Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 08/07/13 in alle zones

  1. Google : bruckenzunder (duits) of brugontsteker, electrische ontsteker. Zijn vrij te koop. Maar ook makkelijk zelf te maken. Of gebruik gloeilampje van fiets of zaklamp, gaatje in glas boren en wat kruit er in.
    1 punt
  2. @Amazing Dree bijna alle verbrandingen geven giftige dampen af , zeker in een tent of (gesloten) kamer het enigste wat dit niet doet is alcohol omdat daar de reststoffen CO2 en waterdamp zijn Zeker hout geeft giftige dampen @DutchSurvival101 zegt kleine dunne (droog ! ) houtjes en inderdaad die geven nagenoeg geen rook en houtskool als het goed brand ook nagenoeg niet maar een reukloos houtvuur zal moeilijk gaan (tenzij je er een schoorsteen met filter zou gebruiken) plus wat denk je bij een shtf van een geurtje van een lekker kookpotje men ruikt dat op honderden meters afstand in open buitengebied kun je een houtvuur zeker als je er op let over grote afstand ruiken . @DutchSurvival101 zal dan in diensttijd toch ook wel geleerd hebben dat als iemand een sigaret rookt je dit van behoorlijk ver kunt ruiken Het enigste wat je kan doen is het minimaliseren en dan heeft hij gelijk als hij zegt dunne droge houtjes pakken en het vuur zo heet mogelijk maken (hoe heter het vuur , hoe beter de verbranding , hoe minder schadelijke stoffen (rook ) je hebt. gr will
    1 punt
  3. Als je nu toevallig een van die duizenden ganzen te pakken krijgt hoe weet je of je een jong exemplaar of een oude rakker in uw handen kreeg . Een combinatie van volgende tips kan wijzen op een jong exemplaar (tot 3 jaar ) . de kleurcontrast ( buik en borst , vlek op de wang ) zijn minder uitgesproken . De vliezen tussen de tenen scheuren gemakkelijker . De beenderen en het kraakbeen zijn brozer , de vleugels , de luchtpijp of de bovenkant van de bek kan je zonder veel moeite breken . Geert
    1 punt
  4. de "key" zit hem in kleine, dunne en droge takjes niet dikker dan een BIG pen. in de opbouw van het vuurtje komt er wat rook vrij maar dit verdwijnt zeer snel. daarna voeg je telkens maar een paar takjes toe (4st per keer ofzo) dus je legt nooit dikkere taken erop waardoor het vuur het meest efficiƫnt brand. in andere woorden je maakt een militaire vuurtje. deze wordt je geleerd ivm "Combat Survival" zo blijf je "below the radar" Hope it will help. Gr. Dutchsurvival101 Kennis weegt niks en kan je altijd meenemen.
    1 punt
  5. een leuke en mooie informatieve site over het hoe en wat van vuur (maken ) , en erg interessant voor degene die er wat minder van weten http://www.orionn49.com/science_of_fire.htm gr will
    1 punt
  6. Hoi Wild, Het is alweer een tijdje geleden, maar ik herinner me geen problemen met de levering. Ik meen dat ik hem met een paar dagen in huis had. No problem. Groetjes Charlie
    1 punt
  7. ik heb 2 koe en geen koeling , wij makken melk jam hoewel dulce de leche . op een liter melk doe je 500 gram zuiker erbij en ong een eetlepel bakink soda. op een heel laag vuur, vaak roeren ,langzaam laten indikken.na ong 3 uur is het klaar. in schone,gesterilierseer potjes doen. minstens een jaar te bewaren bij 30 + . ik gebruik rauwe vole melk en zeer ruw riet zuiker .
    1 punt
  8. @prepper053 ik kan me een heel eind met u vinden maar het is wel degelijk goed om je eigen op deze dingen voor te bereiden , zowel leren het te ontwijken van een ''gevecht '' als het gevecht te beslechten in je voordeel zoals ik al schreef u en @Roni zouden een goed team zijn u denkt vooruit en hij vecht zich eruit Deze materie is erg complex , er zijn veel variabelen plus de aard van het beestje . ik ben verre van een specialist op dit gebied maar wel realistisch ingesteld en overdenk vaak veel dingen over van alles , wat je zou doen in geval van en dan is eigenlijk de eerste les die je moet leren Leer wie je zelf bent en dat geldt voor heel veel dingen . gr will
    -1 punten
×
×
  • Nieuwe aanmaken...