Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Erelijst


Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 02/15/20 in alle zones

 1. 2 punten
  https://www.zerohedge.com/health/hubei-doctors-warn-even-deadlier-coronavirus-reinfection-causing-sudden-heart-attacks "It’s highly possible to get infected a second time. A few people recovered from the first time by their own immune system, but the meds they use are damaging their heart tissue, and when they get it the second time, the antibody doesn’t help but makes it worse, and they die a sudden death from heart failure," reads a message forwarded to Taiwan News from a relative of one of the doctors living in the United Kingdom. Kort: Als je een twee keer besmet raakt dan kan soms een plotselinge hartstilstand optreden doordat de bestaande antibodies een cytokine storm oproepen die de dan de reeds verzwakte organen (het hart) overbelasten. Maar er staat ook dat de verzwakking van de organen door medicatie gebruikt bij de eerste besmetting zou komen. Dit werpt vragen op, maar het past wel bij het beeld dat ik tot nog toe van de ziekte heb.
 2. 2 punten
  Als het enkel bij 1 virus blijft lijkt het mij al erg genoeg. Via deze link kun je al de verschillende mutaties van het virus volgen.(misschien dat het al een repost is). https://www.gisaid.org/epiflu-applications/next-betacov-app/ Op deze link word er al beweerd dat er een gevaarlijke nieuwe mutatie zou zijn maar de bron is nogal twijfelachtig dus zonder extra bevestiging zou ik het nog niet te serieus nemen. https://gnews.org/113195/
 3. 2 punten
  Ik weet niet van een rode lijn, maar ik zie wel een plotselinge toename van het aantal verontrustende berichten. Of die te rechtvaardigen zijn? Zo gaan er nu berichten van een R0 van 3 komma nog wat onder de quarantaine maatregelen! Ik kan dat niet geloven, eerst zien... we zouden op zijn minst dan ook in andere asiatische landen dergelijke R0's moeten zien. Ook zie ik steeds meer over asymptotische verspreiders.... tja, mogelijk is het... maar ik heb het gevoel dat er iets anders aan de hand is. Misschien dat er meer dan 1 virus aan het werk is? of dat er een interactie is met iets anders? Ik heb echt moeite om een samenhangend model te maken dat met een simpele virus verspreiding overeenkomt. Wel, nee, ik heb geen moeite, ik kan het niet. Er duiken iedere keer weer dingen op die een simpel model onderuit halen. Ik raak er dan ook steeds meer van overtuigd dat er "iets anders" aan de hand is. Maar ik ga daar nog even niet over speculeren 😉
 4. 2 punten
  Als je je aankopen maar goed checkt. Ik heb de afgelopen jaren al zoveel fake American Eagles, baartjes enz gezien..
 5. 1 punt
  Op Zerohedge het volgende bericht. Mensen die genezen zijn van Covid19, kunnen opnieuw besmet raken en sommige van hen krijgen acute hartproblemen, waarschijnlijk door de medicatie die ze er bovenop hielp. Bizar! Oh, ik zie dat OBL Rien deze al gepost heeft.
 6. 1 punt
  Kan me niet heugen zo veel kilometers voor een aankoop van 39 cent gemaakt te hebben, maar ik heb mijn dunne bleek binnen. 😃 Bij een plus supermarkt stond het voor het grijpen.
 7. 1 punt
  JC had het in een recente video over naamsverwarring, zo zou COVID-19 soms ook SARS-COV-2 genoemd worden. Misschien dat er hierdoor verwarring is over een (2-de) mutatie? Edit: In de video van vandaag noemt hij COVID-19 is de ziekte, SARS-COV-2 het virus.
 8. 1 punt
  Er wordt een sterfgeval uit Frankrijk gemeld, het betreft een Chinese man van 80 jaar die als tourist was gekomen.
 9. 1 punt
  @Invictus wat @Raycoupe zegt klopt hoor hier stat het ook op de grond in gele flessen bij de rest van schoonmaak spullen en anders gewoon even vragen aan een Jumbo medewerker , die kan je zeker helpen en baking soda (bakpoeder oftewel natriumbicarbonaat ) hebben ze ook gewoon bij de Jumbo gr will
 10. 1 punt
  @Invictus Je moet ook geen Glorix hebben maar dunne bleek, zie hierboven bv. de link naar Jumbo supermarkt. Kost daar 39 cent per fles oid en staat geheid ergens zeer laag en lastig bereikbaar op de grond. Bij Lidl en Aldi ga je het idd niet vinden. Veel inslaan niet handig, want het spul verouderd vrij rap, na een jaar of twee heb je niets dan ingedeukte flessen met sterk verminderde concentratie natriumhypochloriet.
