en zullen in ieder geval tijdelijk voor een tactisch voordeel zorgen (tot ze stuk of niet meer te laden zijn). Verder zijn er wel scanners en andere ontvangers zoals ADS-B luchtvaart transponder ontvangers aanwezig, maar die zijn van ondergeschikt belang.
  1 punt
 5. Ik ben bang dat je paard al gauw geslacht en gegeten wordt door een hongerige meute. En radio’s heb je niet zoveel aan want Hilversum zendt natuurlijk niet meer uit alsook de overige zenders. Tenzij je een HAM zender hebt. Dit uitgaande van een permanente uitschakeling van het elektriciteitsnet. Bij een tijdelijke, gelokaliseerde, uitval is dit natuurlijk wel een goede strategie.
  1 punt
 6. Zoals ik uitlegde, dat hoeft dus helemaal niet, is nooit echt getest en grotendeels theoretisch en/of Hollywood spectakel. De motormanagement electronica in een auto is behoorlijk goed afgeschermd tegen EMI. Het is ook volledig afhankelijk van de sterkte en de afstand van de EMP (in 't geval atoombom). Een EMP vanaf de zon is sowieso geen probleem tenzij het een klasse X500+ flare is, in dat geval is het afgelopen met onze beschaving, geen enkel electriciteitsnet dat dat overleeft. Dat soort solar flares vallen onder "mininova", iets waar de wetenschap pas sinds kort in begint te "geloven" en wat meer gevolgen heeft dan alleen een mogelijke EMP. Er zijn theorieen dat zo'n mininovo er aan zit te komen, een bekende youtuber "Suspicious 0bservers" heeft het hier al jaren over; uiteraard wordt 'ie beschuldigd dat het pseudo-science is; ik weet 't niet, vind het interessant maar meer ook niet. Ik heb een en ander aan radio's en backups EMP veilig opgeslagen in onze bunker in een speciale EMP-kluis, maar een auto past daar helaas niet in (en ik heb ook geen reserve auto) 😜 Een fiets en/of paard en wagen zijn in 't geval van een problematische EMP uiteraard al snel de beste opties.
  1 punt
 7. Hollywood is een slechte informatiebron... De meeste tests tonen aan dat een EMP van minder dan 25000V/m veruit de meeste auto's niet permanent zal beschadigen als ze uit staan en een beperkt percentage als ze aan staan. Pas bij EMP's van >30000V/m kunnen we massale uitval verwachten. Daarvoor is echter een detonatie op de perfecte hoogte (zo'n 300 km boven het oppervlakte) nodig. Mocht dit gebeuren dan betekent dat heel simpel het einde van alle electronica die niet EMP-proof opgeslagen is, op een aanzienlijk deel van het continent. Dat betekent op zijn beurt het einde van onze moderne beschaving en vanaf dat moment zal er dus ook geen brandstof meer geproduceerd worden. De voorraad die er is zit grotendeels in tankstations die niet meer functioneren (en de depots zijn zo ontworpen dat "diefstal" van de brandstof extreem moeilijk is, dus "hang er een slang in" is echt geen optie). Een auto zal op dat moment dus ook niet meer nuttig zijn en voorlopig ook niet meer worden. Het stroomnet is dan ook compleet en permanent vernietigd, de technologie om de transformatoren te bouwen zal niet meer werken (want afhankelijk van stroom en heeft zeer veel koper en andere high-tech spullen nodig). Dus: Mocht er een EMP komen die het stroomnet sloopt (wat VEEL eerder gebeurt dan de auto's), heeft het ook weinig nut om nog een auto te hebben, want je zult al snel geen brandstof meer kunnen vinden. De brandstof die je na een jaar of 2-3 nog vindt zal grotendeels vol algen en drap zitten en onbruikbaar zijn.
  1 punt
×
×
 • Nieuwe aanmaken...