cavedude Geplaatst: 8 juli 2014 Delen Geplaatst: 8 juli 2014 Een half jaar geleden hebben wij een voedsel droger gekocht, een Excalibur met 9 laden en sinsdien proberen we steeds recepten uit van het internet. Toen de oproep kwam om dit boek te reviewen werd ik gelijk enthouisast en heb gereageerd, toen werd ik ook nog uitgekozen en kon het experimenten beginnen. Het boek kwam netjes in een grote doos van de prepshop.nl aan, eerste blik was gelijk positief. De cover is pakkend en erg kleurrijk en het boek is mooi afgewerkt. Het boek is verdeeld in een aantal hoofdstukken waarbij eerst de geschiedenis en de droger zelf wordt besproken en daarna worden de recepten in groepen verdeeld. Zo zijn er hoofdstukken of Fruit, Groente, het drogen van bloemen en diverse. Een aantal recepten kwamen ons al bekend voor maar er waren ook een heleboel nieuwe recepten. Per recept staat duidelijk uitgelegd wat je ervoor nodig hebt, hoe je het voorbereid en erg belangrijk hoe lang en op welke temperatuur er gedroogd dient te worden. De volgende ochtend gelijk even naar de markt gegaan om diverse groente en fruit in te kopen om uit te proberen. Na het lezen van de eerste hoofdstukken besloten om wat fruit te drogen, we hadden al wel eens van fruitleer gehoord maar nog nooit geprobeert. Fruitleer is een puree van fruit die in een dun laagje wordt gedroogd en dan als een (gezond) snoepje gegeten kan worden. Het lezen en bladeren door het boek is niet alleen erg interessant maar ook een genot voor het oog, regelmatig staan er voorbeeld foto's bij de recepten, waarbij soms het water in je mond loopt. Uiteindelijk heeft de droger het hele weekend zo'n beetje aan gestaan met dit als resultaat. Eindoordeel: Top ! Pluspunten: - Lekker veel recepten, we gaan er de komende tijd nog een heleboel uit proberen, zowel voor de beginnende als de gevorderde droger een mooi naslag werk en bron van inspiratie. - Goede foto's en uitleg - Compact formaat boek Minpunten - We misten een hoofdstuk over het drogen van vlees en vis (wij zijn er dol op) 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
jan1 Geplaatst: 8 juli 2014 Delen Geplaatst: 8 juli 2014 Mooie review Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Tanfana Geplaatst: 8 juli 2014 Delen Geplaatst: 8 juli 2014 Zou je wat kunnen vertellen over de recepten? Kloppen de verhoudingen. Zijn de aangegeven droogtijden goed. Zijn de recepten basis om zelf mee verder te experimenteren? Is het boek de aanschafprijs waard? Heb je wat aan dit boek met een ander type droger? Ik moet zeggen dat het water me in de mond loopt van de foto van het resultaat. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
cavedude Geplaatst: 8 juli 2014 Auteur Delen Geplaatst: 8 juli 2014 Van degene die ik uitgeprobeert heb klopte de droogtijden aardig, het eea is natuurlijk altijd afhankelijk van de dikte en de grootte van het te drogen fruit/groente. Ik vond de recepten prima en een goed bron van inspiratie, er staan dingen in waar ik zelf niet op gekomen was. Heb vorige week bijvoorbeeld knoflook gedroogd....was daar zelf nooit opgekomen Het boek kost 19 euro geloof ik en dat had ik er zeker voor over gehad. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
glavrijsen Geplaatst: 8 juli 2014 Delen Geplaatst: 8 juli 2014 Hallo iedereen, Ik heb hier een vrouwtje dat zo trots is dat de smile (van oor tot oor:o) niet meer van haar gezicht af zal gaan de komende tijd. Dank je wel voor de review van het boek dat mijn meisje geschreven heeft. Ze is zo blij dat haar foto's en recepten een bron van inspiratie zijn, dat is ook wat ze wilde bereiken: het doorgeven van haar enthousiasme en ideeen via haar boek. Ik zei nog: "Dat zal echt moeilijk zijn". Ik vond het boek zelf geweldig maar dan is het toch altijd de vraag wat anderen, die niet bij het proces van het maken van het boek betrokken zijn, ervan vinden. Ze is al bijna 1 jaar (bijna fulltime) bezig met het volgende boek: "Koken met gedroogd voedsel" wat volgens mij, in combinatie met dit boek, een perfecte handleiding is voor elke prepper of moestuinbezitter. Ik voel me dan ook bevoorrecht dat ik bijna elke avond kan proeven van al haar experimenten en als het niet goed is dan weet onze Zwitserse herder (Kelte) er wel raad mee! Groetjes, Gerrit Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 9 juli 2014 Delen Geplaatst: 9 juli 2014 Staan er in het boek ook complete maaltijden, of alleen het drogen van los fruit en groenten en maken van fruitleer. Ik vond op hikingsite een chili con carne recept, wat gedroogd dus makkelijk mee te nemen is op een hike. Dat soort recepten vind ik erg handig. Kan ik dat soort recepten ook in het boek vinden? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
MyronPrps Geplaatst: 9 juli 2014 Delen Geplaatst: 9 juli 2014 Zoals @Stuudje al zei zijn er ook recepten voor complete maaltijden of voor dingen die goed te combineren zijn met gehele maaltijden? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Sakura Geplaatst: 9 juli 2014 Delen Geplaatst: 9 juli 2014 Ik denk dat @glavrijsen hierboven zei dat dit in het volgende boek aan bod zal komen. Dit topic doet me er aan denken dat we daar dringend eens met moeten beginnen. Om dingen van de moestuin te drogen maar ook bijvoorbeeld groenten en fruit dat in reclame staat. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
glavrijsen Geplaatst: 9 juli 2014 Delen Geplaatst: 9 juli 2014 Hallo @Sakura, @Stuudje en @MyronPrps. Het is een handboek met alle gangbare soorten kruiden, fruit en groenten met een paar recepten (zoals het maken van Gaspacho groenteleer, crackers, knoflookbrood maken, "zon"gedroogde tomaten). Ook staan er veel tips in wat je met elke soort groente, kruiden en fruit kunt maken. Bv met gedroogde andijvie: andijviepoeder maken voor een andijviepuree, (die mag ik vanavond weer testen) gedroogde brandnetels voor soep, thee en brandnetelpuree, het drogen van het blad van de bleekselder (heerlijk als soepgroente of mosselgroente) enz. enz. Gr Gerrit Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
lifesaver Geplaatst: 4 oktober 2014 Delen Geplaatst: 4 oktober 2014 Ik ga dit boek zeker kopen , staan zeer nuttige dingen in. zal dit ook zeker gaan delen onder mijn preppers facbook vrienden!! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.