Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 05/24/22 in alle zones

  1. Beste Preppers, Zoals ik in mijn voorstelbericht al had geschreven woon ik op een boerderij die hoogstwaarschijnlijk een geliefd doelwit is voor dieven/bendes mocht de pleuris uitbreken. Ik vroeg me af of jullie iets van ideeën hebben om mezelf daar tegen te verdedigen (en dan bedoel ik niet qua wapens aangezien ik las dat dat niet word gewaardeerd) Zat zelf te denken aan het graven van een gracht om een begin te maken, maar als jullie creatievere ideeën hebben laat maar horen! Boer Bartus
    1 punt
  2. Camouflage. Graaf wat ondergrondse keldertjes voor je voorraden. Maak je boerderij een open gebied. Makkelijk te betreden. Armoedig. En leeg. Al snel is bekend dat er niets te halen valt. Geen aantrekkelijk doelwit. Een goed verdedigt terrein heeft wat te verbergen. En is met wat inzet en planning te kraken. Je zult je verdediging nooit op het niveau kunnen brengen dat nodig is om een vastberaden meute te weren. Tenzij je zelf al met een aanzienlijke groep mensen bent.
    1 punt
  3. Een gracht en struiken met stekels zijn betrekkelijk goedkope oplossingen. Maar als je grote voorraden langdurig moet verdedigen tegen veel gewapende en vastberaden belagers, vereist dat zulke vergaande voorbereidingen, dat je je moet afvragen of je dat er allemaal voor over hebt, ook gezien de beperkte kans dat het ooit zover komt. Een oplossing kan ook zijn om slechts een heel beperkte voorraad met noodgoederen te hebben, en om dan bij een ramp het gebied snel te verlaten. Dat kan in principe met een permanent gereedstaande BOB, die licht genoeg is om je snel te verplaatsen over een grote afstand. Ik weet dat een evacuatie niet in alle noodsituaties mogelijk is, maar de vraag is hoever je wilt gaan in je voorbereidingen, en waar je je prioriteiten legt. Een oplossing kan ook zijn om een deel van je voorraden te verdelen over de huizen van een aantal vrienden en familieleden (eventueel tegen betaling) waar je in geval van nood naar toe kunt gaan en andersom. Of je kunt ver buiten stedelijke gebieden gaan wonen, waar veel minder kans is op plunderaars dan in een stedelijke omgeving. Maar kijk dan wel eerst welke rampen in dat gebied kunnen gebeuren.
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...