 11. 1 punt
  Plan persoonlijk helemaal niks qua hoe te handelen bij rampsituaties.Er zijn zoveel situaties denkbaar,maar wie zegt dat je uberhaupt iets kunt doen. Bovendien,met al ons geprep en goede bedoelingen,moeten we maar afwachten of wij het zijn bij wie anderen komen aankloppen,mss is het wel andersom en wat zal ik dan blij zijn met hulp.Niettemin kan het geen kwaad er over na te denken en dat zouden veel meer mensen moeten doen,helaas zijn velen niet of nauwelijks ergens op voorbereid en dat kan het lastig maken voor diegenen die het wel doen:met wie deel je wat? Van het rare woord preppen heeft in mijn familie nog niemand ooit gehoord,mijn zussen en ik hebben "gewoon voorraad",met die gewoonte zijn wij opgegroeid.Helaas hebben mijn kinderen dit niet overgenomen,dus voor hen (2x4prs)zorg ik dan mee.Als ze nu mijn huisje leeg zouden moeten halen zouden ze me er hartelijk om uitlachen,maar dat kan me niet schelen.Ik moet er niet aan denken dat hun kindertjes naar een leeg bord moeten staren.De grote zorg is alleen:kun je elkaar nog bereiken als er "iets"gebeurd.Neem viruscrisis: overal lock-downs of watersnood :je verplaatsen niet mogelijk je moet mss zelf wel huis en haard verlaten. Mijn conclusie: je voorbereiden is een ,maar wat of wie je daarmee kunt redden is nog maar de vraag. Dit zijn mijn twee centen, Groet,mevr.Grijpstra
 12. 1 punt
  dat denk ik ook. in China liepen ze ook al voor dit virus met mondkapjes dus er veranderde weinig. daarnaast, dat virus was daar al veel langer bekend. kijk over een maand maar wat er in de EU gebeurd is. dan zal het wel een stukkie erger zijn.
 13. 1 punt
  Is er een rode lijn waar te nemen in de recente ontwikkelingen mbt covid19? Een kennis wees mij recent op een aantal onderstaande berichten... Allereerst deze link waarin China aangeeft geen idee te hebben hoeveel mensen er werkelijk geinfecteerd zijn. https://www.dailymail.co.uk/news/article-8001011/China-admits-no-idea-people-infected-coronavirus-Wuhan.html USA is voorbereidingen aan het treffen voor grootschalige effecten van cvoid19 https://www.cgdev.org/publication/expert-recommendations-us-and-global-preparedness-covid-19 https://www.dailymail.co.uk/health/article-8001141/US-military-told-prepare-coronavirus-epidemic.html Europa is bezig haar maatregelen tegen covid19 op te schalen, zoals de UK die vandaag updates heeft geplaatst op haar overheids website: https://www.gov.uk/government/publications/covid-19-guidance-for-staff-in-the-transport-sector En ook "ineens" de WHO die gaat focussen op readiness. http://www.euro.who.int/en/health-topics/health-emergencies/novel-coronavirus-2019-ncov/news/news/2020/2/coronavirus-disease-covid-19-european-region-focusing-on-readiness En dan een bericht dat net een paar uur oud is vanuit de UK/Heathrow over een aantal vliegtuigen in "lockdown" mbt covid19 https://metro.co.uk/2020/02/14/eight-planes-put-lockdown-heathrow-coronavirus-fears-12241391/ De rode lijn al gezien? Het lijkt er sterk op dat veel Europese landen een tandje gaan opschroeven mbt pandemic preparedness en alertheid, hun plannen verder gaan afstoffen en eea in de steigers gaan zetten?
 14. 1 punt
  De Chinese overheid heeft gezegd dat het virus aerosol is, dat past bovendien bij de zeer hoge R0. In dit geval echter is het dragen van mondkapjes als bescherming tegen het oplopen van een besmetting zo wie zo bijna zinloos. Het dragen van mondkapjes ter voorkoming van verspreiding als je zelf het virus al hebt zou nog wel zinvol kunnen zijn.
 15. 1 punt
  Er zijn in de EU iets van 60+ gevallen bekend nu, dus mondkapjes dragen lijkt me nog overbodig.
 16. 1 punt
  @Rataplan heeft gelijk als hij het antwoord afhankelijk maakt van de vraag hoe de SHTF. Als dat een flinke watersnood is, heb ik hier geen mensen zitten. Sterker nog: hopelijk houdt de zolder het droog.. Bij een flink nucleair incident is het ook niet te verwachten dat mensen veel gaan reizen. En bij (burger)oorlogen of heftige rellen zijn noodverordeningen en APV's sneller van kracht dan je denkt. Het blijft dus allemaal behoorlijk hypothetisch, en tot op zekere hoogte een verrassing hou je zelf reageert en hoe je omgeving handelt. Wat @netuyas aangeeft: we zijn momenteel vaak 'salon preppers': vanuit een comfortabele stoel.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...